Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ankara çizgili kaplumbağa arıyorum

Cvp: ankara çizgili kaplumbağa arıyorum

yarhasan' Alıntı:
ankara çizgili kaplumbağa arıyorum

bana ulasın 0 530 252 72 93

Satılan yerli tür kaplumbağalar genel olarak WC ( Wild Caught ) olarak tanımlanır ve bu şekilde satışı yasaktır.Şayet satışını görürseniz üretim belgesi sorarak bu ticarete alet olunmamasını öneririm.

ulusda akvaryumcular çarşısına baktım sadece kırmızı yanak vardı başka biyer biliosanız gidip bakarım

Türkiyede satışı yok diye biliyorum anca yurtdışından getirtirsin veya şahıstan bulabilirsen alırsın ama çok zor bayağı nadir bir tür ülkemizde

Petshoplar satamaz yakalandıkları taktirde ağır cezası var.

Cvp: RE: ankara çizgili kaplumbağa arıyorum

cem' Alıntı:

Abi aslında akvaryumu büyüttüğümde bende bu türden almak istiyorum kırmızı olması çok dikkatimi çekti painted turtle di sanirim adı ama çitlembik buyus olucak öldürmesi kaçınılmaz gibi geliyor.

neden bulamıyorum bu türü bi yardım edin

Türkiyede yok çünkü beyefendi

Ülkemizde yetiştirilmiyor.. Bulursaniz bilmeyen etmeyen insanin petshopa biraktigindandir. Veya varsa cevreniz yurtdisindan getirtirsiniz baska turlu bulamazsin arada bir forumu kontrol edin çok nadiren satan veya sahiplendirmek isteyen cikiyor.

Çitlembik0216' Alıntı:
cem' Alıntı:

Abi aslında akvaryumu büyüttüğümde bende bu türden almak istiyorum kırmızı olması çok dikkatimi çekti painted turtle di sanirim adı ama çitlembik buyus olucak öldürmesi kaçınılmaz gibi geliyor.

Farklı türler aynı sistem içerisinde bakılmamalıdır.Yaşam alanı farklılıkları bir yana karakter ve fizyolojik farklılıklar çekinik olan canlının strese girmesine neden olur.Örneğin Painted Turtle türleri daha çok ABD'nin orta kısımlarında Slider türleri daha çok güney kısımlarında yaşamaktadır.

yarhasan' Alıntı:
neden bulamıyorum bu türü bi yardım edin

Yardım edilecek bir durum söz konusu değil ne yazık ki.Yoku var etmek istiyorsan;Orman Bölge Müdürlüğü'ne yazılı başvuruda bulunacaksın.

mailto:/forum/konu-cizgili-kaplumbaga-mi-oluyor.html

burda adamın biri satıldıgını soluyor hemde alakasız petshopda satılıyor nasıl türkiyede yok

2014 yılında herhangi bir petship'ta şans eseri bulunmuş yani çok çok çok nadir ve tamamen kısmete kalmış birşey beyefendi

yarhasan' Alıntı:
mailto:/forum/konu-cizgili-kaplumbaga-mi-oluyor.html

burda adamın biri satıldıgını soluyor hemde alakasız petshopda satılıyor nasıl türkiyede yok

Bu kadar inatçı ve ısrarcı olmaya hiç gerek yok.Türkiye'de yok demiyoruz.Halihazırda çizgili dere kaplumbağası yerli türlerimizden biri ve üretim izni alınmaksızın doğadan toplanıp satılması yasak diyoruz.Kısacası herhangi bir evcil hayvan dükkanında üretimhaneden geldiğine dair bir belge sunamayan satıcıdan yapacağın alışveriş ile sen de bu suça ortak olacaksın.
Çok istiyorsan yaz aylarında Orman Bölge Müdürlüğü'ne başvurarak bulduğun Çizgili Dere Kaplumbağası kolonisinde yumurtadan yeni çıkan kaplumbağaları hobi amacıyla izin alarak toplayabilirsin.
Ek Bilgi olarak Türkiye'de kaplumbağa üretimi yapan tek üretimhane İzmir/Foça'da bulunmaktadır ve üretimin büyük çoğunluğunu yurt dışına ihraç etmektedir.

Geri