Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ankara yavru kaplumbağa arıyorum

arimaya

Yeni Üye
Merhaba daha önce kaplumbağa bakmış ve kaplumbağasını kaybetmiş bir arkadaşımın doğum günü için kaplumbağa arıyorum bakabileceğine eminim. Ücretli ücretsiz önemli değil ama sağlıklı olması çok önemli hassas bu konuda üzülmesini istemiyorum. Kaplumbağa için akvaryum vitamin gerekli tüm şartları ben sağlayıp o şekilde vereceğim. Hem güvenilir hem makul fiyatlı bir ısıtıcı önerebilir misiniz? Pazartesiye kadar vaktim var.

Isıtıcılar su hacmine göre seçilir. Bunu alın demek için bu bilgi gerekiyor. Marka olarak kırmaması için jbl öneririm. Öncelik eheim ve tetra markalarıda kalitelidir.

Yavru olmasada buradaki sahiplendirme ilanlarından hayvan bulmak mümkün.

Bu arada arkadaş tekrar kaplumbağa bakmaya hazır mı, hiç bunu dile getirdi mi?

Cvp: Ankara yavru kaplumbağa arıyorum

Şimdilik yavru düşünüyorum büyük bir akvaryum beni maddi olarak aşar. 1-2 yaşına kadar idare edebileceği bir ortam sağlayabilirim. Yeni eve taşınacak iyice yerleşince büyük güzel bir ortam sağlar diye düşünüyorum.

Benim küçüğü verebilirim kirikkaledeyim. Alalı 2 3 gün oldu ama sağlık durumunu tam çözemedim

merve foruma hoş geldin. burada senin yapacağın değil arkadaşının bu imkanları sağlaması önemli, sen geçici olarak alıp vereceksin ama işin sonu 1000 tl üstü harcamalara çıkacak. 25 sene ömrü olacak. bunları yapabilecek mi bu kadar bakabilecek mi ? şimdi alıp sonra bırakması olmaz. bunları düşünmek gerek. sonuçta hediye edeceğin can. ya normal bir hediye ya da bakımı daha kolay bir hayvan düşün bence. ama şahsi görüşüm hayvandan hediye olmaması yönünde. dediğin gibi hassas ise hediye verdiğin için bırakamayacak ölürse daha da üzülecek. detaylı düşünmek lazım.

Temmuzda 2 yaşına girecek erkek kaplumbağamı verebilirim eğer isterseniz.Son derece sağlıklı ve canlı.Kabukboyu 10 cm cıvarında. 3 kaplumbağa akvaryumama fazla geldi temizlik falan sıkıntı oluyor.Eğer bakım şartlarınız uygunsa ücrette talep etmem iyi bakılsın yeter :smile:

bu konuyu arkadaşına aç. emri vaki yapmamalısın. düşünür müsün diye sorman hem arkadaşın hemde hayvan için en iyi olanıdır

Çok düşünülmesi gereken bir konu elektrik Faturası bile artacak herşeyi hesap etmek gerekli

cem' Alıntı:
merve foruma hoş geldin. burada senin yapacağın değil arkadaşının bu imkanları sağlaması önemli, sen geçici olarak alıp vereceksin ama işin sonu 1000 tl üstü harcamalara çıkacak. 25 sene ömrü olacak. bunları yapabilecek mi bu kadar bakabilecek mi ? şimdi alıp sonra bırakması olmaz. bunları düşünmek gerek. sonuçta hediye edeceğin can. ya normal bir hediye ya da bakımı daha kolay bir hayvan düşün bence. ama şahsi görüşüm hayvandan hediye olmaması yönünde. dediğin gibi hassas ise hediye verdiğin için bırakamayacak ölürse daha da üzülecek. detaylı düşünmek lazım.

Haklısınız bu normalde benim de onaylamadığım bir durum. Ama olayın aslı farklı.Bu zaten arkadaşımın isteği bana beraber gidip sağlıklı bir kaplumbağa alalım mı dediği için beraber almak yerine ona böyle bir sürpriz yapmak istiyorum. Hayvandan hediye olmaz haklısınız ama bu sadece onun isteğini onsuz yerine getirmek olacak.

XeuaHwaHero' Alıntı:
Benim küçüğü verebilirim kirikkaledeyim. Alalı 2 3 gün oldu ama sağlık durumunu tam çözemedim

Eğer sizin için uygunsa alabilirim Ankaraya geliyor musunuz peki yakın zamanda? Yeni almışsınız aslında neden vermek istiyorsunuz yardımcı olabilmek adına mı?

