Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumuma mavi dalgıç florasan taktım

zeki52

Elmas 5 Üye
Arkadaşlar yeni kurdugum akvaryumuma dalgıç florasan taktım çok hoşuma gitti çok hoş gözükdü gözüme sizlede paylaşmak istedim. Fiyatıda gayet makul almak isteyen aradaslara şiddetle öneririm. Ben ankarada 40cm uzunlugunda 9w lık 10tl ye buldum ve aldım. İnternettede 10 liraya satılıyor hemen hemen.

İşte görüntüleri flaşsız ve gece çektim fotoğrafları ;

mailto:/jilw0z.jpg

mailto:/rado1y.jpg

mailto:/712obb.jpg

mailto:/2z7lm3l.jpg

Çok güzel olmuş Zeki. Hayırlı olsun. Sen bunu tümgece yakmıyordun galiba.

Cvp: Akvaryumuma mavi dalgıç florasan taktım

Yok abi tüm gece yakmıyorum uyuyamıyor eğer yanarsa :) akşam 8 den sonra filan gece 12 ye kadar duruyor.

Bende o sebeple sordum. Güzel olmuş :)

hayırlı olsun zeki, bunun üst kısmını su dışına al. benimki su almıştı içine ne olur ne olmaz. filtre tarafına bir tane geniş ipek yapraklı bitki koy gölgelik yapsın. o zaman karanlık olunca uyuyorlar. bu şekilde gecede kullanabiliyorsun. şu an ufak ama bir süre sonra mangoyu yan yatır. altına girip kaşınması lazım. keşke 6 w olanı alsaymışsın o yeterli olurdu. florasanı nereden aldın ?

Tamam abi bugun üste alıcam eğer öyle bir sorun olabiliyorsa riske gerek yok. İpek bitkiyide alıcam kısa zamanda. Mangoyuda bi arkadsımın yurdandan getırecegi beyaz yuvarlak kayalar var onalrla desteklemeyı planlıyorum ama büyünce yere indiricem tabiki. Florasanıda Demetevlerde cemre parkına yakın bi petshop var ordan aldım. 2 tane birbirine yakın vardır petshoplar önce birine giridm 15 dedi aslında uyugn geldı bide digerine soruyum dedım 10 lira dedi :) ismini hatırlıyamyorum ama dükkanın. Gene gittigimde söylerim abi tam adresiyle birlikte.

iyi olur zeki bir tane yedek aldım ama bir tane daha alırım. her yerde bulunmuyor. özellikle bu fiyata. bence sen de almalısın bir tane daha. 6 w olursa daha iyi. uv lamba hariç herşeyi yedekledim. biri patladı mı kaldır at yenisini tak.

Evet herşey kolay bulunmadığı için yedeklemek gerekiyor. Benimde uvb lambaların değişimine 10 günden az kaldı ve hala şu iki mandallıyı halledemedim. Haftaya elektrikçileri bir gezeceğim. Bakalım ne yapabilirler. Bunların oturduğu bir lamba bulamadım gitti.

bende fişsiz uzatma duy bulamadım izmir ve ankarada bakmadığım yer kalmadı. olmadı bu fişlilerden alıp fiş kısımlarının plastiklerini kırıp bantlayarak kullanabilirsin emre.

Belkide öyle yaparım.
Geçen Ankara ya gittiğimde bir pet shop jbl lamba duyu satıyordu. Pullu cama sabitlenen tipten komple açık ve çanaksız. En kötü buna bağlarım nasılsa gündüz evde yokum diye düşündüm. Fiyatını sordum bana 150 tl gibi bir rakam söylemişti. 25 aşağı yada yukarı olabilir ama 100 tl üzerinde olduğuna eminim. Hadi çanaklı vs olsa alırdım ama çıplak duy.
İnternet alışverişi yapmıyorum ama belki İpek in konusunda bunlara uyan mandallıdan alırım. Bakalım son araştırmaları yapacağım.

cem abi ya sana aldigim pet shopun ismini soylicektim unutmadim aklimda ama o tarafa hala gidemedim daha. Demetevlerde cemre parkinin orada bi a101 var cemre parki ve a101 in arasindaki binalarin birinin altindaki dukkandan aldim lambayi. Adinida mutlaka yazicam. Bu arada dun sera raffy I aldim gene demette bi petshoptan 1. Caddede 100ml si 5tl dedi cok ucuz geldi bana aldim hemen sizce nasil fiyati uygun mu ?

fiyatı uygun zeki yalnız tarihine bak ben biraz kıllandım o yemden. o fiyata vermezler. tamam ben petshopu bulurum sağol.

once 8 lirami 10 mu ne dedi sonra sana 5 e veriyim dedi ama adami tanimiyorum yani :) zaten 5 tl deyince direk tarihine baktim ta 2015 e kdr suresi var :)

Gayet iyi fiyat. Tarihide çok iyi. Afiyetle yesin.

bu mavi floarasandan nerde bulabilirim nette falan da var mı :)

mailto:/urun_detay.aspx?urn=7798&ad=roxin-rx-300-dalgic-floresan-lamba-mavi-6-watt&kat=245
mailto:/urun_detay.aspx?urn=7654&ad=roxin-rx-400-dalgic-floresan-lamba-mavi-8-watt&kat=245
mailto:/urun_detay.aspx?urn=7656&ad=roxin-rx-500-dalgic-floresan-lamba-mavi-12-watt&kat=245
mailto:/urun_detay.aspx?urn=7659&ad=roxin-rx-600-dalgic-floresan-lamba-mavi-15-watt&kat=245

Çeşitli ebatta ve güçte yukarıdKi gibi mevcut.

ondan da gönderebilirdim ama uzun olduğu için kırılma riski fazla. petshoplarda bulursun. 30 cm 6 W uygun. su ısıtıcısı gibi dik durmalı üst plastiğini suya sokma.

Geri