Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun iç camındaki lekeler

ozge35

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar akvaryumda suyun olduğu bölgelerde nokta nokta lekeler var. elimle dokunduğumda kaygan hafif yağlı bir yapısı var. suyunu daha çarşamba günü koymuştum yani 1 hafta bile olmadı. bu lekeler neden oluyor ? ve bu lekeleri temizlemek için suyun tamamını boşaltıp tekrar mı doldurmam gerek ? çünkü bu lekeler akvaryum iç camının dibinde bile var ve çok sık. resim çektim ama belli olmadı.

ve bu lekeler sadece suyun olduğu kısımlarda var. akvaryumun üst taraflarında su olmadığı için oralarda yok.

Cvp: Akvaryumun iç camındaki lekeler

Belki de su kaplumbağanız da bir problem vardır.Ama ne kadar doğru bilemem.

Alg veya yosun oluşumu. Akvaryum güneş alıyor mu?

Aslında akvaryumun güneş almayan yan tarafında oluşmuş bunlar. ön camlar daha iyi güneş alıyor ama yanları pek almıyor. nasıl önleyebilirim bunları ?

bu lekeler alg (diatom alg) ve yosun (alg) oluşumlarıdır. anlaşılması için alg ve yosun diye yazdım. akvaryum direk güneş ışığı veya karanlık bir ortamda olursa daha çabuk üremeleri söz konusu. tabi suyun kirliliğine bağlı olarakta yapıştıkları yerlerde coşarlar.su değişiminden evvel temiz bir bulaşık süngeri ile (bu akvaryuma ait olsun, başka yerde kullanmayın) bütün camlardan geç, kumdakiler içinde kumu karıştır, pislik suya çıksın daha sonra istediğin oranda bu suyu al. belli dönemlerde bu sebeple komple su değişimi, su içindeki ekipmanların komple yıkanması gerekli. bunlar deri, gıda artıkları gibi döküntülerden faydalanır. dış filtre ve buna uygun filtre malzemeleri yoksa daha çabuk oluşmaları söz konusu oluyor. tam bir temizlik tamamen kurtulma için gereklidir. özellikle vantuz üstlerinde yoğunlaşırlar.

Demekki alg oluşumu meydana gelmiş. Sebep ve sonuçları Cem detaylıca yazmış. Önlemi bahsettiği şekilde yapmalı.

teşekkür ederim ben de suyunu komple değiştirdim temizledim. akvaryum için bi tane bulaşık süngeri vardı zaten. şimdi temiz inşallah bu kadar kısa sürede kirlenmez tekrar.

Geri