Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

alışma

euqenie

Gümüş 3 Üye
iki tane bebek kaplumbaga aldım yeni :) minikkler cook biri kız biri erkekmiş farklılar da birbirlerinden. hala alışamadılar ama bana 2 hafta kadar oldu . ne zaman ve nasıl alışılrlar ??

Cvp: alışma

kan tahlili hariç ufak yavruların cinsiyeti belli olmaz. yem yemelerinde sorun yoksa tedirginlik sürekli olan bir şey. sadece yem zamanı yaklaşırlar. ayrıca akvaryum gibi güvenli bir ortamda olmaları bu süreci kısaltır. küçük kaplarda kaçacak yerleri olmadığı için hep tetikte olacaklardır. hayvanların iki tane olması da avantaj sağlar.

cem' Alıntı:
kan tahlili hariç ufak yavruların cinsiyeti belli olmaz. yem yemelerinde sorun yoksa tedirginlik sürekli olan bir şey. sadece yem zamanı yaklaşırlar. ayrıca akvaryum gibi güvenli bir ortamda olmaları bu süreci kısaltır. küçük kaplarda kaçacak yerleri olmadığı için hep tetikte olacaklardır. hayvanların iki tane olması da avantaj sağlar.
Tam olarak kaç yaşına gelince cinsiyeti belli olur? Bende aldığımdan beri bakmadım ama zaten belli olmuyormuş.

Yaklasik 1 yasinda ve kabuk boyu 10 cm i gecmeye basladiginda cinsiyeti tam olarak belli olur . Ben son ana kadar disi sandigim kaplumbagam meger erkekmis :)

mertcanın söylediği tam ekipman ve iyi bakım koşuluyla geçerli. yani hayvanın metabolizmasının çalışmasına. iyi bakılmayan hayvanlar yaşça büyürken boyca geride kalabilir. bazıları da erken gelişme gösterir, yaşını doldurmamıştır. ama genel olarak 1 yaşı biraz geçkin ve 10 cm'den itibaren üreme organları gelişmeye başlar.

Bana anca 7 ayda alıştılar.Şu an aramız çok iyi.Yüz ifademden ne yapçamı anlıyor :t65y: :133: ^^

benimkiler yemegi guzel yedi bugun tavuk verdim bi parca severek yediler :) uva lamba vs vitamin vs her sey tamam sanırım alışmaları lazım :) bi fotolarını yukleyecegim :)

Hayvanlara tavuk vermeyin. Doğalarında yok. Hazır yemler dışında ya alabalık gibi uygun tatlı su balığı verin yada taze sebze olarak kıvırcık verin. Tavuk, kıyma gibi besinlere alışınca diğer yemleri yememe durumlarıda olabiliyorki bununla uğraşmak ayrı dert.

Bu arada sadece ortama ve ortamdaki canlılara alışıp ürkeklikleri gider. Evcil olmadıkları için daha ötesini beklemeyin.

Geri