Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Antibiyotik uygulamasını nasıl yapayım?

kapluş_35

Gümüş 4 Üye
Bir kaplumbağam akciğer enfeksiyonu.12 saat antibiyotikli suda kalmaktansa direk şırıngayla versem olur mu?Bir de diğer 12 saat bunu uygularsam akvaryumda kalsa olur mu?

Cvp: Antibiyotik uygulamasını nasıl yapayım?

Bu uygulamalar antibiyotik miktarında farklılı gösterir Seda. 12 saat suda da uygulanan yöntem var, iğne ile günde bir doz yapılanda, yeme damlatılıp verilerekte olur. Ancak şırınga ile iğneyi değil doğrudan ağıza sıkayım diyorsan yapan yok sanırım. Bunu yeme damlatıp verebilirsin. Hatalı aşırı dozun önüne geçilebilir. Tabi elden yem yemesinde bir çekingenlik yoksa. Ancak dediğim gibi dozajı ve hangi antibiyotik olacağını veterinere danışıp öğrenmelisin.

Geçmiş olsun.

Seda, İğneyi hayvan genç yada erişkin ise veteriner yapar. En etkili uygulama. Yavru ise yem ile vermekte ikinci en etkin uygulama. Eğer yavru ve yemde elden yemiyorsa antibiyotikli suda uygulama kalıyor. Bu 12 saatte bir uygulanacağı için gündüz kuru alan kullanımını engellememek adına gece yapmak en iyisi. Gündüz duru suda yüzer. Tabi gene dozajları ve yöntemi veterinere danışmalı.

Bu arada ısıyı 30 dereceye çıkartmalı. Kuru alan ısısıda 34 olsun. 33 altına inmesin.

Elden yerse antibiyotikli suda kalmasına gerek yok yani :ff:

Tabiki elden yedimi antibiyotiği alır.

Suya gerek kalmaz, doz aşımı olur.

Peki kullanacağın antibiyotiğin doz ayarlaması vs nasıl uygulayacaksın ? hayvanın durumuna göre en iyi şekil veteriner fikiri alaraktan olur. Çevrenizde bilgili veteriner olmaması durumunda biz uygulamalıyız bu antibiyotik tedavisini. Kısacası imkan dahilinde ise bir veterinere getirip göstermeli, önereceği tedavi yöntemi uygulanmalıdır. En makbulü bu olur. Geçmiş olsun.

Evet Emin doz ve antibiyotiği veterinerin belirlemesi gerekiyor. Dediğim gibi yöntemide. Bu uygulama hassastır.

veterinerden uygun antibiyotiği iste ağır bir şey olmasın ve ağızdan yemle günlük bir damla olacak şekilde olmasını iste. kap için yeterli düzenek sağlanması bu havalarda zor hayvan daha hastada olabilir akvaryum bu açıdan güvenli ve stresten uzak kalmasını sağlar. iğne işi emrenin belirttiği gibi vet tarafından yapılmalı. ehil olmayan kişi elinde doz aşımı bir yana sinir veya damara denk gelirse tehlikeli olur. sinire gelirse sakat olabilir; damara gelirse hemen kana karışacağı için yüksek dozdan ölür.

Peki izmir karşıyaka iyi bir veteriner var mı? Ve ücretler ne kadar?

Maalesef veterinere götüremiyoruz evde kendim uygulasam?Antibiyotikli suyu

Cem konuyu görünce yazacaktır. İzmir' de bildiği veteriner vardı diye hatırlıyorum.

Lütfen yardım veterinere götüremezmişiz yani ailem öyle söylüyor veterinere götürmeyip evde uygulasam.Sizlerde yardımcı olsanız.Doksisiklin alsam 1ml ye 1.5 litre uygulasam olur mu artık yemde yemiyor.

Pardon Monodoks

Zamanında Özge İzmir'de bu veterinere getirmişti enfeksiyon ile ilgili ve gerekli bilgiye sahip olduğunu belirtmişti.

http://www.veterinerasya.com/

İletişim Bilgileri
Kazım Dirik Mh. 230 sok. No:20/A
Bornova/izmir

Tel :0232 342 00 43GSM: 0532 627 45 14
Fax: 0232 342 82 08

Ama veterinere götüremem evde nasıl yapabilirim dozajları

Seda bu önerdiğim normal durumlarda uygulanacak bir uygulama. Sana kesinlikle imkanları zorlayıp önce veteriner kontrolünü öneriyorum. Normalde her daim antibiyotiği veterinerin önermesini, dozajını veterinerin ayarlaması gerekir. Madem durumlar kısıtlı ve çare yok eczaneden bir adet genta 40 ml ( http://www.ilactr.com/ilac/genta-40-mg.html ) al. Yem yeme durumundan bahsetmedin ama yemine bir damla damlat eğer yiyorsa. ( alacağın şırınga 1 ml olsun. http://www.hayatsiringa.com/urun.php?id=...kat_id=43) Yemiyorsa kabuğunu örtecek, kafasını da rahat çıkarabileceği bir su seviyesi ayarlayıp daha önceden denenmiş olan 3 litre suya 0.50 cc damlat antibiyotik ilacından. Koyacağın kap 3 litre suda rahat kafasını çıkartmayacağı büyüklükte ise, litreyi düşürdüğün oranda ilaç cc sinide (cc=ml) düşürürsün. Örn, 1.5 litre suda 0.25 cc şeklinde. (1 ml'lik şırıngada 3 litrede 10 damla 1.5 litrede 5 damla) hayvanın üstünde ısıtıcı lamba sürekli yansın. 12 saate bir suyu ve ilacı yenile. 10 gün boyunca devam etsin bu şekilde 10. gün sonunda ara vereceğiz. Yalnız dediğim gibi bu tedaviyi uygulama sırasında bile olurda bir sorun çıkarsa yine veteriner hekim kontorlü şart olacak. Ben sana sadece uygun şekilde önerdim, maazallah olur da tedavi sürecinde hayvana bir şey olursa durumu bil. kendini hazırla.

Anlamadığın noktalarda danışabilirsin. Tedavi süreci boyunca bilgi vermeyi unutma. Geçmiş olsun.

genta yerine monodoks olur mu?Bir de hep antibiyotikli suda mı kalacak?

Antibiyotikli su 12 saatte bir olur. Bunu gece uygulamak iyidir. Ancak İzmir gibi yerde hayvanı kendi başına ilaçlamak doğru değil. Veteriner görsün. Veteriner olmayan yer olsa deneme yapılabilir. Neticede imkan yok deriz. Ama bu şekilde uygun değil.

Başta da belirttiğim gibi öncelikle veteriner koşulu zorlanmalı. Benim verdiğim antibiyotik ismi daha önceden denenmiş ve kullanılmış olduğu için verdim. Diğerleri hakkında bir şey diyemem. Yine de en uygunu veterinerin belirteceği isime ve uygulamaya yönelmek.

monodoks olmaz. o çok güçlüdür. dozaj ayarlama yapılamaz. iyileştireyim derken öldürürsün hayvanı. emreye katılıyorum bu konuda. küçük bir kutu içine konup havlu ile desteklersen dışardaki esintiden etkilenmez. gündüz rüzgar olsa da hava sıcak. önce telefonla arayıp durumu bildir. belki götürmeden de ilaç alabilirsin.

Telefonla sordum ısıtcı al geçer dedi.

Veteriner

Geri