Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumumda Yapacağım Değişikler

Virzone

Bronz 3 Üye
İlk başta şunu söyleyeyim, bu forum sayesinde, kaplumbağalarımı 2-3 ay önce plastik kaptan kurtardım. Allah'a bin şükür. :smile: Bunun üzerine bir akvaryum alıp plastik yemek kaplarının kapağını hafif eritip, büküp onunla bir kuru alan yaptım çöpşişlerlede alttan destekledim. Daha sonra (2-3 ay sonra) akvaryumda bir şeylerin eksik olduğunu hissettim. Hemen daha büyük bir akvaryuma geçtim, iki taraftan da çıkışı olan bir kaya aldım kuru alan olarak. Ona görede suyun seviyesini ayarladım. Bunun üzerine hala eksik bir şeyler var gibi hissediyordum. Ve vardı zaten. Akvaryumumda RENKLİ TAŞLAR vardı. Bunun zararlı olduğunu öğrenince gittim beyaz taşlar aldım. ( Bu konuyu açmıştım önceden ) Fakat bu taşlarında sivri olduğunu söylediniz, kum al dedininz. Bunun yanında yem olarak sadece tek yem kullanıyordum. Bunun yanlış olduğunu da duyunca taşlarla beraber yem de aldım. Özellikle SERA aradım ama hiç bir akvaryumcuda bulamadım. (Bu konuyuda açmıştım) Bunun üzerine yerli bir yem olan Marin marka yem aldım. Fakat hatırlarsanız bu yemlerin tarihi geçikti. İade etmek için gittiğimde kabul etmediler, ısrar ettim almadılar. Bu yemler şuan akvaryum üstünde süs olarak duruyor. -,- Bu yemlerin yanında yarısından fazlası bitmiş karides vardı ama markasız,açık. Buda zararlı biliyorum fakat tarihi geçik yemler yerine karidesi tercih ettim. Yeni yemler daha alamadım bu yüzden karidese devam ediyorum ama bir an önce temin edeceğim. Ve en önemli şeyler FİLTRE ve ISITICI'nın olmadığını görünce hemen babamı ikna etmeye çalıştım fakat adam bi türlü ikna olmuyor. Isıtıcıya gerek yok kalorifer yanıyor şöyle böyle. Filtre dedim mi de akvaryumun küçük ne gerek var diyor. Para biriktirmiştim var biraz param kendim alıyım diyorum olmaz diyor. Bir türlü ikna edemedim. Ne yapsam bilmiyorum ki. Aniden alıp kendim halletsem fark ederse bir şey der mi diye düşünüyorum. Bu konuda ikna edici sözler söylemem lazım, lütfen yardım edin. :/
VE
AKVARYUMUMDA EKSİK ŞEYLER :

SİLİS KUM
ISITICI
FİLTRE
YEM(GEÇİCİ YEMİM VAR)

Lütfen bana hatalarımı, babamı ikna etme yollarını ayrıca Konya'da silis kum temin edebileceğim bir yer söyler misiniz acaba ? :smile:

TEŞEKKÜRLER

Cvp: Akvaryumumda Yapacağım Değişikler

Gülce, bu hayvanlara uygun ortamı sağlamak için verdiğin uğraşlar aşikar. Ancak eksiklikler en önemli olanları. Bunları bir şekilde temin etmemiz gerekiyor ki sağlıklı bir gelişim gösterebilsinler. Bu hayvanları alıp bakmaya başladıktan itibaren artık omuzlarında sağlıklı bir gelişim ve yaşam için yükler binmektedir. Bu hayvanların sorumluluğunu üstlendikten sonra, bize muhtaç hale gelirler. Bizim onlara verebildiklerimiz kadar alabilirler. Bakım şartları olsun, beslenme şartları olsun her konuda bizim düzenlerimiz doğrultusunda gelişim gösterirler.

Bizler de sokakta yaşayabiliriz. Ama ne mutlu olabiliriz ne güvenli, nede hastalığa karşı dirençli. Bu hayvanlarda da akvaryum ile ölüm kabı arasında böyle bir bağ olduğu düşünebilir. Sokakta yaşayan insan ile, ölüm kabında yaşayan hayvan eşittir.

Aynı şekilde ısıtıcıyı da bu anlamda bağdaştırabiliriz. Ev ortamında bulunarak dış ortamların soğuğundan korunuz ama bu yeterli olmaz bizim için. Ek olarak kalorifer/doğalgaz vb. sistemlere ihtiyaç duyarız. Kaplumbağalarda da aynı şekilde akvaryum dışında ki ortamın sıcaklığı yetmez bu zamanlar da. Ek bir su ısıtıcısına ihtiyaç duyarlar ki bu ana ekipmanların başında gelir sağlıklı bir yaşam için.

