Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Albino Kaplumbağa

marin1480

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaşlar geçenlerde reptomin almak için petshopa gittim aldıktan sonra kaplumbağalara bakayım dedim ve birde ne göreyim sapsarı bir minik.kaplumbağa ilk önce şaşırdım adam albino olduğunu söyledi baya baya sapsarı bir kaplumbağa bir an alasım geldi ama akvaryumum 3 kaplumbağayı kaldırmaz...asıl soru bu ayrı bir tür degil o halde bakım koşulları aynıdır herhalde resmini çektim atıcam...

Cvp: Albino Kaplumbağa

keşke fiyatını da sorsaydın niyetlenen arkadaşlar olabilirdi. amerikada olsa iyi para ederdi.

Bakım koşulları aynı ama ışıklandırma konusunda biraz daha dikkat gerektiriyor, daha hassaslar çünkü, ayrıca eğer sarımsıysa çok da uçuk fiyatları olmayacaktır, albinolar da içlerinde ayrılıyor, sarımsı olanlar nispeten ucuz.

Özellikle leucistic olanlar çok pahalı. Ama onun olduğunu sanmam. Çok nadir çıkıyor. Çok farklı adlandırılarak fiyatları belirleniyor. Muhtemelen araya karışmıştır.

bir de şu var farklı renk olduğu için diğerleri tarafından dışlanır mı veya saldırıya uğrar mı durumu olabilir.

Değişik bir tepki verebilirler. Hatta ürkmeleride mümkün. Gerçi beraber yaşayanlar ile ilgili videolar görmüştüm.

albino hayvan beyaz dır benim biildiğim sarı değil

Albino kaplumbağalar beyazdan ziyade sarı oluyor, o sarılık ne kadar az olursa fiyat da o kadar artar, aşağıda normal albino ve emre abinin belirttiği leucistic olanların farkını görebilirsiniz. Bunun dışında davranış konusunda bir fark olmaz, bir albino'nun diğer kaplumbağalarla anlaşamama olasılığı normal bir res ile aynı.

mailto:/turtleContainer/LeucisticALBINOresTop.jpg

Bazı çiftlikler yüksek kar oranı için bu tarz üretimlere giriyor.
http://theturtlesource.com/i.asp?id=100200361

Hypo pastel, hypo translucent, golden translucent diye aratırsanız bu tarz kaplumbağalar görürsünüz. Çoğu erişkin olamadan ölüyor.

Teşekkürler Sefa. Ben bu resmi gündüz bulamamıştım. Farkı en net anlatan resimlerden. Bu arada bu albinolar yada diğerleri daha kısa ömürlü oluyor.

emre gösterdiğin site hakikaten ilginçmiş.
mailto:/2eknibn.jpg

mailto:/24dfrl2.jpg
bu gariplere acıdım. birincide ortadaki aç kalacak. daha doğrusu mide ortaktır ama diğerlerinden yem yeme şansı olmayacak. ikincide de sırtı yere gelmez lafına ters bir durum.

Genetik oynama yapıyorlar. Yapışık suratlılar da var. Kabuk plakaları doğuştan eksik olanlar var. Bir çoğu uzuv sıkıntısından bir çoğuda genetik hastalıklardan zaten yaşayamıyor. Açık söylemek gerekirse hayvanlar eğlence aracı olmuşlar.

Adamlar albino yellow belly dünyada ilk diye 30000 usd fiyat yazmışlar. Sitedeki hayvanların yanlarında fiyatları falan var.

Albino hayvanı anlarım ama bunun dışındakiler için bu tür üretimler yasak olmalı.

Ssdece guzel olmalari icin genetiklerini ters duz alyapiyolar yani. Cok uzucu

Birisi buna dur demiyckmi ya :'(

Geri