İlk başta şunu söyleyeyim, bu forum sayesinde, kaplumbağalarımı 2-3 ay önce plastik kaptan kurtardım. Allah'a bin şükür. :smile: Bunun üzerine bir akvaryum alıp plastik yemek kaplarının kapağını hafif eritip, büküp onunla bir kuru alan yaptım çöpşişlerlede alttan destekledim. Daha sonra (2-3 ay sonra) akvaryumda bir şeylerin eksik olduğunu hissettim. Hemen daha büyük bir akvaryuma geçtim, iki taraftan da çıkışı olan bir kaya aldım kuru alan olarak. Ona görede suyun seviyesini ayarladım. Bunun üzerine hala eksik bir şeyler var gibi hissediyordum. Ve vardı zaten. Akvaryumumda RENKLİ TAŞLAR vardı. Bunun zararlı olduğunu öğrenince gittim beyaz taşlar aldım. ( Bu konuyu açmıştım önceden ) Fakat bu taşlarında sivri olduğunu söylediniz, kum al dedininz. Bunun yanında yem olarak sadece tek yem kullanıyordum. Bunun yanlış olduğunu da duyunca taşlarla beraber yem de aldım. Özellikle SERA aradım ama hiç bir akvaryumcuda bulamadım. (Bu konuyuda açmıştım) Bunun üzerine yerli bir yem olan Marin marka yem aldım. Fakat hatırlarsanız bu yemlerin tarihi geçikti. İade etmek için gittiğimde kabul etmediler, ısrar ettim almadılar. Bu yemler şuan akvaryum üstünde süs olarak duruyor. -,- Bu yemlerin yanında yarısından fazlası bitmiş karides vardı ama markasız,açık. Buda zararlı biliyorum fakat tarihi geçik yemler yerine karidesi tercih ettim. Yeni yemler daha alamadım bu yüzden karidese devam ediyorum ama bir an önce temin edeceğim. Ve en önemli şeyler FİLTRE ve ISITICI'nın olmadığını görünce hemen babamı ikna etmeye çalıştım fakat adam bi türlü ikna olmuyor. Isıtıcıya gerek yok kalorifer yanıyor şöyle böyle. Filtre dedim mi de akvaryumun küçük ne gerek var diyor. Para biriktirmiştim var biraz param kendim alıyım diyorum olmaz diyor. Bir türlü ikna edemedim. Ne yapsam bilmiyorum ki. Aniden alıp kendim halletsem fark ederse bir şey der mi diye düşünüyorum. Bu konuda ikna edici sözler söylemem lazım, lütfen yardım edin. :/
VE
AKVARYUMUMDA EKSİK ŞEYLER :
SİLİS KUM
ISITICI
FİLTRE
YEM(GEÇİCİ YEMİM VAR)
Lütfen bana hatalarımı, babamı ikna etme yollarını ayrıca Konya'da silis kum temin edebileceğim bir yer söyler misiniz acaba ? :smile:
TEŞEKKÜRLER
VE
AKVARYUMUMDA EKSİK ŞEYLER :
SİLİS KUM
ISITICI
FİLTRE
YEM(GEÇİCİ YEMİM VAR)
Lütfen bana hatalarımı, babamı ikna etme yollarını ayrıca Konya'da silis kum temin edebileceğim bir yer söyler misiniz acaba ? :smile:
TEŞEKKÜRLER