Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ankara'da farklı bir tür

Smyrna35

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
160
Srkadaşlar merhaba,

Gözleri simsiyah ve yanağında farklı bir renk yok, kuyruğu da fare kuyruğu gibi inanılmaz uzun. Yaklaşık 4 cm boylarında. Eğer ilgilenen varsa bir görmesini tavsiye ederim. Akvaryumum biraz daha büyük olsa kesin alacaktım, çok içim gitti.
 
Fotoğraf çekseydiniz tür hakkında yorum yapabilirdik. Bazı petshoplarda nil kaplumbağası falan görmüştüm ankarada fakat dediğim gibi görmeden bir şey diyemeyeceğim ne tür olduğu konusunda. Bence almamakla iyi etmişsiniz bakım şartları, yaşam alanı gereksinimleri kırmızı yanaklardan farklı olabilir önceden araştırmak daha doğru eğer almakta kararlı iseniz. Şahsi fikrim zaten almamak.
 
Arkadaşlar forumlarda yaptığım arama sonucu bu türün ülkemizde de bulunan "Çizgili kaplumbağa" olduğunu gördüm. Biraz daha derin bir araştırma yaptıktan sonra almayı düşünüyorum, genelde son derece barışçıl, fakat hızlı büyüyen bir tür olduğu söyleniyor.
 
Geri
Üst