Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

alt yüzey garipmiş

fireforce15

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar merhaba ben yine interneti olmayan arkadaşımın sorununu yazmak için buradayım şimdiden teşekkür ederim :)

Arkadaşımın söylediğine göre kaplumbağanın alt yüzeyindeki desenler sulu boyanın suyun etkisiyle dagılması gibi dagılmış ve eski görünümünü kaybetmiş gibi diyor. Altındaki halkalar daıldı diyor kısacası bir sorun teşkil eder mi?

O desenler büyüdükçe yer ve şekil değiştirir. Benim konulardan birinde hayvanların altında ok işareti çıktı yazmıştım. Küçüklük resimlerinde yok. Birinde şimdi gene kaymaya başladı.

Bende bizimkilerde bu değişikliği fark ediyorum mesela en büyük kaplumbağalar kabuğu aldığımda desenleri ayrık ayrıntı su an simsiyah hepsi birleşti

Cvp: alt yüzey garipmiş

o desenlere kafayı takmayın onların ne cinsiyetle ne de hastalıkla bir ilgisi yok. büyürken bağanın gelişmesine bağlı olarak pigmentler yer değişiyor. doğuştan gelen özellikleri nedeniyle farklı renk tonları ve desenlerde oluşuyorlar. küçükken net olan desen yapıları büyüdükçe gölgeli veya baskın kahverengi veya siyah tonda dağılım gösterip desenlerin kaybolması ile bitiyor.

Geri