Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt kabukta pembeleşme ve durgunlaşma var, hastamı

sdnl

Yeni Üye
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
6
Kaplumbagam 6 yldir benimle.. onceleri malesef bende olum fanusu denen kapta besliyordum.. ancak degstrdm.. fakat altinda pembelesme var istahi yerinde hareketli gozlerde cok az sisme var.. isiticinin yanndan ayrilmiyo kuru alanda Duruyor surekli.. isitici kuru alann yannda.. ne yalmam gerektigini bilmiyorum.. eger hasta deglse yanls tedavi etmekte istemiyorum yardm edin lutfen
 
Cvp: Alt kabukta pembeleşme ve durgunlaşma var, hastamı

Hayvanın kabuk boyu kaç cm ve alt kabuk resmi var mı?
Kuru alan ısısı kaç derece? Yani lamba yeterli ısıyı veriyor mu?
Akvaryumda filtre var mı?


Bu arada geçmiş olsun.
 
Cvp: Alt kabukta pembeleşme ve durgunlaşma var, hastamı

Kabuk boyu 9 cm. Resmler ekledm daha iyi resm eklicektm ama boyutu buyuk geliyo.. kuru alan icin suanda isiticim yok.. zaten su isiticisinida alali 3 gun oldu bu durumu farkettktn snra yavas yavas tedarik etmeye basladm..


Ayrica filtrem yok her 3 gunde bi 3 gunluk dinlenmis su ile suyunu degstiriyorum..
 

Ekli dosyalar

  • 20140127_174211.jpg
    20140127_174211.jpg
    36.4 KB · Görüntüleme: 166
  • 20140127_174208.jpg
    20140127_174208.jpg
    33.9 KB · Görüntüleme: 170
Üstten yüzünü çekip atabilir misiniz?
Kapluşunuzun hasta olma olasılığı yüksek. Ne olmuş anlamadım ama durumu içler acısı gibi. Belirtilere göre akciğer enfeksiyonuna çok benziyor.
 
Cvp: Alt kabukta pembeleşme ve durgunlaşma var, hastamı

Isıtma lambası olmazsa olmazlardan. Hayvan oraya çıktıkça üşüyor. Göz enfeksiyonu sebebi budur. Filtresizlikte sebep olabilir ama ısıtma lambası büyük etken. Filtre olmayışının sebep olacağı bir diğer olumsuzluk bakteri üremesi durumunda kulak iltihabıdır. Alt kabuk pembeleşmesi çok yoğun gelmedi ama hayvanın acilen ısıtma lambasına ihtiyacı var. Kuru alan 32-33 derece olsun. Suyuda 28 dereceye sabitlemeli. Her iki bölgeyide derece ile kontrol edip doğrulamakta fayda var. İlk olarak ısıyı hemen düzeltmeli. Hayvana yem yediği için vitamn takviyesi önermiyorum ama durgunluğu geçecek bir ortam sağlanmalı.

Bu hayvanın beslenme durumu nasıl? Hangi yemlerle ne oranda besleniyor? Fazla yemiş yada sürekli proteinsel ürün verilmiş olabilir mi?

Hayvanın yaşadığı akvaryum ebatlarını da paylaşırsanız iyi olur. Hatta görüntüde eklerseniz detaylı yorum yapar eksikler için önerilerde bulunuruz.
 
Cvp: Alt kabukta pembeleşme ve durgunlaşma var, hastamı

Yorumunuzu okuyunca gercekten icime bisey coktu.. bu kadar kotu olablcegni dusunmuyodum.. cunku iştahli ve haraketli.. gozleride cok kotu degil.. kaplusum bi ara kabuk degistirmisti pembelesme o zaman baslamisti dusen kapugun alti pembe gozukuyodu.. bende gecici birsey oldugunu dusunmustum.. buyrun yeni resmler



Isitma lambasını en ksa zamanda ayarlicam masa ustu lamba olabilirmi veya ne olur.. fazla yemis olablir cunku acıktıgında beni takip ediyo ve cırpınmaya basliyor bende kiyamayip veriyorum belli bi beslenme duzenimiz yok. sera raffy I icinde baliklar karidesler falan vardii simdi tetrann yemini kullaniyorum..normal yesil uzun bir yem gunde yaklask 20 adet yiyordur. akvaryum boyutlari 50*45*20h
 

Ekli dosyalar

  • 20140127_175503.jpg
    20140127_175503.jpg
    30.6 KB · Görüntüleme: 139
  • 20140127_175458.jpg
    20140127_175458.jpg
    39.2 KB · Görüntüleme: 171
  • 20140127_175525.jpg
    20140127_175525.jpg
    35.2 KB · Görüntüleme: 163
  • 20140127_175453.jpg
    20140127_175453.jpg
    34.5 KB · Görüntüleme: 124
Cvp: Alt kabukta pembeleşme ve durgunlaşma var, hastamı

Hoşgeldiniz;

En kısa sürede ısıtıcı ampül ve lamba ile kuru alan da ısıtılmalı, hayvan sıcak olan yerde durmaya çalışıyor. Su sıcaklığı 28C olmalı, Kuru alan sıcaklığı 31 - 33C sabitlenmeli. Hasta değilse bile su sıcaklığı ile kuru alan sıcaklığı arasındaki fark hayvanı hasta edecektir.
Akvaryum ebatları nasıl? Kullandıgınız yemler neler?
 
