Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun yeni hali

bumble bee

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar.

Dün gece 5,5 saatlik bir uğraşı sonucu akvaryumuma yeni iç ve dış dizaynlar gerçekleştirdim ve paylaşmak istedim. Daha doğrusu baştan aşağı herşeyi değiştirdim.

Foruma katılmam dan 2 hafta geçmesine rağmen, Kaplumbağa besleme konusunda aldığım ve gördüğüm bilgiler doğrultusunda gerçekleştirdim.

Üzerinden saatler geçmesine rağmen akvaryum sus seviyesini tam olarak kullanmamın etkisinden bol bol yüzüyorlar ve mutlu oldukların hallerinden belli oluyor gerçekten.

Yapım aşamasında öncelikle kumları 3 kez kaynar suda olmak üzere 7 kez yıkanıp durulandı. Akvaryumun dibine 6 cm olacak şekilde yerleştirildikten sonra üzerine bekletilmiş su koyuldu. Sonrasında mavi metilen (5 damla) ve geçen gün aldığım JBL nin easyturtle suyu temiz tutan ve su berraklaştıran taşlardan dahil ettim ( mailto:/9738incii9248458.jpg mailto:/5151incis6746768.jpg ) 1 gün iki iç filtreyi boş çalıştırdım.

Akvaryumuma yeni girenler ve çıkanlar:

- Dipdeki renkli taşlar kalktı ve yerine 0.7mm silis kum girdi.
-Eski filtremin yanına eheim 2008 iç filtre dahil oldu.
-Plastik bitki süsler çıktı, İpek litoly marka bitki dahil oldu
-Kuru alan için kayalar çıktı, Turtle topper dahil oldu ( bu sayede suyu tam seviyi de kullanabiliyorum.)
-Mango kökü dahil olacak ( kaynar suda kaynatıldı 2 gün suda bekletiyorum)

Akvaryumun eski halinden bir kaç fotoğraf

mailto:/1189inciz9264853.jpg
mailto:/6959incis5862450.jpg
mailto:/uvbb222.jpg

Akvaryumumun yeni halinden bir kaç fotoğraf

mailto:/3065incix323629.jpg
mailto:/6059incia731821.jpg
mailto:/3720incim4697636.jpg
mailto:/5576incil8568998.jpg

Mavi metilenin suya dağılması (hoşuma gitti için çektim)
mailto:/3245incib253622.jpg

Eski aksesuarlar yok olduğu için biraz boş geliyor şimdi gözüme ama gayet sade bi şıklık oldu. Kapluşların mutlu oldukları da her hallerinden belli zaten. Çok uğraştık emek verdik inşallah uzun yılları beraber geçirebiliriz Alex ve Lefter ile :) Ellerine sağlık canım ;)

Cvp: Akvaryumun yeni hali

Doğrusunu yapmışsın :) ne mutlu lefter ve alex'e -> Bir FENERBAHÇE 'li olarak :D

suc_ve_ceza' Alıntı:
Eski aksesuarlar yok olduğu için biraz boş geliyor şimdi gözüme ama gayet sade bi şıklık oldu. Kapluşların mutlu oldukları da her hallerinden belli zaten. Çok uğraştık emek verdik inşallah uzun yılları beraber geçirebiliriz Alex ve Lefter ile :) Ellerine sağlık ;)

Saolasın umut onların mutluluğu bu aralar bizimde mutluluk kaynağımız oldu zaten :)

Her zaman sadeliği seviyorum biliyorsun merve :)

Bu arada yeni üyelerimizden merve de benim kız arkadaşımdır, Hoş geldin :)

Emin, Eheim akıntısı doğrudan rampaya doğru değilse eklenecek bir yorum bırakmamışsın. çok güzel olmuş ellerine sağlık. Onlara böyle bir ortam sağlamanın mutluluğunu güzelce yaşa. Mango köküde girince zaten dekor olarak gayet güzel olacaktır. Seni en azından 1-1,5 sene rahatlıkla götürecek bir sistem.

Bu arada Merve yede hoşgeldin diyorum.

Cok güzel olmus emeginize ellerinize saglik kapluslarin güle güle kullansinlar

Merve sende hosgeldin cnm

Emre abi ehei akıntısı rampaya doğruydu, biraz sağa doğru çekerek boşluğa verdim. Onu akvaryumun diğer tarafına almayı düşündüm ama, diğer tarafın üstü topper ile kapalı olduğu için eheim ın üstüne oksijen için takılan parçayı kullanamayacağım. O konuda biraz sıkıntım var.

