Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt kabuk sorunu

Behelit

Yeni Üye
Merhaba,
Kaplumbağamın alt kabuğu yani o şekillerin olduğu kabukta bazı yerlerde kahverengimsi koyulaşmalar mevcut. Böyle leke gibi duruyorlar. Bunun nedeni nedir acaba?

Cvp: Alt kabuk sorunu

Onlar büyüme lekeleri. Kaplumbağının gelişmekte olduğunu gösteriyor. Normal bir durum yani :)

Anladım henüz 1 aydır beslediğim için ilk defa karşılaşıyorum merak ettim bende acaba sıkıntılı bir durum mu var diye. :smile: Teşekkürler.

Özge net olarak açıklamış. Büyüme aşanasında alt kabukta kahverengi lekeler üst kabukta ise alınmış yada rengi gitmiş gibi beyazlanmalar görülür.

hayvan büyüdükçe alt bağada kahverengi lekeler oluşur ve belli bir boya geldiklerinde o desenler kaybolarak siyaha dönüşmeye başlar. üst bağada ise öncelik emrenin belirttiği gibi beyazlaşma yani gelişmeye bağlı plakaların atmaya başlaması sebebiyle mat bir renge bürünür. ilerleyen safhalarda kabuğun renginde yeşillikler azalır, sarı çizgiler belirginleşir; kahverengi siyah karışımı bir hal alır.

Geri