Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt kabuktaki pembelik

tubidik

Bordo Bereli
Katılım
9 Haz 2009
Mesajlar
2,321
Merhaba, kapluşum akciğer enfeksiyonu geçiriyodu. bugün antibiyotiğin 10. günü. İki gözü de kapalı ve şişdi, yemek yemiyodu, suya girmiyodu vs. Şu an gözleri düzeldi sayılır. Gayet güzel yemeğini yiyebiliyor ve uzun süreli olmasa da suda gezerken yakaladığım oluyor ama bikaç dk. yüzüp kuru alana çıkıyor. Velhasıl antibiyotiğin 10. günü olmasına rağmen alt kabuğundaki pembelik geçmedi. Ayrıca suya atlayınca burnundan baloncuklar çıkmaya devam ediyor. Bu durumda antibiyotiğe devam mı etmem gerekir?
 
Benim bu konuda fazla bir bilgim yok ama anladığım kadarıyla Antibiyotik tedavisine devam et kaplumbağ azda olsa bi iyileşme göstermis.Tabi aragorn falan daha iyi bilirler.Kaplumbağanız En yakın sürede iyileşir.

Saygılarımla,
 
Alt kabukta pembeleşme diğer belirtiler gibi kolayca geçen bir durum değil hatta bazen kaplumbağanın 2-3 ay önce geçirmiş olduğu enfeksiyondan dolayı bile pembelik kalabiliyor. Diğer işaretler güzel durumunun biraz daha düzeldiğinin işareti, pembelik daha bir süre görülür zamanla yavaş yavaş azalacaktır o da.

Suya atlayınca baloncuk çıkması normaldir endişe etmeyin, akciğer solunumu yapan hayvanlar oldukları için suya girdiklerinde dalabilmek için ciğerlerindeki fazla havayı bırakırlar bu da baloncuklar olarak gözlenir. Anormal olan kuru alanda da belli olan bir akıntı ya da suda çok sık yaptığı baloncuk çıkarmasıdır. Hala kuru alanda çok zaman geçiriyorsa 4 gün daha devam edebilirsiniz tedaviye. Günde 2-4 saat falan kalıyorsa kuru alanda normaldir çok büyük oranda düzelmiş demektir. Şu aralar özel bir dikkat ve özenle bakmanız gerek kaplumbağanıza tam tedavi sonuna gelindiğinde genelde artık düzeldi denilip önlemler bırakılabiliyor bu da ani ölümlere neden oluyor. Tedaviden çıktığı için biraz yorgun durgun olması normaldir, belli bir süre daha sonra eski haline gelir. Dikkat etmeye devam edin hava akımında kalmamasına, aç kalmamasına falan.
 
Teşekkür ederim Cihan Bey. Galiba 4 gün daha devam etmeliyim. Çünkü kuru alanda belki 15-20 saat geçiriyo benim kapluş.
 
Tedavinin yorgunluğundan olsa gerek. Yemeye başlaması güzel umarım daha da fayda eder tedavi ve tamamen düzelir durumu. Suyu sıcak (30-33 derece) tutmayı unutmayın. Ben teşekkür ederim.
 
satılmış artık sürekli suda. Yüzüyor geziyor uyuyor. bi de çok yemek yiyor. Hastalıktan yeni çıktı diye ben de yedikçe veriyorum :) Canım benim iyileşti galiba. Artık adını da değiştirebilirim :)
 
benim kapuşum hiç hastalanmadı ama almadan önce hastalanmış galiba.altında pembelik vardı.büyüdükçe çok az geçiyor.belki kalabilir.aldığımda en fazla 2-3 aylıktı.9 aydır benimle.o pembelik kalabilir.ama bu sizi endişelendirmesin.çok vermeyin obez olucak yavrucak :D çok sevindim iyileşmiş olmasına
 
Geri
Üst