Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alex ve Lefter'in Yeni Sarayı

ThE_DeMoN

Bronz 5 Üye
Selam arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra yeni akvaryumumu tamamladım. Elimden geldiğince geniş, doğal ve sade olmasına özen gösterdim. Alex ve Lefter artık çok mutlular :D Yalnız da değiller üstelik. Yaklaşık 3 aydır, üç tane koi dostları var. En ufak bir sorunumuz yok. Kardeşçe yaşıyorlar. Onlara 1 hafta önce bir de Karam adında beta katıldı. Tek eksiğimiz kuru alana uvb ışığımız. Onuda en kısa sürede alacağım. Videoyu izleyip fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Özellikle sevgili AEK'nın yorumu benim için çok önemli :smile:
Mutlu günler...
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ENjFaVKimbg[/video]

Cvp: Alex ve Lefter'in Yeni Sarayı

Akvaryumunuz gerçekten saray olmuş :) güle güle kullansınlar inşallah balıklar ile dostlukları hiç bitmez :) bu arada akvaryumunuz kaç litre?

Akvaryumun güzel olmuş ama kuru alan lambasını göremedim ben. UV ışınları sudan da geçebiliyor o kullandığın florasan uv özellikliyse kaplumbağaların sürekli uv ışınlarına maruz kalır hem de suda yosunlaşmaya neden olur o yüzden uv lambalar ısıtma lambasıyla beraber kuru alanın üstüne koyulmalı

Maşallah çok güzel bir yaşam alanı olmuş, tebrikler. Burada sorunsuz bir ömür geçer. Zamanla birkaç ufak yenilikle tamamen mükemmel olacaktır. Bu kadar güzel bir kuru alanda zaten gerekli lambalar mevcuttur. Bu akvaryumu uygun bir dış filtre ile temizlemek daha iyi olur. Sadeliği çok güzel ama kuru alanın altına yada kökü oraya alıp kökün olduğu tarafa bir ipek yapraklı bitki ile görüntü çok iyi olacağı gibi gizlenme alanıda yaratır. Belki öncelik verilebilecek bir konu tabandaki taşlar olabilir. Uzun zamandır bahsettiğimiz fazla sayıda çakıl-kabuk miktarı aralarında dışkı ve yem artığı toplaması sebebiyle su değerlerini olumsuz etkiliyor. Doğal sarı silis kum olsa yada az miktarda çakıl olsa daha sorunsuz bir filtrasyon olabilir. Bu arada balıklar bir gün yem olabilir, hepimiz üzülürüz. Bu üç farklı canlının beslenmeside ayrı zorluktadır.
Fazla ayrıntıya girdim sanırım. Ama hatırlatmakta fayda var. Önemli olan bu kadar güüzel bir su alanına sahip olmaları. Detaylar daha kolay hallolur.
Ayrıca kaplumbağalardan biri erkek sanıyorum.
Sağlıklı bir ömür geçirsinler :)

balığını yemeye çalışmıyorlarsa bende betamı koyayım o zaman

Maşallah diyorum. Onlar için çok güzel bir yaşam alanı hazırlamışsınız umarım balıklarla iyi geçinirler.

Arkadaşlar güzel yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Akvaryum 160lt. Konunun detayında da söylediğim gibi tek eksik kuru alanın UVB ışığı. Fiyatı 130TL. En kısa sürede tamamlayacağım artık. İçerideki ışıklar uvb ışığı değil, normal florasan. Betayı ayıracağım yarın, çünkü mutsuz ve tedirgin görünüyor. Ama Koi'ler ile çok mutlular. 3 Aydır en ufak bir saldırı girişimi olmadı. Benim tosbiklerin huyları böyle herhalde :) Koi'ler umurlarında bile değil. Her gün düzenli olarak sabah-aksam yemleri, karidesleri veriliyor. AEK dostum dış filtre ve kum tavsiyeni mutlaka dikkate alacağım. Ufak detayları artık yavas yavas halledeceğim. Hepınıze sevgiler.

beta tek başına yaşamaya alışık. tedirginlik ondan. şu an küçük olduğu için sorunu gözükmüyor belli bir boya geldiğinde tabiatı gereği o balıkları öldürecektir. sonra da kaplumbağalara dalaşacaktır. tabi sonuç beta lehine olmayacaktır. neyse betayı ayıracağım demişsin zaten sorun yok. kaplumbağaların balıklara saldırma ihtimali en fazla yem verirken olur ki birbirlerini bile tanımadıklarını düşünürsen.

akvaryumun gayet güzel şekilli olmuş tebrikler. emrenin dediklerine katılıyorum. kum ve su yüzeyine yakın çok yapraklı bir bitki şart. benimkiler su yüzeyine kadar uzanan ipek bitkiye basıp uyuyorlar. arkadaki lamba ne için onu anlamadım. suya çok yakın dalgıç tip değilse sıkıntı yaratabilir. aslında onu koymana gerek yok, öndeki dalgıç yeterli olur. hayırlı olsun.

Kuru alanın altındaki platform gece yüzeye yakın uyku için çok güzel Cem. Ama bitki hem görsel hemde gizlenme için bir doğallık katar.

Engin, özellikle kuru alan çok iyi olmuş. Bu şekilde uydumu en kullanışlı hazır kuru alan diyebilirim.

İpek yapraklı bitki, dış filtre ve silis kum tavsiyesi aklıma yattı :rolleyes: seviyorum bu forumu :33: ışıkların ikiside (biri mavi, biri beyaz) su içine konulabilen güvenli ışıklardan. Kuru alanın altındaki platformu çok seviyorlar. Orada dinlenip, bazen geceleri orada uyuyorlar. Koi'ler hakkında bir detayı belirtmek istiyorum. Kendi yemlerinin dışında tosbiklerin karideslerinden de yürütüyorlar arada :148: Çok hızlılar zaten. Kaptı kaçtı yapıyorlar :D En zor ve masraflı kısmı atlattım. Bundan sonrası artık daha rahat ve keyifli olacak inşallah :rolleyes: fikirleriniz için tekrar teşekkürler arkadaşlar.

Çok güzelmiş, maaşallah. UVB'yi zaten siz söylemişsiniz. Benim gördüğüm tek sorun dış motor eksikliği. Onu da hallederseniz, hem su değişimlerini daha uzun aralıklarla ve az miktarlarla yaparsınız, hem de balıklarınız çok daha rahat yaşar. Elinize sağlık.

cemal197' Alıntı:
balığını yemeye çalışmıyorlarsa bende betamı koyayım o zaman

bu durum galiba kaplumbağaların kısılıklerine baglı :)

kaplumbağalardan ziyade betalar hırçın yaratıklar. tek olmayı seviyorlar.

Geri