Ağustos' Alıntı:
Çok düşünülmesi gereken bir konu elektrik Faturası bile artacak herşeyi hesap etmek gerekli

Haklısınız ama isteyen o zaten. Daha öncede beslediği için bakımını zorluklarını biliyor.

dgsylmz' Alıntı:
Temmuzda 2 yaşına girecek erkek kaplumbağamı verebilirim eğer isterseniz.Son derece sağlıklı ve canlı.Kabukboyu 10 cm cıvarında. 3 kaplumbağa akvaryumama fazla geldi temizlik falan sıkıntı oluyor.Eğer bakım şartlarınız uygunsa ücrette talep etmem iyi bakılsın yeter :smile:

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ama yavru arıyorum şimdilik bir kaç büyük yaramaz buldum büyük için bir nabız yoklamam lazım.

merve arkadaşına bu linkteki konuyu okut. bunların yapılması gerektiğini söyle okuduktan sonra hala yapmak istediğine dair olumlu bir görüş bildirirse alırsın. bunların yapılması hayvanın sağlıklı olması için gerekli bileşenlerdir.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Yardımlarınız için teşekkür ederim öncelikle benim araştırıp bu forma girip yardım aramamdan anlamanız gerekirdi bilinçli biri olduğumu ki yukarıda da açıkladım. Buraya sormak yerine ulusa gidip alabilirdim.Önce araştırmak doğru olanı yapmak istedim. Açıklamama rağmen önyargılı davranıldığını hissettim ve açıkçası içerledim. Uygun bir yumurcak buldum (pek minik sayılmaz) ve resimlerini eklemek istedim nedense hata verdi ben becerememiş olabilirim

Merve Hanım ne olursa olsun öyle birşey hissettirdiysek özür dilerim kendi adıma ama foruma gelen konulardan sonra önyargıdan çok kaygılanıyoruz kaplumbağalar için haklı olarak.. Ülkemizde kedi köpekten çok kaplumbağa besleniyor ama çok az bir kısım doğru şekilde besliyor yada bakıyor.. Bunun verdiği endişeyle hareket ediyoruz genel olarak..

Ağustos' Alıntı:
Merve Hanım ne olursa olsun öyle birşey hissettirdiysek özür dilerim kendi adıma ama foruma gelen konulardan sonra önyargıdan çok kaygılanıyoruz kaplumbağalar için haklı olarak.. Ülkemizde kedi köpekten çok kaplumbağa besleniyor ama çok az bir kısım doğru şekilde besliyor yada bakıyor.. Bunun verdiği endişeyle hareket ediyoruz genel olarak..

Estağfurullah sizde haklısınız tabi ki. Kaplumbağa sahiplerine bu şekilde yol gösteren bir site olması gerçekten güzel. Teknoloji çağında yeni kaplumbağa besleyecekler zamanla doğrusunu okuyup uygulayacaklar.

arimaya' Alıntı:
Ağustos' Alıntı:

Estağfurullah sizde haklısınız tabi ki. Kaplumbağa sahiplerine bu şekilde yol gösteren bir site olması gerçekten güzel. Teknoloji çağında yeni kaplumbağa besleyecekler zamanla doğrusunu okuyup uygulayacaklar.

petshoplarda kaplumbağa satışı devam ediyor mu baktınızmı?

XeuaHwaHero' Alıntı:
arimaya' Alıntı:
Ağustos' Alıntı:

petshoplarda kaplumbağa satışı devam ediyor mu baktınızmı?

Hiç onaylamadığım hala kedi köpek ve kaplumbağa satan bir petshop maalesef yakınımda var üstelik kapısına kaplumbağalarda promosyon yazmış. Kızılayda ise 2 tane petshop var elinde yetişkin kaplumbağa olan kaplumbağa sahiplerinin bakamayıp bıraktığı, birini zaten ben aldım. Yasaklandığı konusunu da konuştuk. Bence şuan bazılarını durduran sadece artık ithalatın olmaması. 10 cm den büyük erkek kaplumbağa almak isteyenler olursa diye yazayım Kızılay Selanik caddesinde hala duruyor.

Yavru kaplumbağa satanları tarım ve köy işlerine bildirebilirsiniz.

Daha önce tanıdığım bir çok insan defalarca şikayet etti ve tabi ki bende şikayet edeceğim sadece kaplumbağalar için değil minik kafeslerdeki yavru kedi köpekler için de.

Geri