Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt kabuktaki renk değişimleri

Cvp: Alt kabuktaki renk değişimleri

Anladım Kübra Hanım en azından sağlıkları için bir problem yok ama emin olun su çok olursa daha mutlu oluyorlar yavaş yavaş birikim yapın siz ondan sonra güzel bir akvaryum bulalım size .. Yemleri aldıktan sonra Emre Abi bir program yapar size :)

Teşekkür ederim :) 100x40x40 olculeri iyi mi sizce? Asagi yukari bi fiyat öğrendim 100-150 arasi diyorlar sizce bu fiyat uygun mu ?

Kübra Hanım size en az sadece su kısmı 200 litre olucak bi akvaryum lazım buda ortalama 100x45x60 olmalı kuru alan nasıl olucak ona bağlı bir ölçü buluruz.. İnternette birsürü fiyat var alıcağınız zaman iyice araştırıp ona göre alırız zaten en uygun şekilde ama internettekiler genelde balıklara uygun bizimkiler için cam kalınlığı minimum 8 mm olması gerekli buda biraz fiyatı arttıyor

Bi kac yerden daha fiyat alacağım, ama özel yaptirmayi düşünüyorum, bilgilendirdiginiz icin teşekkür ederim.

Ykseklik cam kalinliginda buyuk etkendir size onerecegim olcu 120*60*50 dir ve bence uste kuru alan yapacaginizi dusunerek minimum olcu budur bu olcude 8-10 mm kalinlik uygundur
Bir konuda devit UVb olmadiginda kullanilir ben onermem direk uygun UVb ye gecmeyi tavsiye ederim fakat imkan hic yoksa haftada bir bir yeme uygulanir emre abinin yemleri acil temin edilmeli
Elinizdeki biri reptivit vitamin o durdun onu atmayin kullanilabilir

pembelik soğuk etkisi ile olabileceği gibi büyüme aşamasında da görülebilen durumdur. eğer su ısısı iyi ise 27 derece uygundur. o zaman gelişmeye bağlıdır.

vitamin olan dursun turtle clean jel çöpe atılacak. şu an için kabuğa bir şey sürmeye gerek yok. devit vitamin haftada bir damla bir yeme olacak.

bunun yanında raffy P'deki kırmızı yemler mineral yemdir bunları ayırıp haftada bir gün tam öğün vereceksin. bu lazım olan mineral vitamin ve kalsiyumu karşılayacaktır. bittiğinde sera mineral yem alırsın. elindeki ekipmanlar neler. ona göre eksikler varsa belirtelim.

Kaplusumun alt kabugunda kirmizik var. Ne oldugunu anlayamadim. Her yere yayilmis bir sekilde degil. Tek bir yerde kipkirmizi bir sey. Kirmizlik kaplusumun gozu buyuklugunde. Ne olabilir?

Cvp: RE: Alt kabuktaki renk değişimleri

kapluslar' Alıntı:
Kaplusumun alt kabugunda kirmizik var. Ne oldugunu anlayamadim. Her yere yayilmis bir sekilde degil. Tek bir yerde kipkirmizi bir sey. Kirmizlik kaplusumun gozu buyuklugunde. Ne olabilir?

Resim eklerseniz bakabliriz. Bir yere çarpma yada düşme oldu mu? Tek noktada kırmızılık olmaması gerekir bence.

Ama net bir resim olmalı.

mailto:/forum/tinypic/tinypic.html bu siteden istediğiniz resminizi gözat la bulun orda çıkan url yi kopyalayıp yoruma yapıştırın

Olmuyor :/

alttaki upload now a tıklayın orda çıkan yazıyı yapıştırın lütfen

mailto:/zl23ya.jpg

Yuvarlak içine aldığım kısım. Orası kan kırmızısı bir renkte

Sizce ne olabilir ?

Bu boyda olmaması gereken bir pembelik bu. Su ısısı kaç derece? Her ihtimalde veteriner hekime gitmelisiniz. Muhtemelen akciğer enfeksiyonu.

sanırım akciğer enfeksiyonu çünkü büyüme yüzünden pembelik olsa bu kadar koyu ve bir yerde olmazdı

Veterinere götürdük fakat bir şey demedi. Hiç bir şeyi yok dedi. Başka veterinere götürdüm büyüdüğü için dedi. Ne yapsam bilemedim. Hani kaplumbağam küçükte değil. 12 cmlik bir kaplumbağa. Su ısısı 25 derece.Ne yapmalıyım ? :'(

Su ısısını siz 28 dereceye çıkartın hangi ildesiniz ona göre bilgili arkadaşlar veteriner hekim önerirler

Burdur'dayım ben. Bu arada mailto:/kaplumbaga_hastaliklari_dosyalar/akciger_enfeksiyonu.htm bu siteden bakıyorum Kaplumbağamda iştahsızlık , hapşırma , genelde kuru alanda kalması ve halkalar yok . Ama yinede ilaç önerir misiniz? İğne yapılıyormuş sanırım. Fakat Burdur'da ki çoğu veterinerin doğru iğneyi veya ilacı vereceğinden şüpheliyim.Ne yapmam gerekiyor? Bu arada ısıtıcısı 25 derecede kalıyor yani yükselmiyor veya ısısı düşmüyor. Yani 25 derecede sabit. Ne yapmalıyım?

Bu hayvan ne ile besleniyor. Obezite durumu var mı? Dışarıdan genel başka görüntüsü var mı?

Isı kötü değil. Kuru alan ısısı kaç derece?

İğneyi yaptırmadan önce danışın buraya zaten ama suyun ısısının daha fazla olması lazım bize akvaryumun komple bir resmini atarmısınız? Emre abi bende farkettim sanki biraz fazla kilolu bacaklardan göründüğü kadarıyla

Geri