Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumumun son hali

BrkGltkn86

Bronz 1 Üye
Akvaryumun dizaynını değiştirdim. Kuru alanı kare bir vazo ile sağladım. Suyu yükselttim. Kuru alana halı kaydırmaz koymuştum. Kemirdikleri için kaldırdım. Tabanda 0,5 silis kum bulunuyor. Rampayı taştan sağladım. Isıtıcım var. 1 adet ipek bitkim bulunuyor.
mailto:/2i6krdc.jpg
mailto:/33y729d.jpg
mailto:/2s1wx81.jpg
mailto:/35mnnh1.jpg

Cvp: Akvaryumumun son hali

Akvaryumun çok hoş fakat kuru alan biraz küçük geldi eğer o ikinci resimdeki camdan olan ise ?

Akvaryumunuz guzel gorunuyor . Ama ic dizayni pek anlayamadim . O mavi borulari falan . Kuru alan ise gercekten kucuk gorunuyor . Boydan boya yapsaydiniz daha guzel olabilirdi . Birde kaymamasi icin camin uzerine taslar yapistirsaydiniz ve cami az egimli yapsaydiniz cok guzel olabilirdi

Burak o camdan kuru alan erkek kaplumbağa için sorun yaratabilir. Dişi içinde yaratır ama erkeğin tırnakları biraz daha uzun olduğu için rahat olamayabilir.

Yan duran taşın düşme tehlikesi nedir ? Maazallah altında kaplumbağa kalacak şekilde sen yokken kayarsa altında kalıp kabukta veya deride hasar meydana getirebilir.

Isıtıcı niyetinde kullandığın kitap okuma ampulü işe yarıyor mu? veya ısıtıcı olarak mı kullanıyorsun. Eğer öyle ise uv kadar pahalı olmadığı için ecolite 52 w ampul ve de takılabilecek bir masa lambası aparatı ile bu işi çözebilirsin.

Son olarak ta daha önceki başlıklarda da bahsetmiştim, filtren!. Bir kere kum sıkışması olmuştu diye hatırlıyorum iç aparatında, nazar boncuğu koysan da dikkat et bozulmasın. Gözüm kaldı :)

Merhaba akvaryumunuz genel olarak güzel ama bence boncuklari çıkarın kaplumbağalar yutabilir veya salinim yapabilir bence kuru alanı cd kaybından yap hem daha az yer kaplar hemde daha büyük olur ve rampalı olur . Birde o ışık yeterli olmaz sanırım onun yerine uva içerikli bir ısıtma lambası almanızı öneririm . Kaplumbagalarinizla sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmeniz dileğiyle :)

Taşın kayma riski yok denecek kadar az elimle bastırdım bastırdım kaymadı. Zaten 1 yıl içerisinde yeni akvaryum alacağım ( konu açmıştım ) Kitap okuma lambası işe yaramıyor annem süs diye koydu bende bişey demedim :) mertcan mavi boruları görünüsten yapmadım :) Kafa motoru suyu çekiyor mavi boruda onu üstteki yere akıtıyor ordada elyaf var. Evet kuru alan küçük imkan bu söylediğim gibi 1 sene içerisinde yeniliyeceğim. ( 1 sene bile sürmeyebilir )

Cd kabıda bir dahaki temizlemede artık. Bu ne yazıkki aceleye geldi.

Kusuruma bakmayin telefondan giriyorum pek net goremedim resimleri :)

Mavi borulara süs demedim zaten borulari anlayamadim :)

Eldeki şartlarla bir şeyler yapmaya çalışmışsın. Ancak kuru alan zeminine kaymayı engelleyici bir şeyler gerekir. Yetersiz alanda hayvanların aynı anda çıkmasına mani olabilir. Kuru alan ısı yetersizliği ilk giderilmesi gereken sorun.

Yeni akvaryuma ilk fırsatta geçmeli ve uzun süreli gidecek bir dizayn ile tamamlanmalı.

burak rampa niyetine kullandığın taş gerçekten riskli gözüküyor. alttakinin çukur olması sebebiyle hayvanlar kaşınmak için altına girer ve oynatırsa üsteki taş kurtulup birini altında ezebilir. bu konuya farklı bir çözüm gerekiyor. ayrıca sudaki küçük nazar boncuklarını çıkar hayvanların ağzına girebilecek boyuttalar. yutmaya çalışıp boğulabilirler.

kuru alana çıkmaları için yere kadar uzanan bir cam kestir. en az 6 mm olsun. bunu vazonun üst kenarından silicon ile yapıştır. sonra halı kaydırmaz gibi bir şeyi rampaya sabitle. bu sayede akvaryumda yer açılmış olur. ama arkadaşların dediği gibi kuru alan ikisi için yeterli değil.

lamban yeterli ısı veriyor mu ? sanırım içinde halojen ampul var. ama bu da çapı itibariyle geniş alanı ısıtmada uygun olmaz.

Geri