Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ampul

Berna

Yeni Üye
Merhaba ben kaplumbağam için ısıtıcı lamba alıcam ama bir türlü doğru yolu bulamadım alacağım lamba duy için fazla olduğunda patlıyormuş galiba hiç anlamam:/ hatta alacağım lamba ve masa lambası doğru mu onu bile bilmiyorum resimdekiler uygun mudur sizce veya önerebileceğiniz başka şeyler varsa çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_8730.png
    IMG_8730.png
    2.1 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_8731.png
    IMG_8731.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 17
Lambalar kaldıracağı güç açısından max 25 W, 40 W ve 60 W olarak vardır. Bu lambaların gücünden büyük watta ampul takılırsa patlar. Sıcakken su temas ederse patlar.

Yukarıdaki ampul uygun ama onu kaldıracak lamba max. 60 watt olmalı. Çanak metal, duyu seramik olacak. Çanağın arkası hava delikli olanlar tercih sebebi. Isı buradan çıkarak duy arkası kabloların kaplamalarının kuruyup sertleşmesini önler.

Geri