Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun arka tarafına led ışık koysam nasıl olur ?

zeybk70

Bronz 5 Üye
Akvaryumun arka tarafna gece de güzel gözükmesi ıcın farklılık olsun dıye mavı led ışık yapmak ıstıyorum acaba nasıl olur kablumbagaya bı zararı olur mu ?

Cvp: akvaryumun arka tarafna led ışık koysam nasıl olur.

Çok güzel olur bence. Bende kendi akvaryumuma mavi florasan taktım. AEK (emre abi) in de akvaryumunda var. Forumda araştırırsan biraz bulursun emre abinin akvarumunu. Sanada bi nevi klavuzluk etmiş olur. Ama ledler sudan ve nemden etkilenmiyecek sekilde konumlandırılmalı. Ve kaplumbagaları rahatsız etmeycek renkler kullanılmalı.

RE: akvaryumun arka tarafna led ışık koysam nasıl olur.

Bu ledler bütün gece yanık kalmamalı . Led ışık sadece akşam ışıkları kapatılmadan 1 saat önce falan açılıp kullanılabilir . Gece boyu açık kalırsa kaplumbağaların uyku düzeni bozulur .

RE: akvaryumun arka tarafna led ışık koysam nasıl olur.

Sudan etkilenmeyecek şekilde ise led olabilir. Tabi gözlerinide almayacak parlaklıkta olmalı. Ben Zeki nin dediği gibi dalgıç floresan kullanıyorum. Birçok kişi tercih ediyor. Gece rahatsız olmasınlar diye bir çoğumuz sürekli yakmıyoruz. Amaç görsellik. Cem gündüzden geceye geçerken kısa bir süre kullanıyor. Onlar için oda zifiri değilse dışarıdan ay ışığı yada sokak lambası ışığı bir nebze giriyorsa şart değil.
Bugün Bauhausta kumandalı led şeritler gördüm. Kuru alana koyup yukarıda gece boyunca onlardan uzak bir ışıklandırma sağlayabilirim diye. Ama akvaryumların kablo yığını bu projemi şu an için rafa kaldırmama sebep oldu.

Benim akvaryumların dalgıç floresanlar açıkken durumu bu konuda gözüküyor.
mailto:/forum/Konu-akvaryumlara-mavi-roxin-dalgic-floresan-taktim-goruntu-guzel-oldu.html

Cvp: Akvaryumun arka tarafına led ışık koysam nasıl olur ?

suya dayanımlı ledler var ama genede suya sokma. akvaryumun üst kısmında kayıt varsa oraya yapıştırabilir veya dış kenara yapıştırabilirsin. bunların renk seçeneği çok. 12 volt ile çalışır bu sebeple adaptörde alacaksın. en kalitesizinin metresi 3 tl. bunun suya dayanımı yok. diğerleri kalitesine göre 15-25 tl arasıdır. bunun yerine dalgıç florasan alabilirsin. 6 W mavi renk olanı yeterli ışığı sağlıyor. suya batabiliyor ama su geçirme ihtimaline karşı dik konumlandırılan ısıtıcı gibi koyman iyi olur. 10 tl fiyatı var. pahalı verirlerse alma. roxin marka.

Brn rgb şerit kullanıuorum. Gündüz uvb nin yanmadığı zamanlarda beyaz gece mavi kullanıyorum. (rgb kumanda ile renkleri ayarlayabiliyprsunuz) yatarken de perdeleri açıp mavi ledi söndürüyorum. Sabahları evde olursam bazen kırmızı açıyorum.

Kumanda ile şiddetini de ayarlayabildiğiniz için faydalı. Ben elektrikçiden kendim alıp yaptım ama hazırları da mevcut.

Bu arada suya dayanıklı silikonlu ledler var ama bunlar su altı için üretilmemiş. Bahçe teras gibi yağmur alan yerler içün. Eğer kapak veya üst kısım varsa silikonluya gerek yok. Ben 3 yıldır kullanıyorum. Sağlam leğimlenirse sıkıntı çıkmaz

rgb'yi üyemiz seyfi özhanda almıştı. bir amerikan sitesinden almıştı yanlış hatırlamıyorsam. dönüştürülebilir çoklu renk seçenekleri modellerine göre artıyor.

Bugün bauhausta gördüklerimde çoklu renk seçeneklerindendi. Sanırım artık daha yaygın. Adaptörü falan her şeyi tam. Güzel ürünler.

bir de beyaz kablolu çoklu led ampuller var onlar 220 volta ayarlı fiş bağlantısı yapılıp prize direk bağlanıyor.

fıkırlerınız ıçın tesekkür ederım hepınıze arkadaşlar

söylediklerınızı okudum inş ekıpmanları aldıgımda sızın söyledıklerınız dogrultusunda kullanırım. .:smile:

Geri