Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alınık Uvb Lamba

anarxia

Elmas 1 Üye
Merhabalar, 0 uvb lamba arıyorum, internette biraz araştırdım ama pek iç açıcı sonuçlar yok, şöyle yedekte falan beklettiğiniz lambalar varsa onlara talibim, 0 fiyatı neyse onu vereceğim.

Cvp: Alınık Uvb Lamba

ben de amazon.comdan getirttiğim iki tane yedek var exo terra 5.0 ama kullanmak için elektrikçiden veya mailto:/bilgisayar/ataba-at-1122c30-220-110-volt-konverter-30-watt-89169245 gibi ilanlardan voltaj çeviricisi almak gerekiyor

facebook'un varsa burdan konuşalım o zaman...

https://www.facebook.com/AnArxiA.A

Abdülsamet arkadaşımızla alışverişi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik, ilgisi için teşekkür ederim, ürün elime bugün ulaştı....

Her ikinizede hayırlı olsun. Seninkiler içinde sevindim Sefa.

AEK' Alıntı:
Her ikinizede hayırlı olsun. Seninkiler içinde sevindim Sefa.

Sağolasın abicim, yanlız benim sana bir sorum olacak, 2 tane de "mekanik zaman ayarlı priz" aldım, kurulumunu kendimce doğru yaptım ama nedense kapanmıyor elektrik, doğru ayarları söyleyebilir misin, neyi nereye getirmem gerekiyor falan, 2 saattir uğraşıyorum yahu :)

Tabiki Sefa,
Tırnaklı mekanik olanlardandır sanırım. Tırnakların açık kalmasını istediğin saat aralığını aşağı indir. Kapalı kalmasını istediklerin yukarıda kalsın. Sonra ok işaretini şu anki saate getir ve tak. Yani hangi saatteysen o saat başlasın.

Bu arada bir ayrıntı, bazılarında yanlarında saat işareti oluyor. Üzerindede mandal. Onu itince çalışma durumu uygun hale gelir bence. Bendeki saat tarafı açıkta kalınca istediğim şekilde çalışıyor.

Kargoyu iyi paketlemeye çalıştım bir sıkıntı yoktur umarım lambada tekrar hayırlı olsun iyi kullanmalar :)

AEK' Alıntı:
Tabiki Sefa,
Tırnaklı mekanik olanlardandır sanırım. Tırnakların açık kalmasını istediğin saat aralığını aşağı indir. Kapalı kalmasını istediklerin yukarıda kalsın. Sonra ok işaretini şu anki saate getir ve tak. Yani hangi saatteysen o saat başlasın.

Bu arada bir ayrıntı, bazılarında yanlarında saat işareti oluyor. Üzerindede mandal. Onu itince çalışma durumu uygun hale gelir bence. Bendeki saat tarafı açıkta kalınca istediğim şekilde çalışıyor.

Abi çok sağol, yaptım en sonunda, herhalde aynı üründen var, benimkiler de saat ibaresi açık kalınca doğru çalışıyor...

samet52' Alıntı:
Kargoyu iyi paketlemeye çalıştım bir sıkıntı yoktur umarım lambada tekrar hayırlı olsun iyi kullanmalar :)

dostum tekrar tekrar teşekkürler, çok büyük bir iyilik yaptın bana, ayrıca paketleme de dahil herşey sorunsuzdu...

Cem in bir ara tanıttığı beyaz ürünse aynısı. Haydi hayırlı olsun Sefa. Zamanlayıcı ile çok rahat edersin.

Cvp: RE: Alınık Uvb Lamba

AEK' Alıntı:
Cem in bir ara tanıttığı beyaz ürünse aynısı. Haydi hayırlı olsun Sefa. Zamanlayıcı ile çok rahat edersin.

Sağolasın abi tekrardan, biraz senden de kopya çekerek su altı floresan falan da aldım, turtle bank large olayını da hallettik, sadece taban malzemesi olarak kullanacağım taşları bulmak kaldı, onları da bulursam tamamlıyorum, yıl içinde yapmak istediklerimi yapıyorum yavaş yavaş. Bu arada ben de 1 kaplumbağa var, haberin olsun :)

Olsun, zaten sistemin gayet yeterliydi. Burası sayesinde birbirimize ilham veriyoruz işte. Ufak detaylarıda hallettinmi değme keyfine. Taş olarak büyük doğal taş arıyorsan doğal taşçı çok seçenek olan bir yer. Biraz uzak Kemerburgaz da ama aklında olsun. Yolun düşer falan uğramadan geçme.

abi aklımda tek kat halinde zemini şu taşlarla doldurmak var, kum ve çakıl kullandım, ikisinden de memnun kalmadım, şu anda zemini boş tutuyorum ama gözüme hoş gelmiyor...

mailto:/photos/62/33/22/big_816233223u4.jpg

Biliyorsun bu tarz taşlar filtrasyonu olumsuz etkiliyor. Kumu aslında herkes beğeniyor. Seninki çokmu kaldırıyordu kumu?

Cvp: RE: Alınık Uvb Lamba

AEK' Alıntı:
Biliyorsun bu tarz taşlar filtrasyonu olumsuz etkiliyor. Kumu aslında herkes beğeniyor. Seninki çokmu kaldırıyordu kumu?

yerde kum bırakmıyor demek daha doğru olur, öyle yaptığı için de pislikler kumla karışıyor falan temizlemesi çok güçleşiyor, yanlız bu taşların filtrasyona olan etkisini ilk defa duyuyorum, bazı tür(bu taşlar dahil) taşların suyu sertleştirdiği doğru ama yumuşak suya alışmamış kaplumbağalara sert su zarar vermez, filtrasyona da bakteri üremesi için alan sağladığı için bir miktar katkısı oluyor, zararı varsa bile zaten dış filtre kullanmıyorum artık, kaldırdım, iç filtreye döndüm, biyolojik filtrasyon yerine su değişim sıklıklarını arttırarak kuracağım dengeyi.

sefa ben ilk başlarda çakıl kullanırdım. dışardan gözükmese de içinde öyle pislik barındırıyor ki kum içindeki devede kulak kalır. eğer hayvan sevmese kumla oynamaz. ufak tefek kirleri kafana takma elinle bir kez karıştırdın mı suya karışır. eğer çakıl kullanırsan göz ve kulak şişliklerine karşı arada kontrol et hayvanı. bu kir ve bakteri oluşumunun kötü etkisi bunlar. aslında dış filtrenin sağladığı bakteriler bunlara karşı etki sağlıyor. sık su değişimlerinin yanında böyle olumlu bir yanı da var. silisin diğer faydalarını biliyorsun ama sert yem öğütmede hayvana bu lazım.

Geri