Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun en son hali ve kaplumbağalar

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Merhaba arkadaşlar . Bugün akvaryumu ve kaplumbağaları fotoğrafladım :) Ablam müsait olmadığı için telefonla çekmek zorunda kaldım . Kalite kötü olabilir . Daha sonra daha iyi fotoğraflar çekeceğim .

Akvaryum ;

mailto:/2myrvcn.jpg

mailto:/2qal6qv.jpg

mailto:/24wt66g.jpg

Kaplumbağalar ;

mailto:/23lbi36.jpg

mailto:/i6fgw4.jpg

Fonu ve filtreyi inceliyor :)
mailto:/aeb4f4.jpg

mailto:/2r571fn.jpg

Bu fotoğrafı çok sevdim '' hey ne var orada '' der gibi :)
mailto:/2cylff5.jpg

mailto:/zqyiq.jpg

mailto:/34epx0n.jpg

En çok pozu da Edi veriyor :) Diğeri flaşı görünce arkasını çeviriyor :)

Ve bugün Edi'nin kafasinda 2 tane pembe çizgi gördüm :) 1 tanesi tam 2 gözünün arasında :)

Pardon Edi değil Büdü nün kafasinda pembe çizgiler :)

Cvp: Akvaryumun en son hali ve kaplumbağalar

Mertcan, akvaryum iyice kendine gelmeye başladı. Artık kuru alanı daha güzel yapmaya geldi sıra. Yavaş yavaş dizaynı yamamlayıp yukarıdan bir kuru alanla sistemi tamamlamış olursun. Şu anki hali ile sana iki önerim var. Biri ısıtıcıyı akvaryumun diğer tarafına alman. Ben onu filtre kurulumunda farketmemişim. Emiş borusuna yakın değilde uzak olsun. Diğer bir konuda mango kökün. Altında hiç boşluk yok. Yani hayvanlar için kullanışlı gözükmüyor. Bence onu yan cama yaslayıp altından geçip sürtünebilecekleri şekilde koyman güzel olur. Tabi kök kayacak diyebilirsin. Bunun çözümüde doğal bir iri taş alıp önüne koyman.

Emre abi normalde arkasina falan kum koymuyorum bosluk oluryor . Ama hayvanlar rahat durmuyorlar . Butun gece seslerini duyuyorum mango kokunu surukluyorlar ve suruklemeye basladigi an onu durduramiyorum :) bu gun isiticinin yerini degistiririm ama isiticiyi sag tarafa koyarsam isinan su dagilir mi ?

Tam tersi daha iyi dağılır. Düşünsene şimdi ısınan suyu filtre çekiyor. Gene ısınsada verimli olmuyor yada fazla elektrik tüketiyor.

Haylazlara bak, kökle güreşiyorlar :) Ama resimlerden ne kadar afacan oldukları belli. Yani dediğim yöntem aklında bulunsun. Kaya hem doğal bir dekorda olur.

1 kere denemistim mango kokunu ilk aldigimda . Manoya surtunmek yerine ic filtreye surtunmeyi tercih ediyorlardi :)

akvaryum çok güzel,ellerinze sağlık.ölçü nedir,paylaşabilirmisiniz..bu arada benim kaplumbağalarım da edi ve büdü :)

Benimde ilk iki res edi ve büdü. Adaşları çokmuş :)

:)
onları ilk aldığımda bu kadar bağlanacağımı hiç düşünmemiştim.Şu an için küçük bir akvaryum sahibi olduğumdan ( 40x40x25) sürekli nasıl daha rahat ettirebilirim diye düşünüyor,forumdan bilgiler almaya çalışıyorum.o yüzden tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ederim.

kenco' Alıntı:
:)
onları ilk aldığımda bu kadar bağlanacağımı hiç düşünmemiştim.Şu an için küçük bir akvaryum sahibi olduğumdan ( 40x40x25) sürekli nasıl daha rahat ettirebilirim diye düşünüyor,forumdan bilgiler almaya çalışıyorum.o yüzden tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ederim.

40 lt hacimli akvaryum, boşluk ile birlikte 20-30 lt arası bir su demektir. Ki derinlik tabi azdır.

İki kaplumbağa için konuşuyorum. İlk fırsatta 70 lt hacimli en azından 45-50 lt su kullanılabilecek bir akvaryuma geçmekte fayda var. Bu dahi bir sonraki yaz başına götürür. İki sene gitsin istenirse 120-130 lt kullanılabilen 160 lt hacimde bir akvaryum gerekir. Yada 200 lt kullanılabilen 250 lt hacimli bir akvaryumla ömürlük sisteme geçilebilir. Her akvaryum değişimi filtre ve ısıtıcı yenilenmesi gerektirecektir.

Teşekkür ederim..Sene bitmeden yaptıracağım akvaryum kafamda hazır.100x50x50 ,sanırım benim için ideal bir ölçü olacak.Şu an sadece yer sıkıntımdan dolayı 3-4 ay idare etmek istiyorum.

Keşke yüksekliğide 40 cm olsaymış. 3-4 ay daha iyi idare ederdi. Neyse, en azından kısa bir süre sonra çok iyi bir eve kavuşacaklar. Diğer ekipmanlar tam olduktan sonra en azından hastalıktan korunma olur.

Mertcan,

Tebrik ediyorum seni göze hitab eden bir yuvan var onlar icin. Da benim senden ricam su haylazlarini verde benimkilerin yaninda iki gun dursun ve nasil poz verilir ogretsinler :)

Hahaha :D olur tabi veririm :D edi acayip pozlar veriyor :D fotograf makinasini yaklastirinca falan hic kipirdamiyir makinayi cekince hemen yurumeye basliyor :) baya poz veriyor :D

mertcan ilk dikkatimi kuru alanın vantuzları çekti o kısma cam arkasından mukavva yapıştır hayvanlar vantuza basıp kaçabilir. ikinci olarak dış filtrenin su giriş borusunun ucundaki ilk boruyu çıkar. su borudan direk çıkarak suya değdiği anda kabarcık yapar. gürültülü de çalışırsa cama doğru vurdurup oradan akmasını sağlarsan ses de olmaz.

gerisini emre anlatmış akvaryum güzel olmuş bir ipek bitki eksik.

Temiz suyu veren fiskiye borusu iki parçaya diğer boru tarafındakini çıkar diyor.

Hani temiz suyu veren boru varya. O iki parça. Uçtakini çıkarmanı öneriyor Cem. Fiskiye fazla gürültü yaparsa bunun önüne geçersin. Ses rahatsız etmiyorsa ve memnunsan kalsın.

Geri