Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvayumda mantar oluşumu ?

Dizginci

Bronz 5 Üye
Akvaryumda ipek bitkide ve kenarlarda beyaz lekeler var.Bunlar mantar mı yoksa başka birşeymi?Eğer mantarsa ne yapmalı?:whistling:

Cvp: Akvayumda mantar oluşumu ?

bunlar deri artıkları olabilir bir resim iyi olurdu.

Zaten bildigim kadariyla camda mantar olmaz

kaplumbağalar derilerinden kurtulmak için bitkiye sürtünürler. aynı şekilde cama yapışanlarda filtrenin yaptığı sirkülasyonla oluşur.

Bitkide değil sadece camda olsa adi salyangoz diyeceğim. Ama ipek bitkide pek gezmezler diye düşünüyorum.

Bendede var o böyle ip gibi sallanıyor kenarlrdan hareket ettirince bitkinin kenarlarında ama sorun etmiyorum kirden yem artıklarından olsa gerek

Bana deri parçalarından bahsediyorsunuz gibi geldi, özellikle yoğun deri değişimi zamanlarında heryerde oluyorlar. Silis kum yokken Hayvanın boynunda falan örümcek ağı gibi görünüyordu :133:

Geri