Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun içine mürrekkep dökmek sakıncalımı

Dizginci

Bronz 5 Üye
Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
21
Yine size rahatsız ediyorum kusura bakma cem abi :D Benim eskide çikletlerim vardı ve suyun için mavi mürekkep dökyodum (sağlığa zarar vermeyen petshop ürünü) acaba kağlumbağalar için de dökebilirmiyim. Ayrıca kapluşlar için hangi meyve ve sebze verebilirim??????
 
Cvp: Akvaryumun içine mürrekkep dökmek sakıncalımı

Dis filtre kullanmiyorsaniz evet ama nedeni nedir mantar vs. olmadan oyle dokulmez mavi methylene nedensiz yere


ne verebiliceginizide ben ve cem abi yazmistik zaten tekrar neden sordunuz?
 
mavi metilen (deep fix dıye bır zımbırtı) petshoplarda bulunan bu tarz bısı oluyor genelde bundanmı bahsedıyorsun ?. Su degısımı yaptıgında yenı su koydugunda 1-2 damla dmlatsan yeterlıdır fakat dıs fıltre oldugunda sakıncalımıdır bılmıyorm ıc fıltre kullananlar ıcın bı sakıncası yok
 
Mavi metilen her zaman kullanilmaz . Kaplumbağalara stick yem dışında yıkanmış taze marul verilebilir . Bunun dışında pek sebze önerilmez . Marul haftada bir kez verilebilir . Marul boyutu kaplumbağanın kabuğunun yarısı kadar olmalı .
 
Cvp: Akvaryumun içine mürrekkep dökmek sakıncalımı

adı metilen mavisidir. bu dış filtre ve doğal döngüye yardımcı bakteri üreten filtre malzemesi olan akvaryumlarda kullanılmaz. sadece süngerli iç filtre olan akvaryumlarda göz ve kulak enfeksiyonu gibi durumlarda suyun sterilizasyonu için kullanılır. suya uygun ölçüde olmak kaydıyla damlatılırsa bakteri namına bir şey bırakmaz. ayrıca amonyak zehirlenmesine karşı endikedir. uygulaması yeni su eklemesi sonrası yapılır. su hafif mavi olacak şekilde normalde iki damla yeterli olur. normal zamanda kullanmaya gerek yoktur.

ayrıca akvaryuma konacak ürünler önce sıcak suda iyice yıkandıktan sonra bir kova içinde suya batırılıp üstüne bundan damlatılır ve bekletilirse bakteriyel etkenler elimine edilmiş olur. ipek bitkilerde fazla damlatılmamalı yoksa yaprakları boyar. sonra ürünler iyice durulanıp akvaryuma alınır. yerine tuzda kullanılır. ama iyice durulanmalıdır.


yiyecekleri diğer konuda açıkladım.
 
Cvp: Akvaryumun içine mürrekkep dökmek sakıncalımı

Bu tip kimyasalları hastalık, ölüm, olumsuz bakteri oluşumu dışında kullanmamalı.
 
Geri
Üst