Filtreyi de belirli bir sürede ev ortamında yapılan temizliğe benzetebiliriz. Hem görüntü hem de sağlık açısında haftada bir, ayda bir veya daha uzun zamanlarda yapılan ev/ortam temizliği olmazsa olmazlardandır herhalde. Filtre de akvaryumu hem görünüş hem koku hem de dışkı, kir gibi maddelerden arındırarak sağlıklı bir ortam sağlar.

Kısacası dünyaya gelen her birey küçük yaşta ailesinden aldığı eğitim ve diğer faktörler doğrultusunda hayatlarını devam ettirebilirler. Kaplumbağalarda bizden aldıkları destek ile sağlıklı bir gelişim gösterebilirler. Bilmiyorum bu şekilde anlatsan ailene etkisi olabilir mi gereken ekipmanların temini konusun da.

Yem konusunda da karidesin açık bir ambalajda olmasının yaratacağı sorunun sende farkındasın ama bunun yanında bu hayvanlara tek tip ve sadece protein ağırlıklı oluşturulacak beslenme şartı, ileride kabuklarında deformasyon ve şekil bozuklukları olarak geri döner. En kısa zamanda ana yem ek yem ve destek yem olarak 3 çeşide dönülmesi iyi olacaktır.

Emin Abi bu verdiğin örneklerle ailem ikna olacak gibi gözüküyor. Öyle güzel yazmışsın ki hayır demek imkansız. Çok teşekkür ederim. Bu örnekleri vererek aileme TEKRAR açacağım konuyu. :ashamed0006: Ve en kısa zamanda Sera yemleri bulup alacağım. Olmadı internetten. Çok teşekkür ederim. :smile:

gülce çaban güzel tebrik ederim. babana hayvan hasta olursa veterinere vereceğim para onlar kadar olacak. pahalı bir şey değil de. hayvana eziyet Allah katında günahtır de bunu ebeveylerin geneli yer. :smile: annenden de destek al onu fethedersen babana laf söylemek düşmez.

ucuz bir ısıtıcı bile hiç olmamasından iyidir. toplamda alacağın malzeme 50 tl civarı olacak elzem olanlar ısıtıcı ve filtre. kumu sonrada halledersin. ısıtıcıda 1lt 1 watt hesabı yapacaksın. 40-100 lt civarındaysa 100 watt bir ısıtıcı uygun olur. sen filtre ve ısıtıcı konusunda araştırma yap ve ne marka varsa buraya yaz. uygun alabilirsin diyeceğimiz markayı söyleyelim. akvaryum litresini yazmayı da unutma. sen aldıktan sonra ne söyleyecek. bazen asilik iyidir.

Bir kaplumbağanın daha uygun bir ortama geçebilmesi demek bizim için bir guru kaynağı olur Gülce. İnşallah ikna edebilirsin aileni de hem sen mutlu olursun hem biz hem de kaplumbağan. Olumlu haberlerini bekliyoruz kısacası :smile:

Çok teşekkür ederim Emin Abi. :smile:

Cem Abi öncelikle teşekkür ederim. :smile:
Genelde annemle birlik olup babamı ikna ederiz ama nedense bu sefer annem aklımın ucundan geçmedi. Çok teşekkür ederim :D Ben bir konuda danışacağım, şimdi benim kuru alan ısıtıcım var bunun yanında bir de normal ısıtıcı alınacak. Doğru yapıyorum değil mi ? Bu benim kuru alan ısıtıcım 20 W daha doğrusu bu konularda pek bilgim yok kusura bakmayın resmini atıyım ben size
mailto:/1g/t/tx378.jpg
Bu lambayı kuru alan için kullanıyorum.
Kuru alanım ise : mailto:/8509/KAPLUMBAGA-ADASI-MINI-9007-KURU-ALAN-ICIN-ADA__85095142_4.jpg?_=1370106611

Acaba bu lamba kuru alanımı ısıtır mı ?

Ayrıca tamam ben ısıtıcı ve filtreleri araştırayım ve buraya yazayım :smile:

Gülce bu floresan kuru alanı ısıtmaz. Sadece gün ışığı niyetine kullanılabilir. Kuru alanı ısıtmak için 40-60 W arası soft bir ampul yeterli olur. Bu konuda bir çok aydınlatma başlığın da bilgiler mevcut kısaca bahsetmek gerekirse;

Bauhaus tipi yapı marketlerde 5 TL civarına Ecolite 52 w halasoft ampul bizim işimizi görür. Bunu kaldırabilecek bir masa lambası ile kuru alan ısıtmasını halletmiş oluruz. Çoğu masa lambası 40 W kadar destekliyor. Yine bauhaus da 60 w kadar destekleyebilen "Massive beyaz mandallı masa lambası" mevcut. Buda 32 TL civarıydı.

