Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alışma süreci

Smyrna35

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
160
Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim, bu hafta aldığım çizgili su kaplumbağası gerçekten ortamı şenlendirdi. Eğer daha önceden bu türün varlığından haberdar olsaydım, hiç RES almazdım. İlk 2 gün sürekli tacize uğradı çizgili kaplumbağa ama şimdi hiçbir sorun yok.

Ancak alalı yaklaşık 2 hafta olan diğer RES halen alışamadı. Sürekli olarak akvaryumun en kuytu yerinde ve odada ben varsam kesinlikle çıkmıyor (yem için elimi akvaryumun üstünde tuttuğum zamanlar hariç, o zaman elden yemek yiyor). Diğer kaplumbağaların bir defa bile kendisini rahatsız ettiğini de görmedim. Boy olarak da aynı boydalar aşağı yukarı. Kaplumbağaların 2 hafta geçmesine rağmen böyle ürkek davranması normal karşılanabilir mi? Eğer bu genel olarak karakteriyse, o zaman çok kötü çünkü sürekli kafayı köşeye koyarak bize kuyruğunu gösteren bir hayvanla mutlu olmak zor.

Bu arada kuru alana çıkıyormuş da haberim yokmuş. Ne zaman dışarıdan dönsem eve kapıyı çok hafif aralıyorum ve her seferinde kuru alanda. Ben odaya girdiğim anda yine aynı köşeye giriyor ve saatlerce kıpırdamıyor.
 
Hasta falan değilse muhtemelen karakteristiktir o şekilde davranması ki herhangi bir hastalanma durumu da yok anladığım kadarıyla. 2 hafta da az da olsa alışırdı diye düşünüyorum. Diğerlerinin varlığı da etkilemiştir muhtemelen, siz odada yokken sorunlar oluyor olabilir. Zamanla daha da alışacaktır bence onla mutlu olmak zor diye düşünmektense onun alışması için elinizden gelen çabayı göstererek onla ilgilenmeniz ikiniz adına da en iyisi olacaktır.
 
Elimden geleni yapıyorum zaten. Az çok tanıyorsunuz beni, öyle "bana alışmadı" diye bırakmam. En iyi imkan ve konforu sunma çalışmalarına devam.

Gerçi ilk aldığımızda da böyleydi pet shop'da, sürekli en dip en köşeye doğru deli gibi yüzüyordu. Karakteri böyle sanırım. Hiçbir şey sorun değil ama yemek verirken işkence oluyor bana, elimi görüp yeme gelmesi 10 dakikamı alıyor.
 
Zamanla daha da alışcaktır emin olun. Aynı hevesle çalışmaya devam :) Evet tabi ki tanıyoruz ilerde durumun daha iyi olacağından eminim bu yüzden.
 
Geri
Üst