Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt kabuktaki renk değişimleri

ozzy2001

Bronz 5 Üye
Arkadaslar merhaba, kaplumbağalarimin alt kabuklarinda golge gibi lekeler ve pembelikler var. Mantar mi olustu yada herhangi bir sorun var mi emin degilim. Fotograf ekliyorum yardimci olursaniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• 20140223_191139.jpg
    20140223_191139.jpg
    132.5 KB · Görüntüleme: 134
  • 20140223_191117.jpg
    20140223_191117.jpg
    144.5 KB · Görüntüleme: 117
Cvp: bir problem mi var ?

mantar hakkında çok bilgin yok ama pembelikler büyüdüğüne işarettir normal şartlarda

RE: bir problem mi var ?

Tesekkur ederim, akvaryumu alana kadar daha rahat yuzebilecekleri bi saklama kabina aldim yaklasik 20 litrelik. Fakat cok mutlu görünmüyorlar. Bir de vitamin olarak deep fix ve Turtle shell kullanıyorum . Su anda da boyutları 8 cm oldu. Umarim bi sorun yoktur.

Fotoğrafları tam net göremedim ama bi problem yok gibi . Şu an akvaryum olarak kullandığınız kapda ısıtıcı var mı ?

İlk olarak kabuğa sürülen vitamini atın derim.. 2. olarak o büyüklükteki hayvanlar için 20 litre inanılmaz az bir su .. İmkanlarınız el verirse akvaryuma geçilmeli

Evet var; isitici, motor ve kuru alanim var. Sizce eski kucuk akvaryuma almali miyim yoksa burada idare eddbilirler mi? Odada en ufak bi kipirdama bile olsa cok korkuyorlar.

Akvaryuma geçmelisiniz . Yüzme kaplumbağa gelişiminde önemli rol oynar . Korkmaları normaldir . Ani hareketler yapmamaya çalışın . Ve en kısa zamanda akvaryuma geçin.

Deep fix iki tani biri kabuğa sürülüyor digerini yemlerine ekliyorum ikisini de mi atmaliyim? Evet farkindayim fakat bir sure daha idare etmek zorundayim bir kac aya kadar 100x40x40 akvaryum yaptirmayi dusunuyorum ve dedigim gibi o zamana kadar idare etmek zorundayım..

Kahverengilikler büyüdükçe artacak renk değişimleridir. İleride desenler siyahlıkların altında kaybolur. Kırmızılıklarda büyüme esnasında kılcal damarların kendisini göstermesindendir. Sorun yok yani.

Kabuk jeli zararlıdır ve yeri çöptür.

Kabuğa sürüleni atın çünkü onlar kabuğun hava almasını engeller eğer kabukta bir yumuşama varsa exo terra nın ürettiği kalsiyumlu kemikler var onlardan alırsınız 5 6 lira olması lazım.. Diğeri yerine d3 almalısınız eczaneden büyük şişede 2 haftada bir yemine 1 damla damlatıp kurutup vericeksiniz .. Kaç kaplumbağanız vardı ?

En kisa surede gececegim, bir de sormak istediğim bazi sorular var; biz yaklasik 3 aydir birlikteyiz kaplumbağalarimla ve aldığım da biri 4 biri 4.5 cm di lu anda ikisi de 8 cm yalnız kabuk boyu depil kafadan kuyruga kadar olan kısım.. sizce bu buyume nirmal mi? Deri değiştirdiler fakat kabuk değiştirmediler ne yapmalıyım? Akvaryuma ekleyebilecegim dekoratif malzemeler neler olabilir? Ozellikle almam gereken eksik birsey var mi sizce,?

Cvp: Alt kabuktaki renk değişimleri

kabuk boyu olarak ölçmeniz gerekli elinizdeki yemler nedir ? Günde ne kadar yem veriyorsunuz ? 20 Litrelik olan yerde hangi ekipmanlar var ?

Yorumlarınızı yeni gordum kusurz bakmayin , o zaman ikisini de atıyorum, d3 yarin alırım, iki tane kaplumbağam var.

Yem olarak tetra reptomin kullanıyorum. Su ansa isitici, motor, kuru alan ve isitici aydınlatmam var.

Gunde 3er tane veriyorum her ikisine de.

d3 tek seferlik olmayacak yalnız ona dikkat edin 4.5 lira fiyatı şişe şeklinde olucak siz damla şeklinde kullanacaksınız .. Kübra Hanım bence akvaryuma hemen geçmelisiniz yada inanılmaz büyük bir su kabı alın hayvan başına 10 litre su olması gerekenin 10 da 1 i malesef

Kabuklar plakalardan oluşur. Yeni plakalar daha büyük olarak alttan gelir. Üsttekilerde ya düşer yada üzerinde kalır. Müdahale edilmemelidir.

Teşekkür ederim sise olandan alırım. En kisa surede geçeceğim.. üsttekiler dusmedi hala, bi sakincasi var mı?

Hayvanlarda hastalık yoksa vitamin gerekmez. Ama atmaya gerek yok vitamin olan bir köşede tarihi gelene kadar dursun. İştahsızlık gibi istenmeyen durumlarda takviye olur. Jel doğrudan çöp.

Yem olarak sera mineral ve sera raffy I olanlarda gerekli. Böylece hayvan çeşitli ve uygun bealenir. Mineral yemde vitamin, mineral ve kalsiyum vardır.

zamanla atar ama siz hala ekipmanlarınızı anlatmadınız ? Kuru alan ısıtma lambası ısıtıcı ?

Cvp: RE: Alt kabuktaki renk değişimleri

ozzy2001' Alıntı:
Teşekkür ederim sise olandan alırım. En kisa surede geçeceğim.. üsttekiler dusmedi hala, bi sakincasi var mı?

Eski plakalar akvaryum ortamında genelde zor atılır. Sakıncası yoktur. Birkaç sene geçip plaka katmanları olduktan sonra belki bakım yapılabilir.

Yemleri degistirmeyi düşünüyordum zaten onu da yarin hallederim. Yukarida bahsetmiştim sanirim görmediniz, kuru alan , isitici , filtre , isitici lamba var su anda.

Bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim merak ediyordum sorun olup olmayacağını.

Geri