Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

c-eren

Yeni Üye
Katılım
11 Eki 2013
Mesajlar
7
Merhaba, erkek kaplumbağamın alt kabuğu üste doğru kıvrılmış ve boynunu içeri sokamıyor. Dişi kaplumbağamda olduğu gibiydi kabuğu.Bir hafta 10 gün kadar salamla beslemek zorunda kaldım. sebebi bu olabilir mi? nasıl düzelir?
 

Ekli dosyalar

  • 11102013706.jpg
    11102013706.jpg
    292.3 KB · Görüntüleme: 255
  • 11102013705.jpg
    11102013705.jpg
    247.7 KB · Görüntüleme: 233
  • 11102013708.jpg
    11102013708.jpg
    283.5 KB · Görüntüleme: 238
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

gerçekten ortada büyük bir sorun var kafasını içeri sokamamayı bırak ilerlerse boynunu kesebilme ihtimali var salamdan olduğunu düşünmüyorum salam en fazla ne yapabilirki nedeni hakkında bir fikrim yok ama emin cem ya da emre abi yardımına koşacaktır
 
Eski plakalar düşememiş ve içeri kıvrılmış. Eczaneden devit 3 vitamin alıp kabuğa sürün ve ısıtma lambası takılı kuru kapta 15 dk bekletin. Vitamini birkaç damla ile parmağınızla yayın. Deriye temas etmesin. Bunu 15 gün her gün yapın. Bulursanız akvaryuma yassı şekilli olanlardan spagetti taşı yada gökkuşağı taşı alıp tabana yatırın. Buna sürtünmesi iyi olur.

Ben salam konusunun bu kadar hızlı tesir edeceğini sanmam. Ayrıca üst kabuğun resimlerinide koyun onada bakalım.
 
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

Bünyesinde yağ barındırın et, tavuk vb. hiç birşey kaplumbağalara yedirilmemelidir. Arada tavuk verenler olmakta ve biz verilecekse de haşlanmış ve yağsız olmasına dikkat etmeliyiz. Çiğ et mikrobik açıdan zararlı olabileceği için verilmemelidir.

Bunun yanında günümüz de salamların içerisinde bolcana baharat karışımı bulunmaktadır. Bu karışım kaplumbağaların bağırsak sistemine zarar verebilir. Ayrıca bir çok salamın içerisinde katkı maddeleride bulunuyor maalesef. Ayda yılda bir, oda çok az verilebilecek bir yiyeceği 10 gün boyunca vermek tabi ki bir takım zararlar meydana getirebilir.

Gelelim kaplumbağaya; kafasını içeri çekememe durumları iki şekilde meydana gelebilir. Birincisi, yeterli olabilecek (Günlük kafa hacimi kadar) besin miktarından fazla beslemeye bağlı obezite durumu ve tek tip beslenme ile, aşırı proteine bağlı olan kabuk deformasyonu/şekil bozuklukları. Sizinki bana İlk seçenek gibi geldi. Buna salam verimi de sebep olabilir. Günlük verdiğiniz salam ne kadar dı ? öncesinde ne ile besliyordunuz ? Günlük ne kadar veriyordunuz ?
 
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

Öncelikle geçmiş olsun.

Arkadaşların söylemiş olduğu tedavileri uygulayın. Eğer çözüm alamazsanız, kaplumbağanızı kaplumbağalar konusunda bilgili bir veteriner hekime götürün. Bulunduğunuz şehri yazarsanız; size adres paylaşabiliriz. Kaplumbağanız rahat müdahale edilebilecek büyüklükte. Cerrahi müdahale ile o plakaların uçları canlı kabuğu etkilemeyecek şekilde kesilebilir gözüküyor. Ama kesildikten sonra sivri kenarların temizlenmesi de gerekli. Unutmamak lazım; böyle bir operasyon ancak bilgili bir veteriner hekim tarafından steril koşullarda ve uygun ekipmanlarla yapılmalıdır.
 
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

Salamı günde 3 gr kadar veriyordum. Ondan öncesinde normal yem ve karidesle besliyordum. onun miktarı da günlük olarak kafalarının boyutları kadar.
Zaten normalde salamla beslemiyorum ama dolu olduğum bir süreçti ve petshoplar uzaktı aç kalmamaları için salam verdim.Üstelik akvaryumları dışında bir yerde yemek yemedikleri için akvaryuma atıyordum salamları, salamdan dolayı kabukları da yağ olmuş. Fırça ile temizliyorum ama tam çıkmıyor. Onun için ne yapabilirim.

İstanbul'da Beylikdüzü'nde oturuyorum. Avcılar ve Yenibosna taraflarında bir yerlere de gidebilirim.


bu erkek


bu da dişi
 

Ekli dosyalar

  • 11102013711.jpg
    11102013711.jpg
    290.8 KB · Görüntüleme: 201
  • 11102013714.jpg
    11102013714.jpg
    384.2 KB · Görüntüleme: 200
  • 11102013713.jpg
    11102013713.jpg
    304.5 KB · Görüntüleme: 187
  • 11102013716.jpg
    11102013716.jpg
    371.1 KB · Görüntüleme: 211
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

Kabuktaki yağ için akvaryum dışında yine hafifçe diş fırçası ile fırçalayın ve akvaryumda ki su sıcaklığına yakın ılık bir su ile iyice yıkayarak deneyin. Akvaryum suyunu değiştinizmi peki ? Akvaryum içerisinde ki malzemelere bulaşmıştır bu yağ durumu, onlarıda fırçalayıp tekrardan akvaryuma dahil edin isterseniz ve değişim sırasında 1-2 damla da mavi metileni damlatırsanız varsa mikrobik oluşumları engeller, ve dezenfekte sağlarsınız.