Birde abi bu kumu ne kadar sürede bir temizlemem gerekir bu sistemlerde ve bu hayvan sayısında ? 3 aylık dilimlerde suyun 3 de 2 sini değiştirmeyi planlıyorum ama komple bir temizlik ?

Teşekkürler Meryem hanım ;)

bumble bee' Alıntı:
Emre abi ehei akıntısı rampaya doğruydu, biraz sağa doğru çekerek boşluğa verdim. Onu akvaryumun diğer tarafına almayı düşündüm ama, diğer tarafın üstü topper ile kapalı olduğu için eheim ın üstüne oksijen için takılan parçayı kullanamayacağım. O konuda biraz sıkıntım var.

Birde abi bu kumu ne kadar sürede bir temizlemem gerekir bu sistemlerde ve bu hayvan sayısında ? 3 aylık dilimlerde suyun 3 de 2 sini değiştirmeyi planlıyorum ama komple bir temizlik ?

Hocam Akvaryum boyutlarınız nedir ?

bumble bee' Alıntı:
Akvaryum boyutum 60*25*35h

vay be. sen 2 tane kaplumbağa besliyorsun. 60*25*35h boyutunda. Ben tek kaplumbağa besliyorum konu açtım. 60*40*40 dediler :haha: neyse ben en iyisi 60*35*40 akvaryum yapayım. Zaten alan az. Birde bir iki yere sordum akvaryumcu dalga geçti . 5 cm kaplumbağaya o kadar şey mi alınır diye :D

Himura Kenshin' Alıntı:
bumble bee' Alıntı:

vay be. sen 2 tane kaplumbağa besliyorsun. 60*25*35h boyutunda. Ben tek kaplumbağa besliyorum konu açtım. 60*40*40 dediler :haha: neyse ben en iyisi 60*35*40 akvaryum yapayım. Zaten alan az. Birde bir iki yere sordum akvaryumcu dalga geçti . 5 cm kaplumbağaya o kadar şey mi alınır diye :D

Forumda söylenen kaplumbağanın mutluluğu için ideal olan rakamlar, tek yavru için 50 6 cm üzeri yetişkinler için 100 lt akvaryum lazım yani benim ilerde kuru alan için bırakılan boşluğu da dahil edersek 230 litrelik bir akvaryum lazım olacak, şimdilik idare ediyoruz :) Sen bakma, onlara kalsa ölüm kabında beslemek en ideali. Onlar sana satsında malı yeri gelince 5 cm lik şeyler için gerekir mi der, yeri gelince tam tersini :)

bumble bee' Alıntı:
Himura Kenshin' Alıntı:
bumble bee' Alıntı:

Forumda söylenen kaplumbağanın mutluluğu için ideal olan rakamlar, tek yavru için 50 6 cm üzeri yetişkinler için 100 lt akvaryum lazım yani benim ilerde kuru alan için bırakılan boşluğu da dahil edersek 230 litrelik bir akvaryum lazım olacak, şimdilik idare ediyoruz :) Sen bakma, onlara kalsa ölüm kabında beslemek en ideali. Onlar sana satsında malı yeri gelince 5 cm lik şeyler için gerekir mi der, yeri gelince tam tersini :)

Evet çıkarcı hep petshoplar. Severek işini yapan , insanları doğru bilgilendiren az..
İnşallah şu akvaryumu doğru düzgün yapabilecek birini bulurum. :) can sıkıntısına resmini bile çizdim :D
mailto:/bdta45.jpg

Emeğinize sağlık.Umarım ben de kısa zamanda böyle bir akvaryum sahibi olabilirim.

bumble bee' Alıntı:

Kuru alanın altında biraz hava boşluğu vardır aslında ama olsun bu tarafın aynı yerde arkaya doğru takıp hafif uzun cama akıntıyı verirsen sorun olmaz. Arkadaki filtreyide gene aynı şekilde ön tarafa yaklaştır derim. Böylece rampa bölgesinde aşırı akıntı olmaz ve hayvanlar rahat tırmanır.

Arkadaşa yaptığın doğru yönlendirme içinde teşekkür ederim Emin. İleride her ikiniz içinde gene daha büyük dizaynlar yaparız.

Himura Kenshin' Alıntı:
bumble bee' Alıntı:
Himura Kenshin' Alıntı:
bumble bee' Alıntı:

Evet çıkarcı hep petshoplar. Severek işini yapan , insanları doğru bilgilendiren az..
İnşallah şu akvaryumu doğru düzgün yapabilecek birini bulurum. :) can sıkıntısına resmini bile çizdim :D
mailto:/bdta45.jpg

Bu boyda akvaryuma diğer konuda belirttiğim kuru alan yapılırsa 3 sene dahi gidebilir.