Cvp: Alt kabukta pembeleşme ve durgunlaşma var, hastamı

Gözlerde bana çok kötü gelmedi. Çok kötü değil durumu. Ama kesinlikle ısı sorunu sebebiyle hayvanın hareketleri yavaşlamış. Bu sebeple su ısısı 28, kuru alan 32 derece olsun. Su ısıtıcısı bunu halleder. Evde masa lambası varsa 40-60 w bir ampul bu ısıyı sağlar. Lambanın ne kadar güç kaldırdığını yani maksimum hangi lambanın uycağını kontrol edin. Isısları cam derece ile ölçün.

Bu hayvan 100 lt suda olmalı. Akvaryum ebatları kaça kaç ve kaç cm yüksekliğe kadar su konulmuş belirtin.

Hangi yemler kullanılıyor onu da belirtinki eksiklere bakalım.

Bu konuyuda bir kez okumanızı öneririm.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
 
Cvp: Alt kabukta pembeleşme ve durgunlaşma var, hastamı

Cevapları yazmışsınız bile, İştahının yerinde olması çok iyi fakat Beslenme kesinlikle bir düzene girmeli Günlük yem hakkı KAfa hacmi kadar olmalı daha fazlasını vermeyin, Zaten hep daha fazlasını ister. Bahsettiginiz yem tetra REptomin galiba kaliteli uygun bir yem, Sera ürünleride tercih edilebilecek en kaliteli yemler ama belirli bir program yapılmalı kesinlikle.
Link teki konuyu inceleyerek fikir edinebilirsiniz, Gerekirse program konusunda da yardımcı olunur.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html
 
Oneriniz icin tesekkurler hemen okuyacagm tekra olctum akvaryum 47 43 20 ebatlarinda suda 10 cm yuksekliginde.. yemleride olabildigince kaliteli almaya calisiyorum.. acaba isiticinin yannda ki kuru alana basla bi yere alsam tamamen isiticinn yannda sicak suyum icinde durmasna izin versem kuru alan sicaklogi saglanana kadar idare edermi.. bu sekilde yapmamn sebebi isiticidan zarar gormesnde korkuyorum.. bi kac kere isirmaya calstgni gordum cunku


Yem konusunuda okuyacagm keanlkle bunun icinde cok tesekkur ederim.. gercekten cok yardmci oldunuz tesekkur ederim.. baska onerileriniz olursa mutlaka dkkat ederim..
 
Cvp: Alt kabukta pembeleşme ve durgunlaşma var, hastamı

Emre belirtmiş hayvan ebatlarına göre kesinlikle 100 lt suda olmalı. Yüzmeyi çok severler buda gelişimleri için önemli gerekli tabi ki.
Isıtıcıya alışıncaya kadar sürekli kontrol eder ısırır uğraşır sonra ilgisi azalacaktır. Eğer kuru alana çıkıyorsa ısıtıcı lamba yokken üşüme ihtimali var gerçi soğuk alana çıkmaz diye düşünüyorum çıksa bile meraktan, bakar iner.

Emre'nin paylaştığı linki detaylıca okuduğunuzda bir çok şeyi farkedeceksiniz zaten kalanlar için ya da sorularınız için yardımcı olunur tekrar.
 
Oraya cikmasinn sebebi isiticiya ulasmaya calismasi.. isiticinin ustuna ckmaya calisiyo.. yoksa cikicagini sanmiyorum.. bu yuzden kuru alani ordan cekmeyi dusunuyorum ne diyosunuz? sonuc olarak ta ben eksiklerimi tamamlayacagm.. bunun disinda gorunurde baska bir tedaviye ihtiyac varmi
 
Cvp: Alt kabukta pembeleşme ve durgunlaşma var, hastamı

Evet fotografları şimdi gördüm ve anladım, çok doğru bence de başka bir köşeye alın suyu mümkün olduğu kadar artırın. Yani akvaryumun izin verdiği ölçüde çok su olsun.

Arkadaş tosuncuk olmuş :D Beslenme düzenine hemen başlayın bence. Günde bir kere sadece kafa hacmi kadar besleyin. Hatta haftada bir gün 'Aç gün' uygulamak gerekir bu ebattaki bir hayvan için.
Bu konu da Moderatörlerimizin yorumunu beklemenizi tavsiye ederim.

