Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Anneme anlatamiyorum

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Merhaba . Annem odama her girdiginde kaplumbagalarim cildirmis gibi davraniyorlar . Cunku annemin onlara cok yem verdigini biliyorlar . Beni gorduklerinde bile o kadar heyecanlanmiyorlar . Annem surekli bana kiziyor ac birakiyorsun kaplumbagalari diye . Surekli aclar aclar diyip duruyor . Anneme o kadar yazi okuttum neden boyle yaptiklarini anlattim ama hala anlamak istemiyor . Daha net nasil anlatabilirim . Yardimci olun :)

Cvp: Anneme anlatamiyorum

Öncelikle annenin destekleyici olması güzel birşey, ama cidden aşırı yemleme konusunda birşeyler yapılmalı, bu fromdan alabileceğin şey "aşırı yemlemenin kötü" olduğu bilgisidir, insanlar tanımadıkları birisinin nasıl ikna edileceğini pek bilemez sanki, resimler göster, gerekirse kız, anlayana kadar devam et, ilerde problem yaratır bu kadar çok besleme, yemleri falan da saklayabilirsin :)

Yemleri bir uere giderken sakliyorum zaten :) kaplumbagalari aldigimdan beri hep cirpindiklari icin annemle yaklasik 1 yildir bu konuyla ilgili tartisiyoruz zaten . Yazilar okuttum , obezite olmus kaplumbagalar gosterdim , neden boyle yaptiklarini anlattim ama hala ayni noktadayiz :)

Bende aynı sorunu abimle yaşıyorum.. Diyorum sabah verdim ben hayvanlara yem bidaha akşam vereceğim 4er tane diyorum. Yok illa arada çaktırmadan atacak 2-3 tane :)

Yemlerin toplam büyüklükleri kafa hacmini geçmiyor, o yüzden sorun yok :)

Sefa zaten anlatmış, bende katkıda bulunayım. Bu hayvanların doğada bu kadar kolay av yani yem bulamadığını ve aksine çok büyük bir su kütlesinde çok daha fazla enerji harcadıklarını belirt Mertcan. Doymamasının sebebinin kış uykusuna yatan hayvanlar familyasından olup depolama eğiliminden kaynaklı olduğunu belirt. Ancak akvaryum ortamında kış uykusuna yatmadıklarına göre hayvana yükleme yapmaya gerek yok. En basit şekilde bu anlatımın fazla yem vermelerini engelleyeceğini düşünüyorum.

Bende aç kalacaklar korkusuyla gösterdikleri şevkat karşısında çok mutlu oldum.

ve yemi sen ayarla o versin. bir nevi istediği de olmuş olur.

Tesekkurler Emre abi . Cem abi yem konusu biraz sıkıntılı . Benim kaplumbagalardan bir tanesi yemini tek seferde yiyor digeri 40 saat agzinda geveliyor ve digeri gidip agzindan aliyor . Biri yerken digerini oyalamak icin neler yapmiyorum ki :)

onunda ağzına göre yemi kırarsan yiyebilir. bu arada diğerini elinle engelle ve her ikisine de aynı zamanda yem ver. yani birine verdikten sonra diğerinin yemesini bekleyip ikincileri ve sonrakileri aynı şekilde sürdür.

Ayrı yem düzeni olan hayvanların aynı akvaryumda oluşu zordur. Benim bitkiselden uzak tuttuğumda diğerlerine yetişti ve rahatlasım. Allah tan yemi tüketme süreleri aynı. Cumberland yemi almak için neredeyse yarı beline kadar sudan çıkıyor. Diğerleride çok heyecanlı her yerimi ıslatıyorlar ama bu hayvan nasıl o kadar yükseliyor anlamıyorum.

Ayni sekilde veriyorum zaten Cem abi yemi kucultsemde tam anlamiyla agil i isiramiyor .
Evet Emre abi vucudunun yarisina kadar havaya kalkiyir ve yemleri gormuyor :) elimle vermeye korkuyorum artik canimi acitiyor :)

Geri