Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryumun genel bakımı

jarti

Gümüş 5 Üye
160 litrelik akvaryumumuza geçeli 1 ay oldu. ısıtıcı sorunumuz vardı. JBL 100w ısıtıcımda kalibrasyon sorunu olduğunu düşünmştük. bu gün değiştrdim. hem 100 hem 200w lik getirttim. 80 tl ye almştım aciliyette. ısıtıcı tam olarak ısıtmyordu. 200w lık için 30 lira daha istyor petshopcu. ama 100w lığı al yne olmassa değiştrelim dedi. saat 7 cvarında yenisini taktım 28 dereceye ayarlı 26 derece olmş şu an ısı. bundada aynı sorun olur mu size kullanan arkadaşlarım var mı? akvaryumu hemen hemen tam kapaste kullanıyorum kuru alanım akvaryum üstü oldğu için. daha ne kadar bekleyeyim sizce? yarın gdip 200w lğı mı alayım? birde cam kalınlğı ısıtıcıyı etkler mi neden randman alamyorum ben bu üründen?

birdedış filtrenin temzliği ve malzeme değişimi hakkında sormak istediklerim var. tetra ex 700 kullanıyorum. malzemeleri dolu geldi. seramik bioball sünger extra zeolit koydum birde şu kömür gibi olan bir şey vardı adını hatrlayamadım en üsttede yine sünger ve elyaf var. bu malzemelerden atıp yenilerini koymam gerekenler var mı? yada her seferinde yenilerimi alınmalı? içine ek malzeme gerekli mi?

son olarakda ısıtıcı lamba olarak tekfen soft 75 w bir ampul kullanıyorum. fakat uva uvb lambayıda alıp eksikleri bitrmek istyorum. petshopda şu ürün var

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13231&ad=jbl-reptilday-halojen-ampul-35-w&kat=158

bana en uygun en sağlam birazda hesaplı olacak bir öneride bulunablrmsinz?

mailto:/2vnmo1d.jpg

mailto:/29nyzqr.jpg

kuru alanada alıştık iyce :)

Cvp: akvaryumun genel bakımı

100 w 80 tl ye mi aldınız ? Ben 70 tl ye jbl in 200 lüğünü aldım bir araştırın derim gg de ;

mailto:/evcil-hayvan/jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-200-watt-95356767

Diğer soruları uzmanlar cevaplarlar da ben acemi kullanıcı olarak bi silis kumuyla bi mango kökünün akvaryuma çok yakışacağını düşünüyorum ;)

bliyorum fiyatının farkındayım ama akşam vakti ben evde yokken bozulmş 2 gün sonra geldiğimde fark ettim saat olmştu 8 hayvan ağrlaşmştı. pankle köpeğe yem aldğımz alo mama hattı olan petshopa ulaştım aldım ısıtıcıyı.akvaryumuda ısıtıcıya göre uygun olacak şeklde yaptrdım. sorarak aldım. şimdide üzerine 30 lira daha istyo 110 liraya gelecek yani 200w lık.

O ampul işe yaramaz. Uva bile çok az içeriyor. Bunlardan biri uygun. Düşük güçteki daha rahat konumlandırılır.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w&kat=158
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w&kat=158

Kömür olan malzeme karbon. Bunu bir ay sonra atıp yerine substrat almalı. Kaliteye göre iki seçenek vereyim.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4579&ad=eheim-substrat-pro-filtre-malzemesi-1-lt&kat=242
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4161&ad=eheim-ehfi-substrat-filtre-malzemesi-1-lt&kat=242

Kuru alan ısısını kontrol etmeli. Ampul güçlü ve lamba yakın gibi.

Cam kalınlığı etkilemez. Bence şu anki ısı uygun.

ısının şu anki seviyesinden çok yarın bir gün 30 derece yapmam gerekecek belki hayvan hastalanacak bunu sağlamaya çalşyorum yani ısıtıcı 34 dereceyse max seviyedede kullanılablsin istyorum abi.
sadece karbonu atıp yerine bunu koymam yeterli yani elyafı flan ykayıp koyablirim? birde nası açıcam ben bu filtreyi sağa sola su döküp saçmadan?

hayvan tek olduğu ve kir yoğunluğu olmayacağı için bence carbonu 1,5 ay kadar kullan sonra elyafları da kirliyse atıp yenisini koy diğer ürünleri yıka carbon yerine substrat pro alıp koy. ısıtıcı lamba yanarsa yerine ecolite halosoft alırsın. bauhaus ve baumaxxta satılıyor. sabaha kadar ısıtıcıyı bekle ısıya bak. yükselme olmaz ise 200 w olanı alırsın. dükkandan aldığın için bu fiyat normal. ben 50 W olanını 100 tl'ye sattıklarını görmüştüm. uv'yi emre açıklamış.

seramik 2 sene, diğer malzemeler 6 ay ömürlüdür. bioball sınırsız kullanım yıka yıka kullan.

Cem malzeme konusunu anlatmış. Bu ilk seferi olduğu yerde yapayım hiç uğraşmayayım diyebilirsin. Nasılsa 1-1,5 ayda filtre hiç kirlenmez. Büyük bir leğen yada geniş bir kova içerisine filtreyi koy. yanına bir tanede malzeme ve elyafı koyacağın leğen koy. Filtreyi bunu yapmadan önce fişten çek. Sonra muslukları kapalı konuma getir. Bundan sonra açıp elyaf ve karbonu alıp substrat ve elyaf koyarak ağzına kadar su ilave et. Kapadıktan sonra borularda su varsa fişi tak ve çalıştır. Hava yaparsa hafif sağ-sol eğerek toparlarsın

İleride su ısısını yükseltirsen lambanın mesafesini ayarlarsın. Şu an derece ile kontrol edip mesafeyi su ısısına gör ayarla gene. Su 26 derece ise kuru alan 31, su ısısı 28 derece ise kuru alan 33 derece olsun. Yani su-kuru alan ısı farkı4-5 derece uygundur.

ısıtıcıyı 200w olanla değiştrdim arkadaşlar. 3 saat içinde ayarladğım ısıyı yakaladı. lambayı değiştreceğim kıskaçlı bulamadğım için bunu almştım buda işimi görmyor. ulustaki adresten alacağım bi tane lamba ampulüde en kısa zamanda edineceğim. çok teşekkür ederim

Güzel oldu Güney. Silis kum ipek bitki ve mango köküde eklenince mükemmel olur. UVB ampulü ileriye yönelik değerlendirmişsindir zaten.

güney lambadan en azından iki tane al. uv ve ısıtıcı için. ben kıskaç kırılma ihtimaline karşı gene gidip alacağım. yedekte dursun. bu fiyata bulmamız zor. bir de max 60 W olunca.

Geri