Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aranıza hoşgeldim

ecemkrc

Yeni Üye
Katılım
10 Mar 2025
Mesajlar
5
merhaba, 3 aylık bir su kaplumbağası sahiplendim yaklaşık 20 gündür benimle ilk defa bakıyorum.
daha akvaryuma geçemedim açıkçası bulunduğum ilde ekipmanlarını bulması zor internetten araştırdım ve burada sizin fikirlerinizi almaya geldim :)
nasıl boyutlarda başlamalıyız, hangi ışıkları almalıyım, ısıtıcı nasıl olmalı, minerali nasıl olmalı, kaç lt olmalı akvaryumu,...
- 2 gündür bir şey yemiyor ve karaya çıkamıyor hali yok gibi kabuğu sert, gözleri de canlı.
kullandığım yemi ve bugün ilk defa damlattığım mavi suyu yükleyeceğim.
şimdiden teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    89.6 KB · Görüntüleme: 5
  • 2.jpg
    2.jpg
    131.3 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Hoşbulduk,acil akvaryuma geçmeniz gerek aksi taktirde hayvan hastalanıp ölür,hayvanın resmini atın sorun var mı bakalım,hayvan nefes alıyorken,hırıltı var ise ak ciğer enfeksiyonu olmuştur,büyük ihtimalle hasta olduğu için yemiyordur.Işık olarak en az kırk en fazla 60 watt halojen ampül almalısınız,halojen ampül kuru alanı ısıtır kuru alan 32 derece olmalıdır,aksi taktirde hayvan üşütür ak ciğer enfeksiyonu olur ve ölür.8-9 cm den sonra uvb 5.0 ampül almalısınız,uvb ampül güneş ışığı görevi görür,(sakın güneş ışığı alsın diye balkona çıkarmayın üşütür ve hasta olur).ömürlük akvaryum 100 50 50 olmalıdır yani 250 litre,90 litre 2-3 yıl gider.akvaryumba kesinlikle ısıtıcı olmalıdır 100 litre akvaryumu iz var ise 100 watt 200 litre akvaryumu iz var ise 200 watt ısıtıcı almalısınız.filitre olmalıdır dış filitre mekanik ve biyolojik temizlik yapar iç filitre mekanik temizlik yapar,iç filitre alıcaksanız içine seramik te yerleştirirseniz bakteri yararlı kültürü oluşur ama bakteri kültürünün oluşması için metilen mavisi kullanmamalısın.yem olarak şuan Sera Raffy-P,Sera Raffy mineral ve kurutulmuş karides veya gammarus almanız uygun olur,Raffy p yi sabah, karidesi akşam,mineral yemi haftada 2 öğün verirsiniz
 
Foruma hoş geldiniz.
Şuanki yuvanın bir fotoğrafını atar mısınız?


Kaplumbağa için en gerekli 3 ekipman geniş yüzme alanı, su ısıtıcı ve ısıtma lambasıdır.
En az 40litre olacak şekilde 50-80-150 litre ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun gider.
Akvaryumu kaplumbağa akvaryumu olarak hazır bulamazsınız olanlarda iyi değiller.
Büyük akvaryum alıp yada camcıya yaptırıp kuru alanı kendiniz yapmanız gerekiyor.

Kuru alan hakkında bu konuyu inceleyin.

Isıtma lambası hakkında bu konuyu inceleyin.


Ahm iyi bir yem değil o yemi sevmiyorlar. Yavru kaplşumbağalar yemek konusunda daha hassastır.
Omega one junveile yemi yada kapalı kutu markası olan bir gammarus alın bunları severek yerler.
Yem hiç yemiyorsa kıyma parçası yada kılçıksız ufak parça balık verebilirsiniz. Vermeden önce haşlayın parazit içerme ihtimaline karşı haşlamak daha güvenlidir.


Metilen mavisini 4 günde bir sularına 15 litre başına 1 damla damlatın. Bu suyu dezenfekte eder fakat fazlası da zararlıdır.



