Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

aldığım sıkıştırmalı lamba

aytekingoksoy

Platin 4 Üye
arkadaşlar bugün ikeaya gittim aynı ürün gittigidiyorda 40 tl iken ikeada 25 tlydi 2 tane aldım :) max 60 w gücünde 2 taraflı kırılabiliyor ikeanın tertial masa lambası heleki büyük akvaryumu olanlar için güzel ürüne benziyor bakalım :) beğenirseniz internetten almayın ikeaya gidip alın boşa 15 tl bide kargo parası vermeyin :) resim 1

Cvp: aldığım sıkıştırmalı lamba

Bu lambalar güzel oluyor, fiyatı da çok iyi ama maalesef burada İkea yok :(

lambayi begendim paylasim icin tesekkurler canagi UVb icinde uygun ayrica
Bu horozdan baska alternatif yoktu bu iyi oldu
Cem abi sen lamba onerilerini bir konuda toplamistin sanirim bunuda ekle istersen oraya

Bu lamba türünden çok varda bir çoğumuzun sabitleme alanı yok. Akvaryum kenarınada olmaz.

Ama güzel yöntem bulunmuş.

Tebrikler Aytekin.

Teşekkür ederim emre abi. Abi duvara Monte edebiliyosun istersen aparatı var yani

Abi bide sorum var bu ısıtıcı lamba ne kadar açık kalcak 24 saatmi yoksa evde kaloriferler çalışırken merkezi sistem zaten. Çalışırken değilde gece 12 den sabah 6 ya kadar mı

Isıtma lambası gündüzü yani güneşi simüle eder ve gereken ısıyı verir. Oda sıcak olsada yeterli kuru alan ısısını sağlayamazsınki zaten kuru alan her zaman sudan da sıcak olmalı. Bu sebeple sabahtan akşama sabit 10-12 saat yanar. Örneğin 07:00-18:00 kışın ideal bence.

Gece yansa hayvan rahatsız olur ve uyuyamaz, zaten su içerisinde uyurlar. Nadiren yada hastalık durumunda gece kuru alanda uyuyanlar için night glo yani koyu mavi renkte göz almayan ay ışığını simüle eden ve aynı zamanda suya yakın bir değerde ek ısıyı ısıyı sağlar.

Tamam abi çok sağol ya o zaman ben kapatim de uyusunlar gerçi benimkiler bundada uyuyo sırtını dönüp :D kapattım zaten şu dediğin zamanlayıcıyı sipariş ettim

O zamanlayıcı büyük yükten kurtarıyor bizi. Akvaryumu ilk kurduğumda hemen almıştım. Eve koş lambayı kapa sabah erken kalk aç derdi yok.

Erken kapatınca daha kaliteli uykuları olur :)

bu fiyata griyi diyorsun sanırım bedava bile 300-400 tl'lere satılanlarını gördükten sonra. gidersem bende alayım bundan bir tane alet edevat atölyesindeki tezgah için bakınıyordum. iyi oldu bu. paylaşım için sağol aytekin. bu yorumunu alisarpın dediği gibi lamba konusuna kopyalayım bakana faydası olur.

cem' Alıntı:
bu fiyata griyi diyorsun sanırım bedava bile 300-400 tl'lere satılanlarını gördükten sonra. gidersem bende alayım bundan bir tane alet edevat atölyesindeki tezgah için bakınıyordum. iyi oldu bu. paylaşım için sağol aytekin. bu yorumunu alisarpın dediği gibi lamba konusuna kopyalayım bakana faydası olur.

Arkadaşlar bu lambayı interner üzerinden alabileceğim bir link verebilir misiniz. Bugün öğle arası masa lambası bozuldu. Bu kaliteli de duruyor hem. 50 tl verebilirim. Bugün sipariş vereceğim. Yardımcı olursanız sevinirim. :)

http://www.ikea.com.tr/urundetay/60370183/tertial_calisma_lambasi.aspx

link

link açılmazsa gittigidiyora tertial masa lambası yazarsan çıkar

pardon cem abi zaten ikeanın sitesinden vermiş ordan al daha ucuz

aytekin E27 duyu standard veriyor alt açıklamasında E14 tasarruflu ampul tavsiye edilir diyor öyle bir ek duy aparat mı var.

Anlamadım abi nasıl yani ben direk uvb yi taktım ek duy Aparatı yok e14 uymaz

E27 bunlar ha ben ikea da aldım gerçi bana göre vida falanda koymaları lazımdı

Mesela sağa sola dönmesin istiyorsan sabitlemek için bi çubuk gerekiyor o yanında yoktu kalem soktum bende ama sabit kalıyor her açıda

bende anlamadım o açıklamada ne demek istemişler. verdiğim linkte ürün bilgisi bölümünde yazıyor.

kutusundaki kağıtta o parça varsa gittiğinde istersin. veya o şekilde iade edip yenisini alırsın.

Abi stoklar lambanın altında rafta hepsi 2 tane aldım ikiaide aynı

Satıcıya sordum 60w yazıyor ama üzerindeki şuan 100w dedi

açılmamış kutu aldıysan öyledir o zaman. lambada max 60 yazıyor bunun üstüne çıkma kabloları ona göredir. fazlasında erime yapar. kısa devre olur.

Geri