Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumun Yeri

Seyma.

Altın 5 Üye
Arkadaslar buyuk olan akvaryum odamda duruyo . Oda kucuk. Bu aralar hastalanmaya basladım sık sık midem felan bulanıyo. Babam kaplumbagalari gonder evden diyo ama asla. o zaman catiya koyalim akvaryumu diyo ama tedirginim. Catinin ustu kapali basık bi alan da degil. Fis felan hersey var. Oraya koymam uygun olur mu sizce ? Yardim edin lutfen .s

Cvp: Akvaryumun Yeri

ışık gören bir pencere ve tozlu bir ortam değildir inşallah. yani kısaca çatı odası mı ? orayla ilgili biraz daha detay ver.

Aydınlık oluyorsa ve esinti olmuyorsa koyabilirsiniz. Ancak aşırı elektrik tüketimi olacağını belirteyim. Mide bulantısı için bir dr ziyareti yapın. Kaplumbağadan olmaz bence ama sebebi öğrenmekte fayda var.

Tozlu bi ortam degil pencere var aydinlik oluyo zaten ama pek koyma taraftari degilim bakicaz artik :S

Belki kapluslarin pislklrrinden etkilenmissindir. Belkide yiyecek dokunmustur. Eger catiya koyarsaniz,sevgiden yoksun kalrlar. Bi doktora gitseniz?

Catiya koyarsam tum gun yanlarinda olucam zaten ama dedigim gibi koymayi dusunmuyorum ama babam gonderelim dedikten sonra tamam belki catiya koyarim demeyi tercih ettim

Hergun yaninda olcaksan ne degisiyo. Evdede yanindasindir.

Yani evde odamda duruyo zaten iki adim otemde. Suanlik koymicam catiya biraz daha buyusunler kocaman bi akvaryum yaptirirsam onu koyarim catiya

Bende bu aralar biraz rahatsizim o yuzden solana koydum hastalik kaparlar diye :)

Yatılan odada akvaryum pek önerilmez ama boyut ufaksa bence sorun olmaz.

babanız mikrop geçer diye tedirgin olmuş olabiliri ama ben pek zannetmiorum. çatıya koyarsanız koyun farketmez yanlarına çıkarsan. ben de bi dönem ayrı kaldım tostosumdan oluyo ama tabi sevgi eksik kalıo.

Cvp: RE: Akvaryumun Yeri

AEK' Alıntı:
Yatılan odada akvaryum pek önerilmez ama boyut ufaksa bence sorun olmaz.

Boyu ufak degil bide oda kucuk o yuzden tedirginim biraz .s

düğme_34' Alıntı:
babanız mikrop geçer diye tedirgin olmuş olabiliri ama ben pek zannetmiorum. çatıya koyarsanız koyun farketmez yanlarına çıkarsan. ben de bi dönem ayrı kaldım tostosumdan oluyo ama tabi sevgi eksik kalıo.

Ben hep cikarim yanlarina ama iste yinede odamdan baska biryere gitsinler istemiyorum .s cunku her an yanimdalar bide sonucta kimse ellemesin bakmasinlar diye odanin kapisini da kitliyorum :) tabi bu kıskandıgım icin yaptigim bisey :D

Çatı katı bahsettiğiniz gibi ise sorun olmaz bence. Aydınlık olması, temiz olması, esinti olmaması ve soğuk olmaması kafi.

Yok soguk degil esinti felan yok . Bu hafta bi dusuniyim ama ayri kalmak da istemiyorum :(

eğer ortam güzel ve kışında kalorifer gibi ısınma durumu varsa orası iyi olur. sonuçta bu hayvanların en mutlu olduğu durum mümkün olduğunca az rahatsız edilmeleri. akvaryumun küçük veya büyük olması önemli değil; oda kapısı kapalı olduğunda sera etkisi yaparak rahatsızlığa sebep olduğu bir gerçek.

Aslına bakılırsa daha iyi olur, hayvanın rahatsız edilemeyecek bir yerde olması daha iyi. Uvb ve ısıtma lambası kullanılacağı için aydınlık konusu da problem olmaz, esinti-toz gibi durumlar içinde akvaryumun üstü kapatılabilir...

Ama herkes istedigi zaman cikip bakicak ve buda beni cok sinirlendiriyoo :/ odamdayken kimseyi odaya sokmuyorum

dokunmadıkları ve yem vermedikleri sürece sorun yok. kapısı varsa kilitleyebilirsin.

Dokunurlar diye endiseleniyorum bide arada bir esya da koymaya cikabiliyolar catiya. Kapisi var ama dedigim gibi kitleyebilecegimi sanmiyorum

Geri