Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aranıza yeni katıldım bir kaç sorum var

anidem

Yeni Üye
mailto:/2zq5v0z.jpg

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.resimdeki gibi ufak bir akvaryum aldım.ileride büyütücem.2 tanede yavru ninjam var.kaloriferin yanında bakıyorum.ısıtıcı almadım.fakat ilk 3 gün ikiside yem yemedi.ebat olarak az dahaufak olan 2 gündür maşallah iştahı açıldı atmamla yemesi bir oluyor.fakat iri olan hiç bişey yemiyor.sürekli kuru alana tırmanıp palmiyenin arasına doğru girmeye çalışıyor.çoğu zamanda cama tırmanmaya çalışıyor.damacana suyu kullanıyorum.

Yem olarak prodac tartafood kullanıyorum.Önerilerinizi acil olarak bekliyorum.

Bir de akvaryuma hangi seviyede su koymalıyım aldığım yer ayakları yere bassın daha ufaklar dediği için çok doldurmaya korkuyorum.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Bu hayvanların yaşam şartları nasıl olmalı ve neden bu şekilde olmalı hususundaki tüm bilgiler yukarıdaki linkte mevcut. Bunu iyice okuyun derim.

Bu akvaryumdaki tek doğru uygulama damacana su kullanımı olmuş.

Akvaryuma çok çok acil ısıtıcı ve ısıtma lambası alınmalı. Aksi halde veteriner ziyaretleri yakın. Ayrıca minik bir iç filtre alınıp suyun filtrelenmesi gerekiyor. Bunun dışında bu akvaryum belki iki ay gider. Normalde yavru hayvanlar için gereken su hacmi hayvan başına 40-50 lt dir. Suyu kuru alana kadar yükseltin. Foruma gelmekle iyi yapmışsınız ama keşke bunları almadan uğrasaymışsınız.

Ayrıca yem olarak sera raffy p ve sera raffy I alınıp haftanın 4 günü sabah ve akşam raffy p, 2 günü sabah ve akşam raffy I, 1 günüde sabah ve akşam raffy p içerisindeki kırmızı yemler verilmeli. Günlük öğünün toplam miktarı hayvanın kafa hacmi kadar olmalı.

Yani su 27-28 derece, kuru alan 32-33 derece olmalı.

Bunlar dışında bu akvaryuma başka dekor vs koyup alan daraltmayın. Zaten küçük olan yerde daha fazla huzursuz olmasınlar. Aslında çok kısa zaman için ısıtıcı ve filtre boşa masraf olacak. Bir sonrakinde kullanılamayacağından yenileri alınacak. Isıtıcı ve filtre akvaryum hacmine göre belirlenir.

Cvp: Aranıza yeni katıldım bir kaç sorum var

Aslında aklımda daha büyük bir akvaryum vardı benimde.ölüm faunusu almayacağım kesindi zaten.satıcı arkadaş bunun yeterli olacağını suyu çok az koymam gerektiğini söyledi ısıtıcı içinde kalorifer yanında bakın gerekmez dedi.hatta bir kaç defa eminmisin diye sorduğumda yıllardır bu mesleği yapıyorum falan dedi.bende güvenip aldım.

Kullandığım yem kötü müdür?komple kesip sera raffy ile mi devam etmeliyim?birde bu akvaryuma kaç wattlık ısıtıcı koymalıyım hemen siparişini vereyim.nette toros marka 10 watt görmüştüm uygun olurmu.

Birde suyu ön camın üst seviyesine kadar yükseltiyorum o halde.O konudada yanlış bilgilendirilmişim malesef 2-3 farklı pet shopa sordum yavru oldukları için ayakları yere bassın çok az su koyun dediler.

Bu hayvanlar doğuştan yüzücüdürler. O arkadaşlar sanırım sonradan yüzmeyi öğrendiklerini düşünüyorlar. Belki güçlü filtre olsa o olumsuz etkiler. Ki zaten filtreye gerek yok demiş. Yıllardır hayvan öldürtüyorlar.

Suyu ön camın 2 parmak altına kadar yükseltmek iyi olur. Kaçış boşluğu ihmal edilmemeli. Bu hayvanlar kaçmaya meğillidir. Ancak kuru alan komple su altında kalmasın. Bana pek yüksek gelmedi.

Isıtıcı için 10 lt su olmuyorsa o ısıtıcı uygun. Ancak 10 lt su hacmi ediyorsa bu akvaryumu En geç Mart ayında değişmeli. Adamın kalorifer yanına koyun demesi ayrı cahillik olmuş. Isısıtıcı sürekli fişe takılıdır ve ısıyı sabit tutar. Ancak evlerde kaloriferler her saat aynı ısıda yanmaz. Genelde gece ısı düşer.

Isıtma ampulüde kesinlikle ihmal edilmemeli. Bu su ve kuru alan ısısı özellikle kış mevsiminde olduğumuzdan hayati önem taşır.

Yemlerde marka olarak Sera, Tetra, JBL ve kısmen Tropical dışına çıkmıyoruz. Ben kullanmam. Zaten tek tip beslenmezler.

Ampul olarak marka model nasıl bişey almam gerekir.Akşam ebatını ölçüp kaç litre su aldığını paylaşabilirim sizinle.10 litre civarı alır maksimum tahminimce o zaman 10 wattlık ısıtıcıyı alsam yeterli gelecektir.yaza doğruda inşallah birlikte güzel bir akvaryum tasarlar filtresi vs. doğru bi şekilde alırız.

Bir satıcı vakasi daha! Birde yıllardır yapiyorum bu işe derler ya! Yillardir katilim der gibi.