Su ısıtıcı linki:
 
şuan yetersiz olduğunu biliyorum alanının
fotoğrafları bunlar
hırıltısı ve ses çıkarması yok şuan
 

Ekli dosyalar

  • 2.jpg
    2.jpg
    52.2 KB · Görüntüleme: 17
  • 3.jpg
    3.jpg
    48.4 KB · Görüntüleme: 17
  • 1.jpg
    1.jpg
    87.6 KB · Görüntüleme: 15
  • 4.jpg
    4.jpg
    100.9 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
şuan yetersiz olduğunu biliyorum alanının
fotoğrafları bunlar
Bu kaba ölüm kabı deriz. Büyük yuvaya geçip ısıtıcı ekipmanları almanız şart.


Yem konusuda bahsettigim gibi.


Eğer bu kapta bakilmaya devam ederse hayvanın kabuğu sağlıklı gelişmez.
Büyüme yavruyken cok hızlı olur bu dönemde bolca yuzmesi gerekli.
En az 15cm su yuksekligi olmalı cigerlerinin gelişmesi için.

Soğuk büyümeyi engeller. Hasta hayvanda boy uzaması durur bu kapta ısıtıcı ekipmanlar da olmayacağı için akciğer enfeksiyonu yada cücelik gelişir.


Yeni yuvaya geçene kadar 42watt akkor veya halojen ampulu metal çanaklı bir masa lambası ile 22cm den konumlandırın.

Mümkünse kalorifere yakın bir yere koyun.

Pencereyi açmak hayvanın esintiden çarpılmasına sebep olur. Hayvan su içindeyken 15dk kadar havalandırmak için açabilirsiniz.
 
Yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Ayrıca sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Akvaryum ve ekipmanları bir an önce tamamlayın. Ona göre hastalık olup olmadığını saptayalım.

Düz dikdörtgen akvaryum alın. Yüksekliği 30-35 cm'den küçük olmasın. Kapaksız olanı tercih edin. Kapak kullanmıyoruz. Ona göre su ısıtıcı ve filtre bakarız.
 
omega one juvenile turtle sticks sipariş verdim 3. Gün birşey yemiyor karaya çıkmakta zorlanıyor suyun içinde uyuyor ve uyurken sallanıyor Kıyma denedim haşlanmış bir şekilde onu da yemedi akvaryum dışında ekipmanlarım tam akvaryumu bekliyorum bu süreçte ne yapabilirim
 
Suyun dışına çıkardığımda ise gözlerini açmayı tercih etmiyor niçin bilgisi olan var mı
 
Su ısısı 24 ün altında ise metebolizmasını yavaşlatmıştır,ya da hastadır.En kısa sürede akvaryuma geçin yoksa hayvanı kaybetme ihtimaliniz yüksek
 
Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Ayrıca yine sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın.

Deep fix reptivit vitamin damla alın bunu da her gün 1 damla ağzına damlatın.
 
Vitamini alacağım bugün, gözleri açık şişme yok ama suda ilerleyemiyor bütün bacakları yana açık 4. Gün yemek yemiyor, bugün kuru alana çıkardığımda ağzını açıp kapatıyor sanırım korktuğum başıma geldi. Petshopun bilinçsizce önerdiği yaşam şekli onu hastalığa sürükledi. İyileştirme sürecim nasıl olmalı bir an önce yapayım
 
Vitamini alacağım bugün, gözleri açık şişme yok ama suda ilerleyemiyor bütün bacakları yana açık 4. Gün yemek yemiyor, bugün kuru alana çıkardığımda ağzını açıp kapatıyor sanırım korktuğum başıma geldi. Petshopun bilinçsizce önerdiği yaşam şekli onu hastalığa sürükledi. İyileştirme sürecim nasıl olmalı bir an önce yapayım
Akvaryuma geçip ekipmanları alın. Gentayı bahsedilen şekilde uygulayın. Vitamini de günde 1 kere ağzına 2 damla damlatın. İyileştikten sonra 10 günde bir verin vitamini.
 
  • Beğen
Tepkiler: cem
Geri
Üst