Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

arka kabuk yumuşaklığı normal mı ?

elifceylann

Yeni Üye
Cücü'nün boyu 5.5 6 cm onunla tanışalı yarın tam 1 yıl olacak :) neyse ne zamandır sormak istediğim bir şey var. arka kabuğu çok hassas yani donunca bi anda ön ayaklarının üzerine dikiliyor. bu normal mi ? nedeni ne bunun ?

Cvp: arka kabuk yumuşaklığı normal mı ?

benim kaplumbağlarımda da aynı sorun vardı halende var fakat TORTUCAL adında bir ilaç aldım petshoptan yemine damlatıyorum TORTOISE diye başka bir ilaç kulanıyorum bunu da kabuğuna sürüyorum. iki haftadır kulanıyorum belirgin olarak arka kabuğu sertleşti fakat gene de belli bir yumuşaklık var onunda yavaş yavaş geçmesini umut ediyorum.
bende cok yeniyim kaplumbağ beslemede burda daha tecrübeli kişiler var onlarında ne diyceğini cok merak ediyorum..

elifceylann' Alıntı:
Cücü'nün boyu 5.5 6 cm onunla tanışalı yarın tam 1 yıl olacak :) neyse ne zamandır sormak istediğim bir şey var. arka kabuğu çok hassas yani donunca bi anda ön ayaklarının üzerine dikiliyor. bu normal mi ? nedeni ne bunun ?

Kabuğuna dokununca irkilmesi pek anormal bir durum değil ama aşırı bir yumuşaklık varsa bir sorun var demektir, hayvana baktığınız şartları öğrensek pek bir güzel olur...

murat yazıcı' Alıntı:
benim kaplumbağlarımda da aynı sorun vardı halende var fakat TORTUCAL adında bir ilaç aldım petshoptan yemine damlatıyorum TORTOISE diye başka bir ilaç kulanıyorum bunu da kabuğuna sürüyorum. iki haftadır kulanıyorum belirgin olarak arka kabuğu sertleşti fakat gene de belli bir yumuşaklık var onunda yavaş yavaş geçmesini umut ediyorum.
bende cok yeniyim kaplumbağ beslemede burda daha tecrübeli kişiler var onlarında ne diyceğini cok merak ediyorum..

Biyo Tortucal yararlı ve güzel bir yem katkısı, çok fazla abartmadan kullanılması iyi olur, kabuğa sürülen ilaç ise önermiyoruz, kabuğa zararlı maddeler içeriyor, doğal olmayan yoldan kabuğu sertleştirmeye çalışmak yanlış, o ilacı atın çöpe gitsin.

kaplumbağımın rengi normalde koyu yeşildi fakat şu anda petrol yeşiline yakın bir renk ve üzerindeki desenler değişik bir renk almaya başladı acaba o ilacın zararı olabilir mi?

murat yazıcı' Alıntı:
kaplumbağımın rengi normalde koyu yeşildi fakat şu anda petrol yeşiline yakın bir renk ve üzerindeki desenler değişik bir renk almaya başladı acaba o ilacın zararı olabilir mi?

Yok, o renk değişimi iyi birşey, kaplumbağanın d3'e doyduğunu gösteriyor, öyle olması iyidir, o ilacın etkisini sizin gözlemlemeniz biraz zor çünkü daha çok iç organlara zarar veren bir etkisi var kabuk yoluyla...

elif birincisi hayvan yaşına göre ufak kalmış. bu açıdan önce donanımın ve yemlerin nedir diye sorayım. ikincisi hayvanların yavruluktan bu boya kadar kuyruk tarafında yumuşaklık gözlenir. bu aynı bebeklerin bıngıldağı gibidir. düşme gibi bir durumda darbeye karşı esneme payı yarattığı gibi. iç organ gelişimlerinde de iç basıncı dengeler diğer kısımlarında yumuşama yoksa sorun değil. o kısma bastırdığında veya dokunduğunda hayvan ezime hissiyle bu tepkiyi gösteriyor olabilir.

Geri