Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Antibiyotik tedavisi uygulamak için ne yapmalıyım?

biber

Gümüş 3 Üye
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
166
Arkadaşlar kaplumbağama antibiyotik tedavisi uygulamaya karar verdim. Hiç yemek yemiyor ve çok hafif kahverengilik var kabuğun altında. Gözleri de şişti zaten bahsetmiştim. Terramycin sürüyorum.
Sorum şu: İlacı aldım ayrı bir kaba koyup kaplumbağamı orada bekleteceğim. Sabaha kadar oradamı kalmalı? 3-5 saat yeter mi? Bunu öğrenmek istiyorum.
 
RE: Antibiotik Tedavisi Uygulamak için

Hiç antibiyotikle uğraşmayın, amatörler tarafından yapılması son derece yanlış. Eğer veteriner sürüngenler konusunda bilgiliyse doksisiklin etkili bir antibiyotik uygulamasını yapacaktır. Siz girmeyin bu işe. Kaybedersiniz kaplumbağanızı üzülürsünüz benden söylemesi. Isıtıcınızın derecesini 33e sabitleyip akvaryumun üzerini de çok az hava alacak bir şekilde havlu vb. şeylerle ötrün. Kaplumbağanın soluduğu hava 30-33 civarlarında olursa iyileşme ihtimali yüksek.
 
RE: Antibiotik Tedavisi Uygulamak için

20 gramın altındaki kaplumbağalara veterinerler enjeksiyon yoluyla antibiyotik veremez iğnenin yetersiz kas dokusundan dolayı sinire gelmesi ve felç olma riski söz konusu olduğu için. Kaplumbağanız ufaksa veterinerin önereceği tedaviyi de sizin evde akvaryumda uygulamanız gerekmekte. Yapabilecekleriniz forumda mevcut zaten ama kısaca özetleyim akvaryum su sıcaklığını 33derecede sabit olcak şekilde ayarlayın ve su miktarını kaplumbağanızın kabuğunun üstünü 1-2 parmak daha örtecek kadar azaltın. Monodoks, doksin, tetradoks ya da bunların türevi bir antibiyotiği alabilirsiniz. En az 5 gün tedaviye devam edin. Sabah ve akşam bir tablet suyuna katın ve suyun rengi çok bozulmadıkça su değişimi yapmayın. Durumu düzelmeye başlasa bile tedaviyi 5 günden erken bitirmeyin. Hava akımına maruz kalmamasına dikkat edin.

İlacı ayrı kaba koymanız su sıcaklığı yeterli olmayacağı için fayda etmeyecektir. Bu nedenle tedaviyi mutlaka akvaryumda uygulamalısınız. Tabni imkanınız varsa bir veterinere gösterin mutlaka. Forumda arama yaptığınızda daha detaylı bilgiye de ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun.
 
RE: Antibiotik Tedavisi Uygulamak için

:):)merhabalar
benim 2 tane kaplumbağam var.birinin adı fıstık birinin adı kabuklu fıstığıngözleri kapanmıştı teramicyn ile 2 hafta içerinde iyileştirdim.iyileşti ama sonra boyun derisinde soyulmalar iştahsızlık karada durma ,halsizlik belirtileri var eskisi gibi haraketli değil ve derisinin üzerinde yanaklarında beyaz bayaz belirtiler görülmekte nedeni ve iyileştirme konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
akvaryumu içinde duruyorlar ısıtıcısıda istenilen şekilde....akciğerenfeksiyonu olabilirmi?
 
RE: Antibiotik Tedavisi Uygulamak için

Olabilir büyük ihtimalle de akciğer enfeksiyonu ya da üşütme. İmkanınız varsa bilgili bir veterinere gösterin yoksa bir kaç gün daha durumunu gözlmleyip ona göre tedaviye başlayın. Su sıcaklığını bir iki derece yükseltip, değişik yemler verin karides gibi, hala durumlarında bir düzelme olmazsa ve alt kabukta pembelik sesli nefes alıp verme gibi belirtiler de gözlemlemeye başlarsanız yukarda tarif edildiği gibi antibiyotik tedavisine başlamanız en iyisi olcaktır.
 
Geri
Üst