Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ampul patlar mı?

morgeus

Bronz 2 Üye
Öncelikle merhaba herkese, belirli sebeplerden dolayı uzun zamandır giremiyorum siteye. Benim kaplumbağamın ampulu 28watt halojen sarı renkli buzlu camlı ampuldu. 28 watt'ı 42 wattmış gibi veriyordu sanırım. 2 tane almıştık ilki bitince 2.sini koyduk o da gecenlerde bitti. Aydın'da tek bir yerde bulabiliyoruz o ampulden. Annemle oraya gittik eski ampulu gösterdik aynısından verdi bize yine 2 tane aldık. Ama eve gelince fark ettim ki bu 42 watt'ı 60 watt yapıyor yani daha güçlü. Fakat ampulun takılı olduğu lambada max. 40 watt diyor. Zararlı olur mu lambaya, ampul patlar mı? Eğer sıkıntı yaratacaksa geri iade edeceğim.[url=mailto:/5m30Ol][img]mailto:/5m30Ol.jpg[/url]*

2 watttan dolayı sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bu şekilde kullanan arkadaşlar oldu şikayet duymadım.

Lamba max 40 iken 60 W takarsan o sıkıntı olur. 40'lık lambada kablolar incedir 60'lık takarsan daha çok enerji çekeceği için kablolar ısınıp eriyerek kısa devre yapar. Bu lamba için 42 olması sorun değil.

Yalnız bunun tam armut tipini bulabilseydin daha iyi olurdu. Buji (E14) içinde armut tip ampul var. Bu daha geniş alana ısı yayarken bombeli olduğu için hayvanın çarpma riski de olmaz.

Bu 28'liğe göre daha kalın telli olduğu için kolay patlamaz. Sadece iki şeye dikkat et tel akkor halinde iken en zayıf halindedir. Açıkken darbe yada su damlası değmesi telin kopmasına neden olur. Bir de halojen ampule deri teması ile bulaşan tabaka ısı dengesizliği yapıp patlatır. Her ne kadar bu ampulde halojen kısım ampul içinde olsa da dış camını da taktıktan sonra bez ile sil.

Cvp: Ampul patlar mı?

Saol Cem abi, kaplumbağam da çok memnun oldu; herhangi bir sorun yaşamadık.

Geri