Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumumun suyunu yeni değiştirmeme rağmen yine su bulanık

Ediz Zeybek

Bronz 5 Üye
Akvaryumumun suyunu yeni değiştirmeme rağmen yine su bulanık napmalıyım?

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0124E001.jpg
    Fotoğraf0124E001.jpg
    219.6 KB · Görüntüleme: 199
Cvp: Akvaryumumun suyunu yeni değiştirmeme rağmen yine su bulanık

Taşlar doğal renklerine sahip değilse salınım yapıyor olabilirler. Silis kumu almanı öneririm, temizlemesi de çok kolay, hayvanlar için de daha sağlıklı

ediz net bir resim değil ama canlı bitki kumu olabilir mi ? sonuç olarak bulanıklığın temel sebebi o kum. ve kalınlığı 3 mm veya daha fazla olan bir kum hayvanlar bunu yemeye kalksa boğulabilir veya sindirim sistemi problemi ile karşı karşıya kalabilir.

pet shoptan alırken doğal aqua clean diyi verdi vede en uygunu bu demişti salınım yaptını düşünmüyorum.Kaplumbağam deri döküyor ondan olabilirmi yada çesme suyunu bekletmeden koydum ondan olabilirmi yada angora xl 1000f filitre kullanıyorum filitre yetmiyor olabilirmi bu arada akvaryumum 60 litre

deri renk vermez sadece kalıntılar uçuşur. kumu çıkarıp iyi yıkamak gerek. eğer kuma bağlı kir değilse diatom algie dediğimiz. kahverngi renk veren alg olabilir. bu taşların arasına girip ürer ve kumun, su değiştim demişsin, dalgalanması bunları açığa çıkarır. bundan kurtulmak için akvaryumu iyi temizlemek filtreyi iyice yıkamak ve normalde haftada iki defa uygun olnadır. ve iç filtre kullandığına göre her su değişiminde mavi damla damlatmak bunu tam önlemesede uzun müddet geciktirir.

Kumun arasına girmiş tortunun havalanması sebep olmuş olabilir. Düzelme olmadı mı halen?

bu durumda alman gereken ince bir kum. silis olan tercih sebebi bu sayede kirler kum içine girmeden yüzeyde kalır ve filtrenin bunları rahat çekmesine imkan verir.

Filtre halleder bence. İç filtre olması süreyi uzatmış gibi. Bu arada dinlenmiş su koymak daha iyi olur.

SİLİS KUM ALMANI TAVSİYE EDERİM.

Silis kum konusunda da arkadaşların önerisine tamamen katılıyorum. Su değerleri ve arasına kir toplama konusundaki avantajı bir yana yemeleride çok rahat olur.

Geri