160 litrelik akvaryumumuza geçeli 1 ay oldu. ısıtıcı sorunumuz vardı. JBL 100w ısıtıcımda kalibrasyon sorunu olduğunu düşünmştük. bu gün değiştrdim. hem 100 hem 200w lik getirttim. 80 tl ye almştım aciliyette. ısıtıcı tam olarak ısıtmyordu. 200w lık için 30 lira daha istyor petshopcu. ama 100w lığı al yne olmassa değiştrelim dedi. saat 7 cvarında yenisini taktım 28 dereceye ayarlı 26 derece olmş şu an ısı. bundada aynı sorun olur mu size kullanan arkadaşlarım var mı? akvaryumu hemen hemen tam kapaste kullanıyorum kuru alanım akvaryum üstü oldğu için. daha ne kadar bekleyeyim sizce? yarın gdip 200w lğı mı alayım? birde cam kalınlğı ısıtıcıyı etkler mi neden randman alamyorum ben bu üründen?
birdedış filtrenin temzliği ve malzeme değişimi hakkında sormak istediklerim var. tetra ex 700 kullanıyorum. malzemeleri dolu geldi. seramik bioball sünger extra zeolit koydum birde şu kömür gibi olan bir şey vardı adını hatrlayamadım en üsttede yine sünger ve elyaf var. bu malzemelerden atıp yenilerini koymam gerekenler var mı? yada her seferinde yenilerimi alınmalı? içine ek malzeme gerekli mi?
son olarakda ısıtıcı lamba olarak tekfen soft 75 w bir ampul kullanıyorum. fakat uva uvb lambayıda alıp eksikleri bitrmek istyorum. petshopda şu ürün var
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13231&ad=jbl-reptilday-halojen-ampul-35-w&kat=158
bana en uygun en sağlam birazda hesaplı olacak bir öneride bulunablrmsinz?
mailto:/2vnmo1d.jpg
mailto:/29nyzqr.jpg
kuru alanada alıştık iyce
birdedış filtrenin temzliği ve malzeme değişimi hakkında sormak istediklerim var. tetra ex 700 kullanıyorum. malzemeleri dolu geldi. seramik bioball sünger extra zeolit koydum birde şu kömür gibi olan bir şey vardı adını hatrlayamadım en üsttede yine sünger ve elyaf var. bu malzemelerden atıp yenilerini koymam gerekenler var mı? yada her seferinde yenilerimi alınmalı? içine ek malzeme gerekli mi?
son olarakda ısıtıcı lamba olarak tekfen soft 75 w bir ampul kullanıyorum. fakat uva uvb lambayıda alıp eksikleri bitrmek istyorum. petshopda şu ürün var
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13231&ad=jbl-reptilday-halojen-ampul-35-w&kat=158
bana en uygun en sağlam birazda hesaplı olacak bir öneride bulunablrmsinz?
mailto:/2vnmo1d.jpg
mailto:/29nyzqr.jpg
kuru alanada alıştık iyce