Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ampul çeşitleri ve marka bilgisi

Mehto

Yeni Üye
Ampul ile ilgili yazıları okudum hala kafama oturtamadım. 2 tane ampul gerekli, biri ısıtması için diğeri kemik gelişimi için.
Şimdi ben sıcak bir şehirde yaşıyorum, 2 ay anca sürüyor soğuklar. Akvaryum salonda ve salon sıcak oluyor klima çalışıyor. Kaplumbağam kuru alanda akşamları keyif yapıyor. Özellikle ilk bahar, yaz, sonbahar aylarında soğuk bir hava yaşamıyoruz. Hele yazın ısı veren ampulü kullanmam mümkün değil. Yine de ısı ampülü almalı mıyım ?

Yine de 2 tane 100wattlık lamba aldım ben. Ampul için linklerinize bakıyorum fakat ben kendim piyasa araştırması yapmak istiyorum ama aramayı hangi özelliklere göre yapmam gerekiyor onu anlayamadım. Fiyatları çok yüksek geliyor f/p almak istiyorum.

Evet ısıtma yaz kış kullanılır. Hayvan ısıyı doğrudan almalı. Bu sadece ısıtma için değil. Kabuğu kurutup biolojik oluşumları önler, plakaları gerdirip açarak atılmasını sağlar.

Bu arada klima sakıncalı. Hayvan esintiye maruz kalırsa üşütüp akciğer enfeksiyonuna çevirebilir. Klima ve pencere açma o açıdan sıkıntılıdır.

Piyasadan ya eski yıllarda kullandığımız telli akkor 40-60 watt yada halojen 42-46-52-53 watt armut ampul. Nette fahiş fiyata satıyorlar. Piyasada 1/3 fiyata bulunuyor. Yedekli alın.

Uvb ampul zorunlu değil.

Klima en yukarıya bakacak şekilde oluyor ve 25 derecede, güç ayarı 2 çizgi olacak şekilde açıyorum direk üzerine gelmiyor. Yine de sorun olur mu ?

Olur. Mümkünse klima olmayan odaya alın. Direk üstüne gelmese de odayı soğutacak.

Geri