Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun hakkında artılar ve eksiler

Recepp

Yeni Üye
Merhabalar 2 gün önce kırmızı yanak su kaplumbağası aldım 3 adet eksik varmı sizce akvaryum genelinde birde kaplumbağlarımın sağlık durumu ve cinsiyetleri nedir sizce kuru alana çıktıklarını hiç görmedim birde

Su 27 derece
Kuru alan sıcaklığı 31 derece (9 saat çalılıyor lamba
Uvb ise 12 saat çalışıyor

Ekli dosyalar

• IMG_2222.jpeg
    IMG_2222.jpeg
    2.9 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_2220.jpeg
    IMG_2220.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_2221.jpeg
    IMG_2221.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_2218.jpeg
    IMG_2218.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_2217.jpeg
    IMG_2217.jpeg
    3.8 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_2216.jpeg
    IMG_2216.jpeg
    3.8 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_2224.jpeg
    IMG_2224.jpeg
    3.9 MB · Görüntüleme: 12
Ampul spot ampul bunlar aşırı ısı verir hayvanları kızartırsınız.

Bu konuda ampul örnekleri var bundan alın.

Uvb ampul en çok çıktıkları saatlerde 3 hayvan olduğuna göre 2 saat yanması yeterli. Bu ampuller radyasyon verir aşırı ışınım iyi gelmez. 13 watt için 18-19 cm mesafeden;25-26 watt için 28-29 cm mesafeden konumlandırıyoruz.

Şu an kullanmanıza gerek yok 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Şimdilik yemlerden aldıkları D vitamini gerekli ihtiyaçlarını karşılar.

Isıtma lambası günde 12 saat yanacak.

Çevrede hareket varsa hayvanlar alana çıkmaz.

Asıl sebep kuru alan çok büyük duruyor şimdilik ufak su içi birşey kullanın. Hayvanlar çıktığında tehdit durumu olursa suya hemen atlayabilmeliler.

Bir de rampa önü açık su olmalı. Su hızlı indikleri için hızlarını keser ve karşıya vurma ihtimalleri az olur. Sizin akvaryumda rampa önü set var. Bu şekilde olmaz. Hem çıkma hemde suya inme anlamında sorun yaratır.

Büyük reptomin dursun. Yerine bir tur tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

3 in 1 içindeki gammarus bitince yerine sera raffy I, tetra, dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

6 cm kabuk boyunu geçince yemlere büyük kutu reptomini de ekleyin.

Uvb ampul en çok çıktıkları saatlerde 3 hayvan olduğuna göre 2 saat yanması yeterli. Bu ampuller radyasyon verir aşırı ışınım iyi gelmez. 13 watt için 18-19 cm mesafeden;25-26 watt için 28-29 cm mesafeden konumlandırıyoruz.

Şu an kullanmanıza gerek yok 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Şimdilik yemlerden aldıkları D vitamini gerekli ihtiyaçlarını karşılar.

Asıl sebep kuru alan çok büyük duruyor şimdilik ufak su içi birşey kullanın. Hayvanlar çıktığında tehdit durumu olursa suya hemen atlayabilmeliler.

Bir de rampa önü açık su olmalı. Su hızlı indikleri için hızlarını keser ve karşıya vurma ihtimalleri az olur. Sizin akvaryumda rampa önü set var. Bu şekilde olmaz. Hem çıkma hemde suya inme anlamında sorun yaratır.

Büyük reptomin dursun. Yerine bir tur tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

3 in 1 içindeki gammarus bitince yerine sera raffy I, tetra, dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

Cevabınız için teşekkürler rampanın önü açık direkt suya bağlı set yok yani çevrede hareket de yok aslında sadece ben giriyorum yanlarına yem konusundada dediklerinize uyucam birde kaplumbağaların sağlıkları ve cinsiyetleri nedir sizce

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkürler rampanın önü açık direkt suya bağlı set yok yani çevrede hareket de yok aslında sadece ben giriyorum yanlarına yem konusundada dediklerinize uyucam birde kaplumbağaların sağlıkları ve cinsiyetleri nedir sizce

Göz ve kulakları sağlam gözüküyor. Kabuk yapıları da şekil olarak güzel.

Cinsiyet 10 cm kabuk boyu civarı belli olur.

Geri