Aslinda bu küçük akvaryuma ekipman alip cok kisa surede 2. ve hatta belki 3. masrafa girmektense en azindan 1 sene kadar idare edebilecek bir duzen kurmak daha iyi olacaktir bence.

bunu iade edip 30-50 lt su alan bir akvaryum alırsan daha iyi olur. buna görede gerekli ekipmanları almış olursun. bu akvaryum için 25-50 W bir ısıtıcı al. toros bir işe yaramaz kötü bir maldır. burada sorun kış ayında olmamız ve ortamın soğuk olması sebebiyle hastalığa yakalanma riskleri.

ampul konusu burada var.
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

alacağın lambada bu şekilde olacak.
mailto:/forum/Konu-arkadaslar-ucuz-mandalli-lamba-buldum.html

Akşam o ön tarafın yüksekliği ile en boyu belirtirseniz hacim hesabı ve ısıtıcının uygunluğunu değerlendiririz. Ancak sistem yenilenmesi yaz değil ilk baharda gerekecek. Aslında bunu imkan varsa geri verip üzerine para ekleyerek şimdiden değişmek çok iyi olurdu. 50*40*40 gibi büyük olmayan bir akvaryumla 1 sene rahat gidilir.

Ampul olarak soft 40-60 w ampul öneriyoruz. Bu 15-18 cm mesafeden yeterli ısıyı yani 31-33 dereceyi yakalıyor. Bauhaus olan bir şehirdeyseniz ecolite 52 w halosoft var. E27 duylu mandallı lambalara uyar. Bu ampul fiyatı uygun olduğundan birkaç yedekli almak uygun olur.
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html
Mandallı lamba yoksa gene aşağıdaki konudaki horoz marka lamba alınabilir.
Yada bauhaustan massive mandallı lamba alınabilir.

Bu arada bu hayvanlar ilk verdiğim linki okuduysanız d vitamini sentezi yapmalı. Kemik ve kabuk gelişimi için gerekli. Biz bunu uvb ampul ile sağlıyoruz. Bu ampulün alınıp yukarıda bahsettiğim ısıtma lambası haricinde kullanılması gerekiyor. UVb ampuller ısı vermediği için ısıtma lambası zorunlu. Yani iki lamba olacak. Aşağıda bu ampulün şu an tek satıldığı site linkini veriyorum. Düşük güçteki daha rahat konumlandırılır.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w&kat=158
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w&kat=158
Bu lambayı şimdi alamam, çok pahalı derseniz bir süre eczaneden alacağınız devit 3 vitamin ile idare edersiniz. Ancak devit kullanımını 2-3 aydan fazla önermem. Yapay bir üründür ve uzun kullanımı iç organlarda olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Yani ileriyi düşünerek fazla mandallı lamba alınabilir. Zira uygun lamba bulmaktada güçlük çekiyoruz. UVB ampule bauhaustaki mandallı lamba uymaz. Ampulün dibindeki plastik kısım büyük olduğundan o mandallıya uymuyor.
Gene aşağıdaki horoz marka lamba bu ampullerde kullanılıyor.
Aşağıdaki konudaki ilk linkteki mandallı lambada kullanılıyor.
mailto:/forum/Konu-uvb-ampuller-exo-terra-jbl-namiba-ve-uygun-mandalli-lamba-tanitimi.html
Yani bu lamba. Ancak bu lamba ısıtma lambasında kullanılmaz. Maksimum ampul gücü 40 w olduğundan ecolite 52 w olanı kaldırmaz.
mailto:/ofis-kirtasiye/portatif-kiskacli-masa-lambasi-kitap-okuma-vb-88793293

Ya iyice hevesim kursağımda kaldı.Bu akvaryuma dediğiniz gibi bir ısıtıcı alıyorum.birde lamba.yaza doğruda büyük akvaryuma geçiyoruz o halde.bu ekipmanları büyüktede kullanabiliriz değil mi?çöp olmasınlar sonrada?

Cem, ben yazıp link toplayıp dururken cevabı vermişsin sen.

anidem' Alıntı:
Ya iyice hevesim kursağımda kaldı.Bu akvaryuma dediğiniz gibi bir ısıtıcı alıyorum.birde lamba.yaza doğruda büyük akvaryuma geçiyoruz o halde.bu ekipmanları büyüktede kullanabiliriz değil mi?çöp olmasınlar sonrada?

Lambalar kullanılır. Isıtıcı, filtre ve akvaryum çöp olur. Ama şu var, ileride hastalık gibi durumlarda karantina akvaryumu olarak yedek sistem olur.

Bu arada su ısısını ölçmek için cam derece almayı unutmamalı. Hatta bu derecen bir tane daha alıp ile kuru alan ısısını kontrol ederek lamba mesafesi ayarlanır. Sudakide ısıtıcı ayarlansada kalibrasyon yada başka sebeplerden tam değeri vermeyebilir yada arıza yapabilir. Derece sağlıklı kontrol ve ayar sağlar. İnce camlı adi vantuzlu dereceler önermem. Hem vantuz özelliği hemen gidiyor hemde cama vurdularmı kırılma riski var. Şerit dereceler gene civalı kadar güvenli değil bence. Uygun olanlar bunlardan biri.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c&kat=290
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11932&ad=jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c&kat=290

40 yıllık katile cinayet öğretilmez :) hemen su boşaltılmalı.
ben forumda okusam su koymamam gerektiğini yine koyarım çünkü o kadar tatlı yüzen hayvanları sudan mahrum bırakmam bırakamam :) maksimum ne kadar su alıyosa o kadar koymak şart

Akvaryumu arastirdim biraz 30*26*50 kacis bosluguyla 12-11 litre su eder bence yetersiz nisan 1 i gecmeden degistirmeli illa kullanilicaksada

Geri