Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arada bir ayağına ufak bi ısırık atıyor.

okankrn

Gümüş 1 Üye
Benim dişi erkeğin ayağını akvaryumda serbes halde görünce ufak bi ısırık atıyor,ilerde bi probleme yol açarmı ayağında bi problem yok veterinere kontrol ettirdim.

Şimdiden teşekkürler..

Yok herhangi bir sorun yok . Hatta kendi kolunu bacagini falan da isirir . Deri kasinmasindan oluyor . Hatta beninkiler kuru alanda cok yapiyor . İsindigi icin deri gerilip kasiniyormuş .

Kendi kolunu ısırması deri değişiminde normal ama diğerininkini ısırması hoş değil bence. Gözlemlemeye devam etmeli Okan. Ciddileşirse ayırmak gerekir.

Soylemeyi unuttum . Digerinin bacagini falan isirmasi ciflesme isteginin de anlamini tasiyor . Ciflesmek istedigini anlatmaya calisiyor . Ondan tepki bekliyor

Cvp: Arada bir ayağına ufak bi ısırık atıyor.

Şuan izliyorum emre abi bana göre dikkatini çekiyor çünkü hareket ettirdiği zaman ısırıyor :)

Yer konusunda anlaşmazlık olabilir..
Benim küçük res geldiğinde büyük res hep ayağını ısırıyordu..
Kabuğa kapanıp yüzmek zorunda kalıyordu garibim..
Şimdi geçti bayağı oldu neredeyse 1 yıl :D

Şu an için pek problem değil de ileride sıkıntıya yol açabilir .
Erkeklerin tırnakları uzun olduğundan dişi olan onları kopartabilir. Yaş farkı var mı aralarında ?

Benimkilerde de benzer durum yem verirken zaman zaman oluyor . Ama benim ikisi de dişi benim küçük olan büyüğünün agzından yem kapınca büyüğü de onun yanağından ısırıyor . Fakat yemlemeyi artık ayrı köşelerde yapıyorum. Onun haricinde hiç sataşmıyorlar birbirlerine kuru alanada beraber çıkıyorlar.

Yem yerken olanlar mazur görülebilir ama bunun dışındakiler gözlemlenmeli. Genç duruma geldikleri için dürtüleri artmıştır ve birbirlerine kur yapma yada hakimiyet kurmaya çalışıyorlardır. Eğer baş yada kuyruktan ısırma olursa kesin ayırmanı öneririm. En azından kış gelene dek.

yem verirken ki durumlar normal. bu konuda elleriyle ittirme, el, kafa, boyun ısırmaları görülür. eğer biri yemi ağzında tutuyor ve yutamıyorsa diğeri ağzından kapmak için ağzına saldırır.

buradaki durumda ise yem dışı bir olay var. erkek saldırsa hiyerarşik düzen veya çiftleşme isteğidir. ama dişinin bunu yapması ilginç. bu çiftleşme isteği olacağı gibi bu sebeple kabul etmeme de olabilir. başka bir zaman erkek rahatsız ettimi acaba ? kabuk boyları neydi. bir de erkek sonradan mı geldi akvaryuma.

Erkek 3 yıldır benimle dişi sonradan geldi oda 2 yıl oldu.Kabuk boyları Erkek :11 Dişi :12 erkek sürekli kur yapıyor.

Belkide yem,yer kavgasıdır.

Olmayan yem için kavga etmezler heralde :D :D

Erkek kur yapıyor dişi ısırık atıyor. Okan acaba dişi daha çok dikkat çekmeyemi çalışıyor :) İki yıldır beraberler. Güzelce geçinsinler.

olay anlaşıldı. erkek fazla ilgi gösteriyor ve hayvanı bunaltıyor. bu sebeple tepki gösterip uzak durmasını istiyor. belki de sınıyor.

ikisini de ayrı köşelerde yemleyebilirsin veya dişiye yem verirken elinle set yaparak diğerinin yemi kapmasını önleyebilirsin.

Geri