Kuru alan konusunda ise kullandığın ürün suyu yükseltebilmenin önüne geçer ve üzerinde sanırsam salınım yapabilecek malzemeler mevcut. Bunun yerine cd kabı vb. ( kuru alan başlığında bir çok çeşit mevcut) türden yapımı basit kuru alanlar da kullanabilirsin.

Emin Abiiiiiii. O zaman benim hayvanların şu zamana kadar yaşamış olması bi mucize diyebilirizzz. Kuru alanımı yükseltmek için altına bardaklı bir şeyler anlatmışlardı. Daha yapamadım ama. Açıkçası bu kuru alanı bende istemiyorum. Hayvanlara geniş yüzecek alan olsun istiyorum. Bi aralar cd kabından yapmaya başlamıştım fakat elimdeki malzeme kıtlığından dolayı yarım kalmıştı. Cd kabından yapacaksam hayvanların tutunması için o geçen seferki beyaz taşları kullansam, üstüne yapıştırsam tırmanabilirler mi ? Ayrıca bi eksikliğim daha oldu şimdi. :ashamed0006: Hayvanları aldığıma göre sorumluluklarını da üstlenmeliyim bu yüzden elimden geleni yapacağım. Hiç merak etmeyin. :smile: Kuru alan için elimde bir yüzen ada var ama çok küçük ve sabitlenmesi lazım. Acaba bu olur mu yoksa cd kabından mı deneyeyim ?

ADA : mailto:/1g/u/tx41f.jpg
ADA : mailto:/1g/u/tx429.jpg
BEYAZ TAŞLAR : mailto:/1g/u/tx42z.jpg

emin gerekenleri açıklamış bu kuru alanın altına bardak konulup yükseltilebilir ama düşüp kaplumbağanın altında kalma riski de var. florasan olmaz. kıskaçlı veya dışarıdan içine doğru bir deveboynu uzanan lamba işini görür.

Emin in yazdığı ilk yazıyı ailene okutursan anlarlar. Özellikle ısı konusu çok acil. Kalorifer yansada oda ısısı 25 dereceyi geçmez. Ki bu ısıyı bulmama durumuda car. Hadi bu 24 saat ve bu ısıda olsa gene tamam bir dereceden bir şey olmaz diyelim. Ama gece kalorifer ya daha az yanıyordur yada hiç yanmıyordur. Biz yorgan altında uyurken onlar aynı akvaryumda. Diyeceksinki gece gündüz ısı farkı var doğada nasıl? Doğada yaşadıkları su kütlesi o kadar büyükki sabaha kadar ısı kaybı olana kadar sabah oluyor, aynı şekilde gündüz hava ısınıncada akşama kadar tamamen hava sıcaklığına erişemiyor. Suyun orta ve alt seviyeleri her zaman ortalama bir ısıda kalır. Belki uzun oldu ama ısının önemi çok.

Kuru alan ısısıda çok önemli. Acilen uygun ampul ile 31-33 derece seviyelerine gelmeli.

Tamam Emre abi de benim ada taşlar vs diye attığım resimli yorumuma bir cevap gelmedi yardımcı olur musun :)

O kuru alanın altına iki taraftan geniş ağızlı ve kalın camlı bardak yapıştırıp yükseltebilirsin. Yapıştırma akvaryum silikonu ile olmalı.

Cd kabından yaparsan o taşları yapıştırman uygun ama vantuzlara fazla ağırlık biner. Nasılsa fazla denersin. Vantuzlar çekmiyorsa başka cd kabını halı kaydırmaz ile kaplarsın.

Öyle camlı bir model resmi varsa elinde atar mısın ? Pek anlayamadım da

Ayrıca çok fazla konu dağıtmak istemediğimden buraya yazıyorum. Ailem hala ikna olamadı. Ne yapsam bilemiyorum. :(

Gülce ailene yazdıklarımızı okut. Kesinlikle duyarlı davranacaklarını düşünüyorum.

Akvaryumun genişliğine göre bir saklama kabı alıp bir kenarını koparmadan keserek alt tarafından aşağı bük. Büktüğün yer rampa olur. Akvaryum enine göre sıkışarak girerse bundan kuru alan da yapabilirsin.

Bardaklı şeklin resmi yok ama bir aa Emin Emre yapmıştı. Yazını görürse ekler. Yada onun konularını incele.

Tamam Emre abi. Son kez daha bu konuyu açacağım aileme. Daha da olmazsa birilerine vereceğim artık benimkileri. Nasıl vereceğim bilmiyorum ama. :( Bu şekildede baksam çok büyük ızdırap çektireceğim hayvanlara. Allah yardım etsin bana ne diyim. Teşekkürler herkese. Umarım sevindirici haberle geri dönerim. :)

Geri