Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arisa&Tyler

Betulsah

Taç 5 Üye
İKİSİNİ BİR ARADA BAKMAK İSTİYORUM

Hatırlarsanız, Arisa Tyler'ın kuyruğunu ısırmış ve kuyruğu kopmuştu. Bunu çok kafama takıyorum.
İkisini yan yana koyduğumda suyun içinde birbirlerinden korkuyorlar; kuru alanda ise neredeyse hiç ilgilenmiyorlar.
İkisi bir arada olursa temizlik daha kolay olacak ve alan genişlemiş olacak. İkisini nasıl birbirine alıştırırım?

Arisa 12 aylık 11 cm
Tyler 9 aylık 9 cm

Son düzenleme:
Akvaryum geniş olacak tabanda silis kum olsun. Eşelenip oyalansınlar. İlgi dağılsın. Cama su yüzeyi hizasında tünek koyun. Duracakları alan çeşitliliği fazla olsun. Aynı yer konusunda çatışmasınlar. Bunlar harici yapacak birşey yok. Durumu takip edeceksiniz.

Alanda güvenlik açısından fazla göz kontrolü rahatlık vereceği için fazla bir dalaşma hadisesi olmaz. Uyurkende aynı şekilde.

Tünekleri nasıl bulabilirim? Hep kuşlar için olanlar çıkıyor.

Pazardan yada milyoncudan küçük oklava alın. 3 vantuz taşır. 10 günde bir çıkarıp bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile silip yıkayın.

İkisinin de çapı 1 cm
Bunlardan olur değil mi?

Tüneği bir parça hortumla da yapabilirsiniz. Hortumun iki ucuna vantuz tutturup vantuzları da akvaryumun bir köşesine sabitlerseniz olur.
Hortum sert bir yapıda değil ki Demir çubuk veya plastik çubukları da bakabilirim hangisi daha iyi olur kararsızım

Hortum sert bir yapıda değil ki Demir çubuk veya plastik çubukları da bakabilirim hangisi daha iyi olur kararsızım
Ben filtre hortumundan yaptım. Gayet de güzel oldu.
1748782241147.jpg

Aradaki askıları çıkarsam uygun mu
Metal boru paslanmaz çelikten yapıldıysa sorun olmaz bence. Demirin üzerine kromaj yapıldı ya da daha da kötüsü krom renginde boya yapıldıysa bir zaman sonra pas yapabilir.

Metal boru paslanmaz çelikten yapıldıysa sorun olmaz bence. Demirin üzerine kromaj yapıldı ya da daha da kötüsü krom renginde boya yapıldıysa bir zaman sonra pas yapabilir.
Suyun 1 cm falan yukarısında olsa sorun olur mu? Materyalini sorup geliyorum ama tabii kesin hemen cevap vermezler 🙂

Suyun 1 cm falan yukarısında olsa sorun olur mu? Materyalini sorup geliyorum ama tabii kesin hemen cevap vermezler 🙂
Su yüzeyinin üstünde olursa hayvanlar nasıl tutunacak? Bence hiç uğraşmayın. Cem Beyin dediği gibi oklava yahut hortum, pprc boru işinizi görür.

Su yüzeyinin üstünde olursa hayvanlar nasıl tutunacak? Bence hiç uğraşmayın. Cem Beyin dediği gibi oklava yahut hortum, pprc boru işinizi görür.
Aaa, hemen vazgeçmeyin. O demir çubuğun içine akvaryum silikonu dolduracağım. Dış yüzeyi sanırım boyasız, bu yüzden zararlı olacağını düşünmüyorum.

Benim derdim tahta çubuğun salınım yapması Demir daha kaliteli geliyor

Geri