Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun temizlenmesi

Mertos

Bronz 5 Üye
Herkese merhaba!!!
Ben yarın 2 kaplumbağa alacağım ve çok heyecanlıyım:w00t: (herhalde bu duyguyu yaşamış olanlar vardır)
Neyse konum bu değil.Akvaryumu temizlemem için ne gibi araçlara ihtiyacım var?
Birde akvaryumun nasıl temizlendiği ile ilgili bir vidyo linki koyarsanız çok sevinirim:133:
Herkese şimdiden teşekür ediyorum:smile:

RE: Akvaryumun temizlenmesi lütfen yardım...

Akvaryumu ve aldığınız ekipmanları sıcak ve kaya tuzlu su ile durulayın. Bence bundan sonra kullanabilirsiniz. Sonra Tüm ekipman ve suyu koyup filtre ve ısıtıcıyı çalıştırın. Su ısısı bulundukları kap ile aynı olunca kaplumbağaları suya koyabilirsiniz.

Cvp: Akvaryumun temizlenmesi lütfen yardım...

normal suyla yıkaya bilirsin akvaryumu iyi temizlemen lazım :33::133::148:

Cvp: Akvaryumun temizlenmesi

Ben şu şekilde yaptım temizliği ilk aldığımda:

Akvaryumu oda sıcaklığının biraz altında su ile su ile yarısına kadar doldurdum (yaklaşık 70-75 litre). Sonra bir tencerede su kaynatarak içerisinde 2 kilo kaya tuzu çözdüm ve akvaryuma ekledim yavaş yavaş (akvaryumda ani ısı değişimleri yapmayın, kaynar su eklenince oda sıcaklığına gelecek şekilde olsun örneğin). Kullanılmamış bir bulaşık süngerinin yumuşak kısmı ile camları ve silikonları ovdum iyice. Sonra tamamını su ile doldurdum.

İki gün bu şekilde kaldı. Sonra içindeki suyu dip süpürgesi ile çekip bir kaç kere su ile duruladım. Suyu doldurduktan sonra yaklaşık 5 kere kaynar 10-15 kere de soğuk su ile kere yıkadığım kumu ekledim. Mango kökü koymuştum bir de. onu da önceden kaynatmış olduğum suyun içinde 2 gün beklettim ve 12 saat aralıkla suyu değiştirdim. Sonra onu da akvaryuma ekledim.

Dış filtreyi kapluşları koymadan 2 gün çalıştırdım ve sonra kapluşlar da akvaryuma girdi.

Yiğit, senin hayvanlar suya girdiğinde bu kadar steril ortamdan ötürü bocalamadılar mı :) :) İşin şakası bu kadar hassas olman onların ne kadar şanslı olduğunu gösteriyor.

AEK' Alıntı:
Yiğit, senin hayvanlar suya girdiğinde bu kadar steril ortamdan ötürü bocalamadılar mı :) :) İşin şakası bu kadar hassas olman onların ne kadar şanslı olduğunu gösteriyor.

Önce yadırgadılar sonra baktılar olmayacak o sterilliği 5 dakika içinde yok ettiler :D

hayvanlar ne rahat etmiştir deli danalar gibi dolanmışlardır. benim akvaryum gelmediki bende yapayım. adama geçen gün sordum. kuru alan yapacaktık ya onun için bekletiyorum dedi ya sen yap dedim. pleksiden yapacam. şehir dışına akvaryum götürüyormuş kaldı bir hafta daha.

Cem, kuru alana gelince biraz zorlanıyorlar. Bu sebeple bastır derim.

hakikaten illet oldum. nisana yaptırırım demiştim böyle giderse o vakit alacam. adama dedim siliconlar kurusun acele etmeden yap diye ama 2 haftada hazır olur dedik üç hafta oldu. güya 1 mart itibariyle konut açılışını yapacaktık. açılış 10 marta uzadı. kuru alanı beklersem bitmez iş. pleksiden kendim yapıp üst kayıtların üstüne oturtucam. zaten çelik kaplama olacak üstünde hafif ve sağlam olur.

Tabiki pleksi hafiflik açısından çok iyi. Sen kuru alanın yapımı için anlaşmamış mıydın? Ayrıca yapım ücretini komple mi verdin kapora artı teslimatta ödeme şeklinde mi? Tümünü verdiysen aksatma kaçınılmaz. Hala tam profesyonel olamadılar.

kuru alan işini akvaryum tamamlanınca yaptıracaktım. baktım adam mırın kırın onun içinde para isteyecek vazgeçtim. adamın işler yoğun tabi ki, hem sipariş hemde piyasaya mal yapıyorlar. o sıra ödemelerin yoğunluğu vardı. boşluğuma geldi parayı verip uğraşmayım dedim. neyse işçiliğini sağlam yapsınlar o bana yeter yarın gidip bakayım. ne durumda.

İhmal etme, parayı alınca biraz rahat hareket ediyorlar. Neyseki acil değil. Yoksa başlarından ayrılmazdın :)
Kuru alanı iyi bir dizaynla hafif yapmış olursun.

Geri