Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun bombe yapması

sn.sevindik

Gümüş 4 Üye
Arkadaşlar birinden aldığım akvaryumu bugün temizlik amacı ile full su ile doldurdum. Akvaryumun ön ve arka camlarının (uzun camları) bombe yaptığını gördüm. Hiç bir şekilde su sızıntısı vs. yok.

Akvaryum 100*30*40h boyutunda. 5 mm cam ile yapılmış hazır akvaryum. Aldığım kişiye sordum.
Uzun yıllarca bu şekilde kullandığını hiç bir sorun olmadığını söyledi. Bende içi dolu iken tekmeledim,dirsek vurdum vs. Patlayacaksa balkonda patlasın dedim ama birşey olmadı :D
Fakat 2.5 mm ön ve 2.5 mm arka cam; toplamda 5 mm esniyor, bombe yapıyor. Sizce bir sorun olur mu ?

Araştırmalarıma göre, uzun akvaryumlarda bombenin normal olduğu söyleniyor.
Akvaryum hesaplama aracına girerek boyutları yazdım. Bana 5 mm cam ile yanıt veriyor.

İçimi rahatlatmak adına yorumlarınızı bekliyorum. Perşembe günü akvaryumu kuracağım.
Boyutuna göre mobilya siparişi verdim gelmesini bekliyorum. Hayallerim suya düşmesin :/

Ben ona güvenip eve almazdım. 5 mm olduğunu ölçtünüzmü yoksa öylemi biliniyor. Kayıt kuşak olsa esneme azalırdı ama bu şekilde balık akvaryumu olarak dahi riskli. İçeriden dışarı doğru olacak darbe olmamalı. Kaplumbağa akvaryumu olarak düşünülmüyor değil mi?

Cvp: Akvaryumun bombe yapması

Cami ben olctum 5 mm. Kaplumbaga akvaryumu yapacağım ne yazik ki. Simdi ici full su dolu iken iceridende yumrukladim birsey olmadi. Aldigim kiside aldigindan beri boyle kullandigini soyluyor. Ucretsiz aldim arkadastan. Kayit kuşak yaptirma imkanim yok

Atrica esnemeyi sadce ust taraftan yapiyor. Alt taraf duzgun

Aman kaza falan çıkmasın. O denemelerin bir sene sonrasına dair bir garantisi yok. İlle riske girilecekse bence sadece tabandan uzanan bir kuru alan yapılması gerekir. Yukarı yapılacak yada yan cama asılacak kuru alanlar suyun basıncına ek olarak stresi düzensiz biçimde artırır.

Camdan cama köpru yapacagim bugun. Tam ortadan olacak sekilde. Suyu tamamen bosaltacagim. 5 mm cam ile 8 cm eninde köpru yeterli olur mu ? Camı akvaryumun tam iç genişliğine goremi kestrmeliyim ?

O şekilde yapmak yerine iki kayıt atıp onlarla bağlantı yapmak daha sağlıklı. Gerilimi daha iyi emer.

katılıyorum bu düzende yapıp kuşağı alt kısmından kayıt üstüne yapıştırırken uç kenarlarda uzun camlara yapıştırılarak esneme engellenmiş olur bunu camcılarda yapar. bir hafta içinde siliconda sertleşmiş olur.

mailto:/znoqog.png

bu akvaryumun üst kısmına yapılacak. garantili olsun dersen alt tabana da kayıt atabilirsin.

Geri