Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun uygun mu

bezelyeninannesii

Yeni Üye
Merhaba. Sizlerle bundan 6 ay öncesinde sanıyorum ki görüşmüştük ve bana akvaryum önerilerinde bulunmuştunuz. Geçtiğimiz aylarda 150 litre bir akvaryum tasalardım, kaplumbağamı yerleştirdim. Su ısısı dediğiniz ölçüde, düzenli olarak kaliteli mama veriyorum ve kuru alanında ışığı gündüz açık, gece kapalı. Fakat bu derinlik zarar verir mi? Dinlenmek için alanı var ve genelde o alanda oluyor ama yüzmeyi de epey seviyorlar. Uygun mu?

Ekli dosyalar

• IMG_4830.jpeg
    IMG_4830.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_4497.jpeg
    IMG_4497.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 19
Tekrar hoşgeldiniz.

Rampa çok dik duruyor hayvanlar rahat çıkabiliyor mu?

O çim yerine pvc paspas kullanın yetişkinler çimi yiyor.

Mümkünse balıkları ayırın hayvanlar büyük avcılık dürtüsü onlara saldırmalarına neden olur.

Özellikle vatoz bu açıdan tehlikelidir. Kemiksi dokusu hayvanla ısırdığında ağızlarını yaralar.

Taşları azaltın. Olmasa daha iyi. Kaplumbağalar engel olacak şeyleri sevmezler.

Dereceyi biraz daha aşağı indirin. Ucu tabandan 7-8 cm yukarıda olsun.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir tünek tutturun. Tutunup dinlenir ve uyurlar.

Geri