Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun son hali

remsemiles

Altın 2 Üye
Abuzer'in yeni yuvasına ait son fotoğrafları paylaşıyorum. Su seviyesini yükseltebildiğim kadar yükselttim. Şelale filtrenin sıçratma problemi düşük debili bir filtre alınca halloldu. Kaçmaması için plastik korunaklar sanırım yeterli olacak (görüşlerinizi bekliyorum). Bir tek lamba ile ilgili sorunum var. Piyasada soft ampul bulamadım. Suankide yarı soft gibi ancak tam ısıtmıyor. Bu lambaya uyacak nasıl bir ampul alabilirim.

Buarada bu yükseklikten kaçabilirmi? uzanmaya çalışıyo yukarı ama inşallah devirmez o plastikleri

Ekli dosyalar

• DSC_0216.JPG
    DSC_0216.JPG
    270.9 KB · Görüntüleme: 248
  • DSC_0217.JPG
    DSC_0217.JPG
    324.1 KB · Görüntüleme: 123
  • DSC_0218.JPG
    DSC_0218.JPG
    245.2 KB · Görüntüleme: 122
  • DSC_0219.JPG
    DSC_0219.JPG
    249.8 KB · Görüntüleme: 121
  • DSC_0220.JPG
    DSC_0220.JPG
    328 KB · Görüntüleme: 87
  • DSC_0221.JPG
    DSC_0221.JPG
    325.4 KB · Görüntüleme: 91
  • DSC_0222.JPG
    DSC_0222.JPG
    311 KB · Görüntüleme: 102
  • DSC_0223.JPG
    DSC_0223.JPG
    330.6 KB · Görüntüleme: 96
Cvp: Akvaryumun son hali

akvaryumunuz çok güzel olmuş elinize kolunuza sağlık kaçma kaçamazda lamba biraz yakın gibi geldi. belki kapluş rahatsız olabilir.

Teşekkürler, burdaki yorum ve yardımlar sayesinde bu hale kadar getirebildim. Evet lamba suan biraz yakın ancak cok fazla ısıtmadıgı için yaklaştırdım. Uygun ampul buldugumda uzaklaştıracagım biraz daha. Suan kaçmaya yeltenmemesi için dua etmekteyim :)

Elinize sağlık, gayet güzel olmuş. Ancak kuru alanda kenardan ön tarafa doğru yaklaşırsa belki firar edebilir. Korkuluklar daha yüksek olsaymış daha güvenli olurmuş.
Lambayı juen pet ten 60w olanlardan alabilirsiniz. Hem soft, hemde o mesafeden iyi ısıtır.

Kuru alanın oldugu kısımlardaki plastikleri iki kat yaptım tırmanması zor olsun diye. Bide çift taraflı bant tuttugu için bir katı daha tasımayabilir diye düşündüm.

Uğraşılmış ve güzel olmuş, ama bir süre bakın bakalım ne yapacak. Ben sadece öndeki kuru alanın uzandığı tarafta bir boşluk görebileceğini düşünüyorum.

Aksam tek kat olan korkuluklarida iki kata yukseltecegim sanirim o zman problem kalmaz

Elinize sağlık çok güzel olmuş :) Kuru alandan uzanabileceği yerleri de yükseltince daha güvenli hale gelecektir.

Selim abi, ellerine sağlık maşallah çok güzel olmuş herşey. Uzun ömürler dilerim :)

Emre bey tam dediginiz gibi oldu sanirim. Sabah esim kalkinca banyoda bulmus Abuzer i. Nerden ciktigini o blr metrelik yukseklikten asagi nasil indigi ve banyoya kadar uc oda gecip nasil geldigi tam bir muamma :) Tabi esimin eline alamayip yan komsudan yardim etmesi ve buarada Abuzer onde bizimkiler arkasinda yasanan kovalamacada cabasi...O alcak olan kismi yukselttigimde sorun ortadan kalkar diye dusunuyorum dogrumudur yoksa su seviyesinimi dusureyim.

Hınzır açığı yakalamış sanırım. Bence o alcak kısmı yükseltine sorun ortadan kalkacak. Sudan sıçrayacak gücü olmaz. Yüzerken kenara tutunmaması kafi oluyor. Kuru alanda ayağa kalkınca yetişip kendini çekeceğini sanmıyorum.

Ne olur ne olmaz siz yere biraz bez, havlu gibi yumuşak malzeme koyarsanız atlarsa biraz daha azalır darbe.

Geçmiş olsun. Ufaklık evi ayağa kaldırmış :)

Aynen oyle, o koseyi yukselyicem az sonra insallah uzanamaz

Korkuluklari tum akvaryum cevresinde yukselttim artik burdanda cikarsa pes diyecegim. Birde bilgisi olan varsa birsey sormak istiyorum bu penn plaxin alt vantuzlari tutmuyo surekli cikiyo yerinden, tabandaki kumdan olabilir diye dusunuyorum ama cozumde bulamadim

Ürünü biliyorum ama kullanmadım. Kum etken olabilir, kanımca zamanla zaten vantuzlar ilk günkü gibi olmayacaktır. Ayaklardan birine yada bir kaçına taşlarla etrafından destek yapıp kaçmasını engelleyebilirsiniz gibi bir alternatif olabilir.

Korkulukları iyi yapmışınız. Umarım tekrar kaçmaz.

Abuzer bu aksamda eve.geldigimde kapıda karşıladı beni, korkuluklarin yuksekligi yaklasik 10 cm olmasina ragmen yine.firar.etmeyi basarmıs, esim cildirdi tabi her tarafta su damlaları. Ne yapam gerekiyo anlamadim hirs yapti hayvan resmen.

:) Bir yeri öğrenince veya bir kere kaçmayı başarınca asla vazgeçmiyorlar şanslıymış ki aklına kenar köşeye saklanmak gelmemiş günlerce evde kapluş arayan bulamayan arkadaşlar da olmuştu :( Daha sağlam bir çözüm bulana kadar su seviyesini ve kuru alan seviyesini düşürün isterseniz.

Bizimkinin hic kacip saklanmak gibi bi derdi yok. Gecen gun yem verirkwn parmagimi kaptielimi kaldirdim parmagimda sallaniyodu. Bazen kendimi pirana besliyo gibi hissediyorum

Dişleri olsa piranhadan beter olurlar :)
Demekki bu firari o yüksekliğe uzanıyor. Korkulukların yükselmesi gerekecek. Yada Tuba hanımın dediği gibi su seviyesi düşmeli.

Geri