Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumunda ısıtıcıyı acaba nereye koyabilirim ?(resim eklendi)

woswos

Bordo Bereli
Katılım
29 Haz 2010
Mesajlar
1,256
Benim kapluşların akvaryumu ufak, acaba ısıtıcıyı nereye koyabilirim? yardımcı olursanız sevinirim.

NOT: daha önce forumda okumuştum bi kapluş ısıtıcıya kafasını değdirip yakmış o yüzden bizimkilerin başına gelmesini istemiyorum :/

resim için:

scaled.php


http://yfrog.com/mosany1636j


ısıtıcı:

http://yfrog.com/j7sany1651j
 
RE: Akvaryumunda ısıtıcıyı acaba nereye koyabilirim ?(resim eklenecek)

Suya tam batırılabilen ısıtıcılardan mı ? Yoksa bir yere kadar batırılabilen ısıtıcılardan mı ?
 
RE: Akvaryumunda ısıtıcıyı acaba nereye koyabilirim ?(resim eklenecek)

suya tam batıralabilen ısıtıcılardan yani suyun içinde çalışıyo
 
RE: Akvaryumunda ısıtıcıyı acaba nereye koyabilirim ?(resim eklenecek)

bende onun aynısından aldım nasıl kulanıcağımı bende bilmiyorum
 
RE: Akvaryumunda ısıtıcıyı acaba nereye koyabilirim ?(resim eklenecek)

suyun içine tamamıyla koyacakın arkasında gösteriyor.
Admin başlıktaki 'resim eklenecek' yerine 'resim eklendi' yazabilir misin?
 
RE: Akvaryumunda ısıtıcıyı acaba nereye koyabilirim ?(resim eklenecek)

bence yan yatırıp istediğin yere koyabilirsin. o kafasını daha doğrusu ensesini yakan kapluş benim kapluşumdu :) Isıtıcının arkasında fonda yansımasını gördüğü için inatla aynı yere kafasını sokmaya çalışıyordu. Arka fonu kaldırınca olay çözüme kavuşmuştu zaten.
Korumalı ısıtıcılar da var tabii ama zannediyorum ki çoğumuzun ısıtıcısı bu şekilde.
 
emin misiniz? sonra kapluşumun canının yanmasını istemiyorum ayrıca benim akvaryumun biraz ufak anne babamı anca buna ikna ettim.Birde cama yapıştırırsam altında kalıp boğulurlar mı? Zemine koyabilir miyim?


Not: akvaryumun boyu 35 cm, yüksekliği 20cm, derinliği 15cm :/
 
resime baktım da ısıtıcının boyu o kadar yüksek değil gibi geldi. su hizasını geçmiyorsa dik koy. böylece kimse altına kafasını falan sokamaz :) eğer yatay koyacaksan da iyice zemine yaklaştırma. çünkü kapluşlar zemindeki taşları karıştırırken kafalarını altına sokabilirler.
Bir problem olacağını düşünmüyorum.Sonuçta ısıtıcı çalışırken kapluşlar elini ayağını değiyorlar ama anında yakacak kadar sıcak olmuyo. dediğim gibi ısıtıcıyı dik koyabiliyorsa dik koy. biraz çapraz da koyabilirsin. yatay da koyabilirsin. yatay koyacaksan da zemine kadar indirme. ortalı dursun :)
Isıtıcıyı çalışırken veya sıcakken suyun dışına çıkarma. yani buna dikkat et. elektrikler gidip geldiğinde bazı ısıtıcılar bozuabiliyo ona da dikkat et. başka sorun olabilecek bişey olmaz diye düşünüyorum.
Ama tabii ki kimse garanti edemez sana. için rahat etmeyecekse dışında plastik korumalı ısıtıcılar oluyor seranın falan var galiba. onlardan alabilirsin.
 
ısıtıcının boyu akvaryumdan uzun ve çalışması için tamamen suyun içinde olması lazım. Aklıma bir fikir geldi: dış filtrelerin suyu çeken ucunda plastik ızgara var onu satın aldım o ucu ısıtıcının delikli olan bölüm korumaya yetecek kadar uzun acaba onu ucuna silikonla yapıştırsam sorum olur mu diye düşünüyorum :)
 
hayıııırr :) sakın tehlikeli işlere girişme.silikon falan. ısıtıcın patlar benden söylemesi. bence bir gün dene. ısıtıcıyı ayarla 28 dereceye.yan bi şekilde akvaryuma koy. bekle. gözün kapluşlarda olsun. bi sorun olmayacağını göreceksin :)
 
aynı ısıtıcıyı bende kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım.benimkiler üzerine altıyolar ısıtıcıya dayanıyolar ama daha bi yakma filan görmedim.için rahat kullanabilirsin bence;)
 
Geri
Üst