Sağlıklı ömürler :)
 
Cvp: Alt kabukta pembeleşme ve durgunlaşma var, hastamı

foruma hoş geldin metin, arkadaşlar gerekenleri söylemiş. en başta o lamba işini çözümle. lambanın kaldırdığı güçte 40-60 W normal ampul alıp takacaksın. akvaryumunda en kısa sürede yenilenmesi gerek. en azından 80 cm boyu olmalı. dibe silis ve mango kökü de şart. kabukların atılması gerek fazlasıyla katman oluşmuş.

hayvan ciddi oranda obez. günlük kafa hacmi üstü yem verme. tetra reptomin (bu varmış elinde), sera vital ve raffy p al. bir gün aç kalsın o gün kabuğu kadar marul veya kıvırcığın orta körpe yapraklarından verirsin. bunun yanında dediğim gibi uzun bir akvaryum yüzerek enerji harcamasını ve zayıflamasını sağlayacaktır. kasları gelişecektir. o kadar suda hayvan zoraki yaşıyor. bir süre gammarusu verme. bu yemler harici dışardan başka yiyecekte verme. ne tuzlu ne tatlı, ne de et türevleri bunlar zararlıdır. aklında soru kalırsa sorabilirsin.


tek baktığına göre ömürlük akvaryum alıp tek partide her şeyi alıp kurtarabilirsin.
 
Cektim hemen yardmlarnz icn tekrar tesekkurler :) kilo konusunda bi problem oldugunu gec farkettim sanrm smdi diyet zamani:)
 
Masa lambası olur. Sıcaklığı 40 w soft ampul 15 cm mesafeden bahsettiğim değere getirir. Tabi aşağı yukarı. Ayarlayınca derece ile ölçmeli.
Belirttiğim konuyu kesin okuyun derim. Bakım koşullarından beslenmeye elzem olan her şey mevcut. Şu an 15-17 lt kadar su var. Hayvan çok ızdırap çekmiş ve burada da açık söylemek gerekirse ızdırabı devam ediyor. Hayvan 100 lt su olan bir akvaryumda olmalı. Yani kaçış boşluğu vs derken 140-150 lt hacimde akvaryum ve buna uygun ekipmanlar. Hayvanın kas gelişimi durma noktasına gelmiştir. Benim 1,5 yaşındaki hayvanımla aynı boyda. Boyuda olması gerekenden küçük. Bolca yüzerek açığı kapar ve kasları kuvvetlenir. Egzersizde yaptıkça alırı yağlanmayı atar.
Hayvanın beslenmesi ciddi hatalı olmuş. Resimlerden az çok belli oluyordu. Bu sebeple sordum. Hemen jbl agil, sera vital ve sera mineral yemler alınıp aşağıdaki program uygulanmalı. Belki jbl agil elzem değil ama diğerleri kesin olmalı. Bence almışken jbl agilde eksik olmasın. Günlük tek seferde ve kafa hacmi kadar verilmeli. Haftanın bir günü aç kalıp bu gün öğlen kabuk büyüklüğü kadar iyi yıkanmış bir kıvırcık yaprağı verilmeli. Hiç bitkisel beslenmemiş.
Pazartesi: sera vital
Salı: sera raffy I
Çarşamba: aç gün (öğlen az kıvırcık)
Perşembe: tetra reptomin
Cuma: sera mineral
Cumartesi: jbl agil
Pazar: tetra reptomin

Bunu 8 ay uygulayıp hayvanın yeni boyunu ve yaşını yazarak tekrar program isteyin. Bu konuyuda paylaşırsanız neden bu yaşta hemen 8 ay sonraki programa şimdi geçmediğimizi anlarız. Hayvanı birden fazla aç bırakma ve aşırı bitkisele boğmak iyi olmaz. Aklınızda soru işareti kalmasın diye belirtiyorum.


Beslenme, akvaryum boyutu ve ekipmanlar hayvan için acilen düzenlenmeli. Akvaryum ebatlarını seçerkende yardımcı oluruz. Bence tek hayvan için 100*40*50 iyi olur. Yani 200 lt. 200 w ısıtıcı ve uygun filtre alınır. Mümkünse bunu imalatçıya yaptırıp üste kuru alanıda onlardan yapmaları istenebilir.


Ben yazarken Cem de konuya giriş yapmış :)


Neslihan da böyle önemli konularda sağ olsun hemen hızır gibi yetişiyor.
 
Kolay gelsin bu arada geçmiş olsun. Arkadaşların dediklerini uygularsanız kısa bir süre sonra eskisi gibi olur. Uzun bir hayat vad edersiniz.
 
Bu hayvan icin akvaryum olum fanusunun bir numara buyugu 40-60 w her ozelliksiz ampullen isi saglanir ama uygun olan ecolite halosoft 52 w ve 60 w kaldiran bir lamba hakeze filtrede almalisiniz mutlaka su degisimlerinde adapte olma sorunu bas gosterir
Neslihan soylemis beslenmede kafa hacmi gecilmemeli artik bitkisele gecilmeli ayrica sera vital raffy p ve raffy i alabilirsiniz ondan sonra size bir program olustururuz akvaryumuzun genel bir fotografini da atabilirseniz birde


Birde yanlis kosullardan yasina gore hayvanin boyu kucuk kalmis 6 yasinda cinsiyete gore 15-20 cm arasi olurlar


Ben ikinci sayfayi gormeden yazmisim zaten gerekli bilgiler verilmis
 
Geri
Üst