Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

alt kabuk pembeleşmesi ?

hediye

Yeni Üye
Katılım
28 May 2009
Mesajlar
2
merhaba arkadaşlar

altığımda çok küçüktü 5 aydır ben bakıyorum ve 4 cm boyunda
sürekli uyuma iştahsızlık şikayetleri vardı kaplumbağamın
mavi sıvı şeklinde bir ilaç kullanmaya başladım

uyuma problemi neredeyse tamamen geçti
iştahı da yavaş yavaş düzeliyor ama alt kabuğu.. bi tehlike sinyali midir?

bir de siz bakarsanız sevinirim
fotoğrafları aşşağıda



mailto:/img505/6691/ceng12.jpg
mailto:/img33/9241/ceng13.jpg
mailto:/img39/1412/ceng14.jpg
 

Ekli dosyalar

  • ceng(12).jpg
    ceng(12).jpg
    5.5 KB · Görüntüleme: 417
  • ceng(13).jpg
    ceng(13).jpg
    5 KB · Görüntüleme: 321
  • ceng(14).jpg
    ceng(14).jpg
    15.4 KB · Görüntüleme: 546
Foruma hoşgeldiniz öncelikle umarım güzel zaman geçirirsiniz sitede.

Kaplumbağanız daha önceden bir üşütme ya da akciğer enfeksiyonu geçirmiş hala da sürüyor olabilir. Yem yiyor mu hareketli mi? Bunlarda sorun yoksa iyileşmiş demektir. Sizin kullandığınız mavi damla ilaç değil dezenfektandır ve akciğer enfeksiyonuna ya da üşütme durumuna fayda edemez bu yüzden. Eğer hala kaplumbağanızda yem yememe iştahsızlık az hareket etme sürekli kuru alanda durma gibi sorunlar varsa antibiyotik tedavisine başlamalısınız ancak bu sorunlar yoksa durumu düzelmiş demektir. Durumu düzelse de altta pembelik kalması normaldir bir süre daha sürer hastalıktan sonra pembeleşme durumu. Hatta aradan bir kaç ay geçse de devam edebilir. Büyüdükçe o pembeleşmede azalır sağlıklı bir kaplumbağada. Durumunu yeniden gözden geçirip düzelip düzelmediğine net olarak karar verdikten sonra tedavi uygulayıp uygulamayacağınıza karar verebilirsiniz. Fotoğraflara bakılırsa daha önceden bir enfeksiyon geçirdiği kesin fakat hala hasta mı değil mi onun hakkında yorum yapabilmek için biraz daha bilgiye ihtiyacımız var. Söylediklerinize göre iyileşmeye başlamış gibi duruyor.
 
günde ortamala 3 stick yem yiyor. (normalde ne kadar yemeli? daha önceleri günde 5-6 civarında yerdi)
gözleri eskisi gibi uyuşuk bakmıyor. Eskiden gözlerini yumar suyun dibinde yatardı şimdi bunları yapmıyor.

dediğim gibi düzeldiğini hissediyorum ama pembeleşme de artış olduğu için endişelendim.

bir de yemden sıkılmıştır düşüncesiyle karides de aldım ama karidesin yanına bile yaklaşmıyor.

İliginize çok teşekkürler...
 
Ben teşekkür ederim. Günlük kafası büyüklüğünde yem yer normalde. Karides yemeyen duyduğum ender kaplumbağalardan gerçekten. Başka bir markanın karidesini de deneyin özellikle sera raffy-I öneririm. Yem yiyorsa, kuru alanda fazla zaman geçirmiyorsa, hareketliyse endişe etmeyin. İçinizin rahatlaması açısından bir veterinere gösterebilirsiniz imkanınız varsa.
 
önceleikle bu işler yemle düzelmez bunu açıklık getirelim akciğer enfeksiyonlarının en büyük sebepleri soğuk su ve hava değişileridir akvaryumunuzda ısıtıcı ve lambanız olsun yemden önce bunları halledin çünkü su soğuk olunca hem vücut sıcaklığını düşürür ve iştahsızlığa yol açar ve vitamin verin hafta 1 veya 2 kere çünkü suyun soğuk olduğu bu vakalarda kabuk yumuşamasıda gözlenir vitamin ve gagatşı takviyeside yapın umarım iyileşir
 
Verdiğiniz yem azsa ya da kalitesizse, vitamin ve mineral bakımından zayıfsa bunlar zamanla bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olur bu da vücudu hastalıklara karşı daha açık bir hale dönüştürür. Yemlerin hastalanmaya etkisi doğrudan olmasa da bu şekilde indirekt olarak vardır.
 
arkadaşlar benim kaplumbağam 3 gündür iştahsız ve çok az da olsa alt kabuk pembeleşmesi var.çok hareketli,sürekli kabından çıkmaya çalışıo eskiden böyle yapmazdı.ayrıca karidesi ne kadar verirsem vereyim yiyo ama kendi yemini yemio.günde 2 tane bile zor yiyo.ben de sadece karidesle beslemek istemiom ama böyle de aç kalacak.karides sadece protein olduğundan karbonhidrat için bisküvi ufalıyorum şu anda.ben vitaminini eksik etmiyorum,gagataşı da ufalıyorum ama kaplumbağamın sağlığından endişe ediyorum bu arada gözleri de irileşti.bu hastalıktan dolayı çok kaplumbağa ölüyor mu?yoksa hafif atlatılabilen bir hastalık mı?
 
İmkanınız varsa mutlaka bir veterinere gösterin üşütmüş olabilir ya da mevsimsel bir durgunluk da geçiriyor olabilir. Veterinere göstermeniz en iyisi olur. Değişik çeşitlerde yemler alıp onları da deneyin. Gözlerdeki sorunla ilgili forumda daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Akciğer enfeksiyonu ise gerçekten tedavisi zahmetli ve çok kaplumbağanın hayatına son veren bir hastalık. Zaman kaybetmeden bir veterinere gösterin. Forumda bu konu hakkında daha detaylı bilgi de mevcut.
 
Rica ederim en iyisi olur. Forumdaki bilgilere de bir göz atın yine sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırız. Bilgili bir veterinere gösterdikten sonra zaten muhtemelen netleşir problem. Geçmiş olsun, gelişmeleri yine yazarsınız. Gözlerde şişlik ya da kapanma yoksa muhtemelen önemli bir şey değildir bir kaç çeşit yem daha alın bence bir de onları deneyin özellikle sera ve tetra marka yemleri. Hasta olsa karides de pek yemezdi. Alt kabukta pembelik, halsizlik, genelde kuru alanda zaman geçirme, sürekli dibe batma, gözlerde kapanma, şişlik, kızarıklık, yem yememe, nefes almakta zorlanma gibi belirtiler var mı? Bunlar dan özellikle pembeleşme, sürekli kuru alanda durma, yem yememe varsa üşütme ya da akciğer enfeksiyonundan söz edilebilir. Tabi yine de bilgili bir veterinerin görmesi en iyisi olur.
 
Geri
Üst