Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aniden ürkeklesme

Kaplumbağacibasi

Bronz 4 Üye
Selamlar. Bir yaşını doldurmamış 2 kaplumbağam var bir tanesi (eski konularda var) akc enfksyonu geçirdi eskiden ürkek olmasına rağmen hastalığı atlatınca tam bir canavara dönüştü. Ama diğeri aldığım günden beri gördüğüm en hareketli en sıcak kaplumbağa iken son bir haftadır benden aşırı ürkmeye başladı. Yüzmesi dinlenmesi falan aynı ama özellikle sabahları beni görünce taşın altından çıkmıyor ta ki yem kutusunun sesini duyana kadar. Aksama doğru yeniden eski haline dönüyor ürkekliği azalıyor. Sizce sebep ne olabilir? Ayrıca akvaryum suyunda çok hafif sararma yeşillenme var. Bu ne olabilir?

bir kaç gün boyunca yemi elinizden yedirin bu genelde alışmaları için işe yarıyor su sararmasını tam bilmiyorum ama aynı sorun bendede var dış filtre kullandığım halde o konuda arkadaşlar yardımcı olur

Cvp: Aniden ürkeklesme

Diğer kaplumbağadan kaynaklı bir sorun olabilir belki, hırpalanmışsa biraz strese girmiş olabilir. Sizden de bu yüzden korkuyor olabilir.

Cvp: RE: Aniden ürkeklesme

ayırma şansınız varsa ayırın derim.

Bendede bu durum söz konusu bi ara ürkekleşti ama geçici bi süreliğine şu an problem yok bir haftaya geçer die düşünüyorum

Bu arada odaya ani giriş yapmayın ben daha yumuşak girişler yapıyorum ani girişlerde çok ürküyorlar

Isırma, saldırı yoksa ve yem yemesi normalse kendi hallerine bırakın. Akvaryum yakınında da bu sıralar fazla hareketlilik olmazsa iyi olur.
Başka belirti olmadığı için hastalık konusunu düşünmedim.

1-2 haftaya geçer bence çok yaklaşma suyunu deyiş pislenmiş olabilir

Kaplumbağacibasi' Alıntı:
Selamlar. Bir yaşını doldurmamış 2 kaplumbağam var bir tanesi (eski konularda var) akc enfksyonu geçirdi eskiden ürkek olmasına rağmen hastalığı atlatınca tam bir canavara dönüştü. Ama diğeri aldığım günden beri gördüğüm en hareketli en sıcak kaplumbağa iken son bir haftadır benden aşırı ürkmeye başladı. Yüzmesi dinlenmesi falan aynı ama özellikle sabahları beni görünce taşın altından çıkmıyor ta ki yem kutusunun sesini duyana kadar. Aksama doğru yeniden eski haline dönüyor ürkekliği azalıyor. Sizce sebep ne olabilir? Ayrıca akvaryum suyunda çok hafif sararma yeşillenme var. Bu ne olabilir?

benim aktif olanda da bu hafta dikkat ediyorum o ürkeklik başladı. ya ötekine bakarak huy kaptı. ya da gündüzleri farklı bir giysi ile görüyorsa algılayamıyor. gördümü dibe doğru kaçıyor. akşamda tavuk karası gibi gözüne birşey mi iniyor nedir belki de ışık gözüne vuruyor ve seçemiyor. kulağıyla sesi mi alıyor ve dediğin gibi eski haline dönüyor. belki mevsim değişimi ile de alakalı olabilir. gündüz camdan güneşin yansımasını görüyor, oda aydınlanıyor, gözü rahatsız olmadan çevreyi seçiyor. akşam gene aynı. hastalıktan kaynaklı değil psikolojik veya duyu organlarını farklı olarak kullanması gibi bir durum olabilir.

taş altından yem sesini duyuyor dediğine göre su sanırım alçak. hayvanların pisliğine oranla su azlığı, güneş veya lamba ışığı bu kirliliğe (yosun ve alg oluşumu) sebep olur. iç filtre kullanıyorsanız. 2 günde bir temizlemekte fayda var.

Valla su seviyesi 50 cm bende anlamıyorum nasıl duyuyorlar :) dış filtrem var uvb lamba kullaniyorum (karma) ic filtremde var. Alglere baş edemiyorum. Çok zararı varmıdır?

Geri