Akvaryum projen güzel gözüküyor barış. Bizim burada (İst bağcılar) bir camcının camında görmüştüm. Her türlü özel akvaryum yapılır diye. Ama bilmiyorum sadece yazıda mı kalır uygulamaya geçirirken de eli iş görür mü ? 1,5 sene sonra akvaryum değişikliği zamanı geldiğinde bi uğramayı düşünüyorum ama ancak o zaman fikir verebilirim sana :) Emre abiyi tanıyorsan (AEK) onun akvaryumlarda özel yapımda daha doğrusu kuru alan bölmeleri. O vermişti yaptırdığı adresi, o kuru alanları yapanlar bu akvaryumu her türlü yapacağı kanatindeyim bakabilirsin bi istersen.

Murat bey,

Teşekkür ederim. Benimki bir şey değil inşallah daha güzellerini yaparsınız.

http://www.masakvaryum.com/tr/mas-tr/Index.asp#00 Barış emre abinin yaptırdı yer

bumble bee' Alıntı:
Akvaryum projen güzel gözüküyor barış. Bizim burada (İst bağcılar) bir camcının camında görmüştüm. Her türlü özel akvaryum yapılır diye. Ama bilmiyorum sadece yazıda mı kalır uygulamaya geçirirken de eli iş görür mü ? 1,5 sene sonra akvaryum değişikliği zamanı geldiğinde bi uğramayı düşünüyorum ama ancak o zaman fikir verebilirim sana :) Emre abiyi tanıyorsan (AEK) onun akvaryumlarda özel yapımda daha doğrusu kuru alan bölmeleri. O vermişti yaptırdığı adresi, o kuru alanları yapanlar bu akvaryumu her türlü yapacağı kanatindeyim bakabilirsin bi istersen.

Murat bey,

Teşekkür ederim. Benimki bir şey değil inşallah daha güzellerini yaparsınız.

Ben Afyon/Dinar ' da oturuyorum hocam :) İnternet üzerinden alınabiliyorsa bile sağlıklı olurmu emin değilim. Kargoda falan sıkıntı çıkar gibi geliyor. Daha önce böyle birşey de görmedim açıkçası. Bizim burda yaptırabilirsek yaptıracağız ama küçük bir yer oturduğum yer. Adam bu işle uğraşır mı onu bile bilmiyorum. Bakalım tatile çıkacağım. Dönüşte babama tekrar açarım akvaryum konusunu . Onun tanıdığı vardır. İnşallah yapar adam. [ Yapmasını geçtim hadi yapsın da bir şeye benzetsin önemli olan o :ashamed0006: ]

emin eline emeğine sağlık sonunda akvaryum kişiliğini bulmuş. ilk hali ne imiş öyle ben yarım dakika baktım gözlerim ağrıdı hayvanlar orada yaşamış. şimdiki çok şahane sade ve kullanışlı. işin en zevkli yanı hayvanları yüzecekleri geniş bir yere bıraktığında büyük bir zevkle yüzdüklerini görmen. o kadar yüzüyorlar ki kuru alan akıllarına gelmiyor.

akvaryumda bir tek derecenin yerini küçük filtre tarafına alman lazım. ısıtıcıdan en uzak konumda olsun ki esas ısı değerini görebilesin. hayırlı olsun. mangoyu bekletmene gerek yok. bir kez daha fırçalayıp suya koyabilirsin. son durulamayı musluğun sıcak suyunu açıp yap.

Küçük yerlerin bu tür sıkıntıları oluyor barış, buralarda çeşitliliğin çok olduğundan uygun bir akaryum ayarlaman daha kolay oluyor. İnşallah halledebilirsin.

Saolasın cem abi, dereceyi de dediğin yere aldım. Mango kökünü koyduktan sonra bir foto daha atarım.
Yalnız danışmak istediğim bir kaç konu daha var. Akvaryumun eski halinde elimdeki 100 watt lık ısıtıcı yetiyordu. Şu anki 60*25*35h akvaryum su seviyesi ful olunca bu ısıtıcı yeterli olurmu ? elektrik faturasınıda düşünerek ve ısıtma potansiyelini, yeni bir ısıtıcı alayım mı?

Topperin su içi dinlenme alanı maalesef topper den daha büyükmüş :) sığmadı benim akvaryuma bende onsuz kullanıyorum. Nerede uyuyacaklarını ben kara kara düşünüyken az önce dışardan eve geldim ve karşılaştığım manzara beni mutlu etti açıkçası, orada uyumalarının bir sakıncası olmaz sanırsam ?

mailto:/9908incio1580178.jpg

Geri