Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt kabukta beyazlık

Seyma.

Altın 5 Üye
Arkadaşlar ya şapşiğin alt kabuğunda dikey olarak beyazlaşma var nedeni ne olabilir resim yüklemeye calısıcam.
mailto:/35088sy.jpg oldu sanırım ?

Bu normal bir durum. Büyüme aşamasında alt kabuk orta kısmı daha beyaz gözükür. Yeni kabuğun oluşum aşaması.

Cvp: Alt kabukta beyazlık

en ortadaki dikey çubuk gibi olan şeyden bahsediyosan bence gayet normal

içim rahatladı ya bende bişey oldu sanmıştım. teşekkürler :) ben elime alıyorum hergun bı sorun olmaz dımı ?

akif61' Alıntı:
en ortadaki dikey çubuk gibi olan şeyden bahsediyosan bence gayet normal

evet ondan bahsediyorum

Hayvanları zaruri haller dışında akvaryumdan çıkarmayın. Stres sebebidir, çok huzursuzluk verici bir durum. Düşünsenize sizden kat kat büyük bir canlı sizi metrelerce yukarı kaldırıyor ve be yapacağı belli değil.
Zaruri hallerde akvaryum temizliği yada hayvanda yapılması gereken kontrol durumları gibidir.

elinize aldıktan sonra elinizi iyice yıkayın çünkü kaplumbağalar da kendilerine has bakteriler tasırlar . En çok bilineni salmonelladır. birde elinize almanız onu strese sokabilir

akvaryumda degılız malesef suan :( haftaıcı gelıcek akvaryumumuz . bundan sonra daha az elıme almaya dıkkat ederım

Akvaryum olmasada sadece su değişimlerinde çıkarın. Zaten bulundukları kap hiç huzur verici değil. Birde ek müdahaleler iyice sıkıntı verir.

Geçeceğiniz akvaryum şimdiden hayırlı olsun. Onlar için çok iyi olacak.

evet :) ısıtıcıyı ve filtreyi almam bir hafta sürebilir ne yapabilirim bu konuda ? kuru alanı cd kabından yapacağım malzemeleri aldım bile. kuru alan için nasıl bir lamba almam gerekli ?

Mandallı lamba almalısınız. Bauhausta 60w güçteki ampule uyan var. Ampul olarak 40 w yada 60 w soft bir ampul uygun.

Su ısısını genede cam derece ile ölçün derim. Nasılsa akvaryumada koyacaksınız.

tamam da ben gıdıp almıcam hanı buyuk masa lambası mı demelıyım babama aldıracagım da.

ne dıyıp almalıyım ben gıdıp almıcam soylerım babam alır ? .s

şeyma bauhaus'ta phillips'in beyaz renk kıskaçlı lambası var. akvaryumun kenarı kalın değilse bu lambanın kıskacı uyar. kıskaç aşağı yukarı 2 cm kadar açılır ve onu almışken ecolite halosoft diye buzlu bir ampul satılır bauhaus'ta onun da 52 wattlık olanını alsın. 4.75 tl idi sanırım patlamaya karşı yedek alsın 3 tane mesela.

tamam aldırırım ben babam elektrık ıslerınden anlıyo hatta meslegı o sonucta akvaryuma lamba dızaynını ona bırakıcam kesın kac wattlık olması gerekıyo ampulun kısın da usumemelerı ıcın vb durumlar ıcın

bu dediğim ampul uygun. ben 15 cm mesafeden ayarladım. alan geniş olduğu için bunalırlarsa uzak; üşürseler yakın duruyorlar.

bu lamba max 60 Wattlık fazlasına gerek yok.

Geri