Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvuryumda su seviyesi

Alisarp

Bordo Bereli
Simdi benim teyzemde gercekten kucuk bir akvuryum icindede tas var ama tasa cikabilsinler diye su seviyesi az acaba akvuryumda hicbirsey yoksa(sirf su icinde) kaplumbagalar yasayabilirmi

Hiç bir şey derken kuru alan olmazsa mı?

Cvp: Akvuryumda su seviyesi

bu şekilde olmaz. hayvanın kuru alana ve ısıtıcı lambaya ihtiyacı var. kuru alan olmazsa. hayvan yosun bağlar, mantar oluşma riski olabilir. plakaları ve deriyi atması zorlaşır. bununla birlikte küçük akvaryumda vücut ve kas gelişimi olmaz.

anladim sagolun ben soyliycem elimden baska bisey gelmiyo temin eder insallah benimkiler cok buyuk cunku

yanina almak icin

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Bu konuyu bir kez okumanızı öneririm. Su kaplumbağaları hangi şartlarda bakılmalı ve nasıl beslenmeli gibi en önemli noktalar mevcut. Hayvan başına gereken su hacmi, su ve kuru alan ısıları en önemli konular.

Benim 4 kaplumbaga m var akvaryum un eni 20cm boyu 50 santim su seviyesi 13 santim sizce yeterlimi kaplumbagalari biri 2 yasinda 8 cm . 3u 5 aylik olanlar 4cm

malesef pelin yetersiz. ara geçiş için 100 lt civarı bir akvaryum lazım. hayvanlar bol bol yüzerek gelişim sağlarlar. suyun az olması bunu engellemesi bir yana fazla kaplumbağa sebebiyle aşırı kirlenmeye de sebebiyet verecek ve akabinde hayvanların kulak ve göz enfeksiyonlarına kapılmalarına neden olacaktır. ayrıca az orandaki su nedeniyle tam su değişimi gerekecek buda akvaryumdaki su ile yeni eklenen su arasındaki ısı farkları sebebiyle hayvanların üşümesine ve akciğer enfeksiyonu olmalarına neden olacaktır. kısaca akvaryum ne kadar büyük olursa hem hayvanlara hem de sahibine derdi az olur.

Benim anlamadigim AEK bir link paylasmis yukarda bu kadar zaman onceki konuyu bulmusken o linke de bir baksanız sormaktansa hayvan basina 100 litre gecis akvaryumu 50 litre bunlar carpi dort tabi sizin su hacminiz sadece 13 litre daha bir hayvan icin yetmezken 4 hayvan almaniz neden onu da anlamadim
Biraz sert bir dille yazmis olabilirim ama gercek bu

Evet Pelin verdiğim linkteki konuyu okumanda fayda var.
Gecicide olsa akvaryum 200 lt olmalıki hemen değişim gerekmesin. Hayvanlarda bir süre rahat etsin. İşin zor, 4 hayvanın bakımı çok zahmet ve özveri ister.

Geri