Yem verme konusunda bitkisele yeme dönüş zamanınız gelmiş. Şu başlıkta detaylı bilgiler mevcuttur. mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Veteriner konusunda Forumda Emre abinin daha önceden getirdiği Kadıköydeki veteriner su kaplumbağaları konusunda bilgiye iyi bir şekilde sahiptir. Hangi veterinere gideceksen gitmeden önce arayıp bilgi vermende fayda var.

Zühtüpaşa Mah. Itri Dede Sok. Hasanpınar Apt. No:1 D:4 Kızıltoprak/İstanbul
http://www.petospher.com/
Tel: 0216 700 2126
Cep: 0530 443 4517
E-Posta: [email protected]

Diğer veterinerler;

Avcılar:
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi
Veteriner Fakültesi Avcılar Yerleşkesi
Tel: 0212- 473 70 70

Bakırköy:
Veterinerin Pet Dünyası
İstanbul Cad. Hamam Sk. 24/1
Bakırköy
Tel: 0212- 660 71 30

Florya:
İstanbul Veteriner Polikliniği
Eceler Sok. 16, Florya / İSTANBUL
Tel: 0212 663 91 42 - 663 91 43
http://www.istanbulvet.com

Zeytinburnu:
Zeytinburnu Veteriner Kliniği
58 Bulvar Caddesi 50/2 Sokak 3/1
Zeytinburnu / İstanbul
Tel: 0212-546 81 51
mailto:
İSTANBUL Anadolu Yakası:

Kadıköy:
Anatolia Hayvan Hastanesi
Nurettin Ali Berkol Sokak 43
Şaşkınbakkal-Kadıköy / İstanbul
Tel: 0216 411 40 77 - 78
http://www.anatoliapet.com

Kadıköy Petvet Veteriner Kliniği
Acıbadem Cad. 102/1
Kadıköy / İstanbul
Tel: 0216- 339 20 80
http://emelbasaran.com


Vet Animal Veteriner Kliniği
Cemil Topuzlu Cad., 18 Mart Sk. 2/2
Fenerbahçe / İst.
Tel: 0216- 360 91 77
http://vetanimall.com
 
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

Çok teşekkür ederim bilgilendirmelerin için. Akvaryumun içini değiştireceğim için tamamen boşalttım ve temizledim her şeyiyle. bir de mavi metilen nerde bulabilirim
 
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

Çoğu petshopda vardır herhalde. Bende petshopdan temin etmiştim. mailto:/urun_detay.aspx?urn=7742&ad=deep-dezenfektan-metilen-mavisi-30-ml
 
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

Teşekkür ederim
 
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

evet alt kısımda kemikleşme mevcut. proteinin yüksek alımı buna etki eder. bir süre kurutulmuş yemi haftada bire düşür. kalsiyum yani calcil veya kemik öğütülmüşü verme. hayvana fazla yem veriyor musun bana biraz obez gibi geldi. kafa hacmini aşma.

yem harici gıdalar özellikle işlenmiş et en zararlı üründür. uzun ömürlü olması için kullanılan maddeler, hayvanın pankreas ve karaciğerine iyi gelmez. eğer yem bitmiş ve yenisini almak durumunda kalınırsa yeşillik yedirmek daha sağlıklıdır. bu arada yeşillikte vermelisin.

bu kemik hadisesi için yapabilirsen. bir cetveli kemik ile deri arasında tutup o çıkıntı bölgeyi minyatür eğe ile törpüleyebilirsin. hem hayvan görüp paniklemez hemde derisine çarpıp hasar vermemiş olursun. bu işi gayet yavaş yapmalısın çünkü hayvan durmak istemeyip hareketlenecek bu sebeple zararlı bir durum oluşacaktır. 3. resimde eline yakın tarafa yapman yeterli diğer kısımda o kadar yok. sadece çıkıntıyı. sakın tırnak törpüsü kullanma.
 
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

Kurutulmuş yemden kastın karides mi? bir de yeşillik olarak marul dışında ne verebilirim? çünkü marul yemiyorlar.
törpü kabuğuna zarar vermezse onu yapayım.
 
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

kurutulmuş yemler, karides balıkların kurutulmuş halleri. marul harici kıvırcık, salatalığın kabuğunu soyduktan sonra yan tarafından ince uzun bir kesit. yapraklı olanların orta körpe kısımları tercih edilmeli hem tatlı hemde sulu olur. törpü ince ve ucu sivridir. hayvan bir anda hareket ederse bir tarafına batabilir. üst bağası fazla gelişirken alt bağa yerinde saymış gibi. bu işlemi yaparken birisi kaplumbağayı tutmalı yani iki kişi ile yapılmalı


tabi eğeleme fazla derinlemesine değil. yüzey kısmından ince bir miktar. kemikleşme devam etmesin. kalan işi vücudu kendi düzeltir. agil yemde kullanmalısın.
 
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

Silindir seklinde eğe var onunla törpüleyim. Bir de salatalığın kabuğundan mı kendisinden mi ince kesit alıcam?

Teşekkür ederim yardımın için
 
Cvp: Alt Kabuğundan dolayı boynunu içeri sokamıyor

yardımcı olduysak ne mutlu. salatalığın kendisinden kabuktan değil. şu patates soymak için kullandığımız soyucu ile ince uzun veya bıçakla o incelikte, hayvan ısırdığında koparabilsin.
 
Bu eğelemeyi dikkatli yapmalı. Keskin yer kalmasınki tahriş yada yara oluşmasın.
 
Geri
Üst