Masa lambası olur. Sıcaklığı 40 w soft ampul 15 cm mesafeden bahsettiğim değere getirir. Tabi aşağı yukarı. Ayarlayınca derece ile ölçmeli.
Belirttiğim konuyu kesin okuyun derim. Bakım koşullarından beslenmeye elzem olan her şey mevcut. Şu an 15-17 lt kadar su var. Hayvan çok ızdırap çekmiş ve burada da açık söylemek gerekirse ızdırabı devam ediyor. Hayvan 100 lt su olan bir akvaryumda olmalı. Yani kaçış boşluğu vs derken 140-150 lt hacimde akvaryum ve buna uygun ekipmanlar. Hayvanın kas gelişimi durma noktasına gelmiştir. Benim 1,5 yaşındaki hayvanımla aynı boyda. Boyuda olması gerekenden küçük. Bolca yüzerek açığı kapar ve kasları kuvvetlenir. Egzersizde yaptıkça alırı yağlanmayı atar.
Hayvanın beslenmesi ciddi hatalı olmuş. Resimlerden az çok belli oluyordu. Bu sebeple sordum. Hemen jbl agil, sera vital ve sera mineral yemler alınıp aşağıdaki program uygulanmalı. Belki jbl agil elzem değil ama diğerleri kesin olmalı. Bence almışken jbl agilde eksik olmasın. Günlük tek seferde ve kafa hacmi kadar verilmeli. Haftanın bir günü aç kalıp bu gün öğlen kabuk büyüklüğü kadar iyi yıkanmış bir kıvırcık yaprağı verilmeli. Hiç bitkisel beslenmemiş.
Pazartesi: sera vital
Salı: sera raffy I
Çarşamba: aç gün (öğlen az kıvırcık)
Perşembe: tetra reptomin
Cuma: sera mineral
Cumartesi: jbl agil
Pazar: tetra reptomin
Bunu 8 ay uygulayıp hayvanın yeni boyunu ve yaşını yazarak tekrar program isteyin. Bu konuyuda paylaşırsanız neden bu yaşta hemen 8 ay sonraki programa şimdi geçmediğimizi anlarız. Hayvanı birden fazla aç bırakma ve aşırı bitkisele boğmak iyi olmaz. Aklınızda soru işareti kalmasın diye belirtiyorum.
Beslenme, akvaryum boyutu ve ekipmanlar hayvan için acilen düzenlenmeli. Akvaryum ebatlarını seçerkende yardımcı oluruz. Bence tek hayvan için 100*40*50 iyi olur. Yani 200 lt. 200 w ısıtıcı ve uygun filtre alınır. Mümkünse bunu imalatçıya yaptırıp üste kuru alanıda onlardan yapmaları istenebilir.
Ben yazarken Cem de konuya giriş yapmış
Neslihan da böyle önemli konularda sağ olsun hemen hızır gibi yetişiyor.